Karin Vavrečková (vlevo) a Andrea Satýnková vyměnily zelenobílé barvy Bohemians za dres nováčka z Jičína.
26. 9. 2014 Extraliga žen (12) KOMENTÁŘŮ

Překvapivý přesun: Vavrečková a Satýnková budou hostovat v Jičíně

 



Jičín a suverénní adept na sestup? Tak tohle spojení vydrželo jen necelý týden od začátku sezony… A to přesto, že nováček soutěže odjel z úvodního zápasu na hřišti ELITE poražen 1:7. Tým, v němž šlo hráčky s extraligovými zkušenostmi spočítat na prstech jedné ruky, totiž nečekaně vytahuje trumfy. A do svých řad přivedl donedávna ještě reprezentační obránkyni Karin Vavrečkovou a střelkyni Andreu Satýnkovou.

Obě před letní přípravou v Bohemians oznámily, že už florbal nestíhají tak, jak po nich ve FbŠ požadují. V Jičíně trénovat 3x, 4x týdně nebudou… „U nás to bude fungovat tak, že absolvují 1 až 2 tréninky. Páteční vždycky a pak možná sobotní přípravný. Ani na všechny zápasy asi nebudou,“ přibližuje prezident klubu Miloš Chlumský.

Vavrečková v létě kvůli nové práci opustila místo v Bohemians i v národním týmu. Společně se Satýnkovou si chtěly od florbalu dát oraz. Jenže v létě přišly na to, že to nebude tak snadné. A když se pak první z nich coby asistentka kouče juniorské reprezentace potkala na konci srpna na turnaji v Ostravě se svou velkou kamarádkou z národního týmu do 19 let Pavlínou Mikoláškovou, momentálně útočnicí Jičína, zrodil se nápad na přesun.

Bohemians s tím neměli problém, obě hráčky budou v novém klubu hostovat nejspíš do konce kalendářního roku. Pak se uvidí. Nastoupit by měly už zítra v možná klíčové bitvě celé sezony proti Královským Vinohradům. „Včera byl vedoucí týmu na unii, aby doladil náležitosti, dneska se spojily platby a měli bychom je přidat na soupisku. Je to nahonem…“ říká Chlumský s úsměvem.

Nové posily se byly v Jičíně podívat zatím jednou, dnes absolvují trénink a zítra budou u obnovené domácí premiéry týmu v extralize po 8 letech. Pořadatelé očekávají, že se hala ve sportovním areálu s kapacitou 650 diváků zaplní zhruba z třetiny. Bude se tleskat i novým hráčkám?


Autor: Pavel Křiklan



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*