Michal Jedlička v Mladé Boleslavi. Foto: Štěpán Tomš. www.fotoms.cz Michal Jedlička v Mladé Boleslavi. Foto: Štěpán Tomš. www.fotoms.cz
28. 10. 2014 Superliga (2) KOMENTÁŘŮ

Řekl jsem jim, ať se na pískání vys…, říká Jedlička

 



Stejná hala, stejný zápas, stejní rozhodčí. Zápasy Klokanů s Billy Boys začínají mít zvláštní kolorit. Loni trenér Bohemians Michal Jedlička chytil v Mladé Boleslavi osobní trest. Letos musel na tribunu. Sudí Michal Žďárský mu ukázal červenou kartu.

Bohemians tak budou muset v extraligových zápasech nějakou dobu hrát bez rad svého trenéra na střídačce. Rozhodčí totiž udělili Jedličkovi červenou kartu číslo 3, což znamená automatické zastavení činnosti a zahájení disciplinárního řízení.

„Jsou to ti samí rozhodčí. S jinými problém nemám,“ říká svérázný kouč, který působí i v realizačních týmech reprezentace.

Incidentu a výměně názorů předcházel faul Martina Kisugiteho na Jiřího Boušku. Jedlička si ale myslí, že jeho svěřenec byl vyloučen nesmyslně. „Je to něco, na co jsem ty rozhodčí upozorňoval celý zápas. Jde spíš o faul útočníka, který do našeho hráče při trestňáku naběhne. Boleslav to takhle dělá dost často,“ říká trenér Bohemians. Kisugite šel na trestnou, hrála se však přesilovka 5 na 3, protože za Jedličkovu následnou červenou musel pykat další hráč a to hned 5 minut.

VIDEO: PROHŘEŠEK MARTINA KISUGITEHO A VÝMĚNA NÁZORŮ JEDLIČKA – VALENTA (čas videa: 1:09:20 – 2. třetina 11:44)

„Docela dlouho jsme si to vysvětlovali, ale nedokázal mi to obhájit. Tak jsem mu řekl, že se na to pískání můžou vysr…,“ nepopírá trenér Bohemains ostřejší slovo. Musel pak na tribunu a bude muset i k disciplinární komisi. Klub se prý však chce bránit a chce poslat před senát i sudí.

Michal Jedlička v Mladé Boleslavi. Foto: Štěpán Tomš. www.fotoms.cz

Michal Jedlička v Mladé Boleslavi. Foto: Štěpán Tomš. www.fotoms.cz

Tak jako tak Bohemians odehrají minimálně zápas s Vítkovicemi bez Jedličky na střídačce. Do šatny ale půjde a pak bude koučovat z tribuny.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

  • markaduk napsal:

    Na utkání jsem nebyl a podle kamerového záznamu se toho moc poznat nedá, jelikož není v dobré kvalitě.
    Nicméně rozhodcovskou dvojici Žďárský – Valenta znám a musím přiznat, že jsem je ještě neviděl kvalitně odpískat ani jeden zápas. Na pátém utákní play-off mezi Bohemians a Mladou Boleslaví jsem byl přítomen v hledišti a po výkonu, který jsem od těchto rozhodčích viděl, jsem byl plně přesvědčen o tom, že jim nadále nemůže být udělena licence pro pískání zápasů v letošní sezóně a také o tom, že horší výkon ŽÁDNÍ rozhodčí nemohou NIKDY podat. Uběhlo pár měsíců, 6 kol základní části, a ihned tu máme další podivuhodný výkon těch stejných rozhodčích. Nevím, čím si vysvětlit fakt, že tato dvojice může nadále běhat po extraligových kolbištích.
    Je možné, že se stal florbal obětí protlačování přátel florbalového nejvyššího vedení, nicméně pokud tento trend bude pokračovat, tak se florbal v České republice nikdy nemůže ANI přiblížit profesionalitě ostatních sportů…

  • Jirka napsal:

    Srážka dvou blbců s blbcem. 3 aroganti na jednom zápase: Jedlička, Valenta, Žďárský, mohlo to dopadnout hůř než to dopadlo. Markaduk má pravdu, protekcionismus v českém florbalu je skoro stejný jako v českém fotbalu. Dovedete si představit kolik rozhodčích by dokázalo vysvětlovat obecenstvu na mikrofon svá rozhodnutí, jak to dělají rozhodčí v rugby, americkém fotbalu, NHL atd. Možná Janoušek.

Napsat komentář

*