27. 2. 2011 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Čtvrté místo uhájil Chodov, Trutnov se v posledním zápase základní části dočkal výhry

 



/FOTOGALERIE/ V extralize už je o všem jasno – základní část dnes odpoledne skončila a rozřadila týmy na ty, které si v play off budou vybírat soupeře a v jakém pořadí, na ty, které musí čekat, koho jim osud přidělí a na ty, které potká play out. V přímém souboji o výhodné 4. místo porazil Chodov díky větší produktivitě ELITE a radost zavládla i v Trutnově: poslední celek tabulky se v posledním zápase celé základní části dočkal premiérové výhry.
Nejnapjatější duel víkendu odvály problémy v barrandovské hale až do vzdáleného Radotína a na tamní kluzké palubovce se víc dařilo Chodovu. ELITE stejně jako den předtím proti FbŠ odehrálo vyrovnanou polovinu zápasu, ale pak svými chybami nabídlo soupeři góly zadarmo.

A Chodov šance využil. „Pro nás bylo důležité skončit ve čtyřce. Byl to předsezónní cíl, chtěli jsme začínat play off z co nejvýhodnější pozice,“ pochvaloval si kouč Ondřej Neuman a přidal ještě jeden bonus, který jeho tým se 4. pozicí získal. „Možnost hrát v létě elitní kategorii Czech Open.“

Top 4 tvoří dále jasně vedoucí trio Herbadent, FbŠ a Vítkovice. Herbadent porazil oba ostravské celky o čtyři branky, obhájil post vítěze základní části a jeho opora Magdalena Kotíková vyhrála s 53 body (a s náskokem 11 před spoluhráčkou Kristýnou Jílkovou) soutěž produktivity.

Vítkovice tak nesvedly smělý útok na první či druhé místo, i když k němu rázně vykročily sobotním triumfem 9:0 nad Děkankou. Proti Herbadentu se však poprvé trefily až v poslední části hry za stavu 0:5. „Dvě třetiny nám příliš nefungovala útočná fáze, nejspíš možná vinou až příliš velké úcty k soupeři,“ vysvětloval jednoznačný průběh zápasu vítkovický trenér Jiří Velecký.

Oslnivý výkon nepředvedly před play off ani Bohemians, nicméně je může těšit alespoň fakt, že jejich nedávná kapitánka Zuzana Jelínková protrhla střeleckou smůlu. Gólu se dočkala po 4 měsících a pozorní fanoušci ji za to odměnili speciálním aplausem.

Ostrava po čase zabrala a po třech prohrách slavila výhru. Děkanku přemohla těsně 4:3, přičemž hattrickem se o to nejvíc přičinila Gabriela Žůrková. Tahounka týmu přidala jeden zásah i v sobotu proti Herbadentu a s 28 trefami vyhrála tabulku střelkyň. Což při počtu 95 vstřelených branek FBC znamená, že se postarala skoro o každou třetí trefu svého týmu!

Mihotavý sen Olomouce o play off žil jen do neděle. FBS nejdřív udolalo Trutnov 3:2, v Liberci mu ovšem vůbec nevyšla druhá třetina. Prohrál ji 0:7, celkově pak podlehl 3:15. „Bod, který jsme z tohoto zápasu potřebovali, byl hodně daleko. Psychicky jsme odešli a spadlo nám do branky úplně všechno. Play off jsme si ale prohráli už dřív,“ tušil olomoucký lodivod Zdeněk Cholek.

Vesele se naopak loučil se základní částí Trutnov. Po několika těsných porážkách se totiž konečně dočkal premiérové výhry v sezoně. Židenice porazil 4:1, přičemž Lucie Hejnová vsítila vítězný gól a na další dva přihrála Anetě Novákové. „Hráčky předvedly výborný týmový výkon, dodržely stanovenou taktiku a je z toho první a zasloužená výhra,“ radoval se kouč Trutnova Jan Adamec. Před bojem o záchranu je to pro nováčka vítaná vzpruha.

ELITE v útoku: na branku dotírá Martina Kleinová.

Šárka Smetáková má plné ruce práce s průbojnou Michaelou Rullovou.

Dominice Steinbachové vzala možnost dorážky pohotová Lucie Langerová.

Nezastavitelně rozběhnutá Kristýna Bachmaierová.

Lucie Jahodová stíní při přesilovce chodovské brankářce.

Více fotek ze zápasu ELITE – Chodov a ELITE – Bohemians najdete zde.


Autor: Pavel Křiklan



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*