Vítkovické ženy vyrazily na vyhlídkovou věž.
2. 10. 2014 Ženský florbal (4) KOMENTÁŘŮ

Vyhlídková věž, poker, konzole a wi-fi. Volný den tráví Vítkovice různě

 



Rozpis elitního florbalového klubového turnaje dopřál oběma vítkovickým týmům den volna. Muži si až do čtvrtka počkali na úvodní duel proti Happee, ženy zase dnes pauzírovaly před utkáním se švédskými favoritkami z Djurgårdenu. Volné chvíle tráví Vítkovičtí různě: někdo hraje poker, Filip Heczko je prý přeborníkem v hraní nejnovější verze Fify na playstationu a hráčky ostravského klubu si dnes zašly na známou curyšskou vyhlídkovou věž.

Záliba v herních konzolích byla na týmu patrná už při cestě autobusem do Švýcarska. Tehdy mezi hráči frčel hokej, který mezi ostatní zdatně distribuoval Ladislav Gál, na hostelu jeho roli převzal jiný útočník. „Mára Matejčík dovezl play station, takže ode mě dostává ve Fifě 15 pořádné náklepy. Jinak tady kluci hrají Counter Strike, z toho se můžou zbláznit,“ popisuje Filip Heczko.

Curych je nejen jedno z nejdražších, ale také nejhezčích měst v Evropě. „Byli jsme na výletu, ale moc jsme tomu z tohoto pohledu nedali, spíš relaxujeme,“ říká urostlý bek. U žen tomu bylo naopak. „Byly jsme na vyhlídkové věži, podívaly jsme se na jezero, udělaly jsme si pěkný den a poznávaly krásy Švýcarska,“ pochvaluje si Alena Novakovská.

Ze sportů vévodí stolní tenis, však je také zelený stůl se síťkou součástí rozlehlého lobby. „Kdysi jsem hrával pinec, takže jsem v tom dobrý,“ směje se Heczko. „Ne, to byl vtípek, občas si zahrajeme, když třeba čekáme na auto, které nám odváží věci. Někteří, kteří tomu rozumějí, hrají poker,“ dodává. Ping pongu holdují také florbalistky. „Pinec také hrajeme. A kdo je nejlepší? To záleží na situaci,“ usmívá se Novakovská.

Ohledně čekání si ještě Heczko neodpustil jednu vtipnou vsuvku. „Čekáme rovněž na signál wi-fi, nechytáme ji na pokoji a v době Facebooku a jiných sítí člověk prostě chce být online,“ říká Heczko.

Co se týče pokeru, někteří už pomalu nemají za co hrát. „Jasně, že hrajeme i o peníze, na to je expert Robin Žydel, to je strašný hazardér,“ culí se Heczko při pohledu na vedle sedícího spoluhráče. „Už teče, už je v mínusu. Je to nemoc, osobně už jsem v mínusu také,“ naoko zvážní.

Oblíbenou zábavou je pak vzájemné podporování, oba celky utkání toho druhého týmu navštěvují a třeba turnajový hostel je v průběhu šlágru Falun – Wiler vylidněný, pouze hrstka přítomných sleduje na plátně duel Evropské ligy mezi pražskou Spartou a Young Boys Bern. „Byli jsme na prvním utkání holek a sázeli jsme se mezi sebou na střelkyně,“ zakončil Heczko. Vzhledem k tomu, že české šampionky nasázely do sítě Zugu 9 gólů, možná někteří budou mít zmíněný poker přece jen za co hrát…


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*