Zelenobílá Děkanka. Foto: facebook FbŠ Bohemians Zelenobílá Děkanka. Foto: facebook FbŠ Bohemians
7. 10. 2014 Superliga (5) KOMENTÁŘŮ

Děkanka je zelenobílá! Bohemians se po letech vrátili domů

 



Po letech v azylu jsou znovu doma. Florbalisté Bohemians se nyní musejí cítit perfektně. Stačilo přitom málo: vyzdobená hala, velké portréty opor na stěnách a výsuvné tribuny za brankami.

Poslední extraligový zápas na Děkance odehráli Bohemians v sezoně 2007/08. Tehdy neslavně sestoupili, i když jim v brance pomáhal Tomáš Kafka, nebo se do zelenobílých barev vrátil Martin Hozman. Play down s Pardubicemi ale tým nezvládl.

Pak se „klokani“ potáceli ve 2. nejvyšší soutěži, a když se probojovali zpátky mezi elitu, našli azyl na Tatranu. Jejich domovská Děkanka totiž nesplňovala extraligová kritéria.

O prázdninách ale došlo ke změně. Nedá se říci, že proběhla rekonstrukce, spíš dekorativní úpravy. Hala ale prokoukla a díky výsuvným tribunám za brankou dostala i další místa k sezení k potřebné kapacitě. „Je to super. Máme svou halu, kde trénujeme. Loni jsme na Tatranu neměli ani jeden trénink. Tohle je naše hala, náš povrch, na který jsme zvyklí a může to být naše výhoda,“ pochvaluje si útočník Vojtěch Bagin.

Zelenobílá Děkanka. Foto: facebook FbŠ Bohemians

Zelenobílá Děkanka. Foto: facebook FbŠ Bohemians

Přesto je bilance v domácím prostředí pro Bohemians zatím tristní. Body letos přivezli pouze z Ostravy. „Je to nepříjemné. Doma by se body dělat měly. Musíme to zlepšit a doma vyhrávat,“ ví moc dobře centr první řady.

„Klokanům“ ale možná trochu zkomplikoval situaci televizní zápas s Tatranem. „Sice na Podvinný mlýn nejsme úplně zvyklí, velkou roli to však nemělo. Tady se nám ale opravdu hraje dobře,“ dodává Bagin.

Zelenobílá Děkanka. Foto: facebook FbŠ Bohemians

Zelenobílá Děkanka. Foto: facebook FbŠ Bohemians

Oslavu návratu na zelenobílou Děkanku však nakonec pokazili brněnští Buldoci. Bohemians v zápase ani jednou nevedli a Jiří Juhaňák navíc dodává, že si bodového zisku z Bohemians hodně cení. „Jsem sám zvědavý, kolik bodů doma Bohemka udělá. Mám pocit, že tady bude vyhrávat často. Kdyby se hrálo o 2 minuty déle, měli bychom co dělat, abychom vyhráli,“ přemýšlí klíčový hráč Buldoků.

A navzdory tomu, že zápas po tvrdém střetu nedohrál zkušený Martin Koutný, pochválil brněnský útočník i sudí. „Jsem rád, že zde dnes byli právě tito rozhodčí, poněvadž úroveň zápasu byla poněkud tvrdší. Sice se nám zranil zrovna kapitán, takže to moc dobré nebylo a pak jsme stáhli jsme hru na 2 lajny. Věřím, že nás vítězství nakopne do dalších zápasů,“ přál si Juhaňák.


Autor: Ondřej Jícha a Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*