1. 11. 2014 Reprezentace žen (1) KOMENTÁŘŮ

Krev, pot a 3 body. Finky porazily Švýcarky 7:2

 



Ve druhém sobotním utkání ženského turnaje série Euro Floorball Tour v Praze porazily Finky Švýcarky 7:2. Začátek utkání nenapovídal tomu, že se diváci dočkají jasného vítězství, avšak severský tým postupem času utkání dominoval. Stínem zápasu je zranění obránkyně My Kippilä, která po ataku od Brigite Mischler porazila LED panel za jednou z branek a odnesla si tak několik krvavých šrámů.

Začátek utkání jakoby odpovídal tomu, že se začalo až poměrně pozdě večer, oba týmy moc florbalové krásy nepředvedly a po brance Frick vedly Švýcarky 1:0. Jenže vzápětí, ne nepodobně jako v českém utkání, Finky nastartovaly a třemi góly do přestávky zápas otočily na svou stranu.

Od druhé třetiny už utkání kontrolovaly a soustředěně navyšovaly náskok, v polovině utkání přišly o obránkyni My Kippilä, kterou narazila na LED panel Brigite Mischler. Mladý supertalent severského florbalu si ze střetu odnesl několik krvavých šrámů, avšak po deseti minutách už si rovněž nechal nafotit, za všeobecného veselí, několik fotografií.

Útočnice Eliisa Alanko se po utkání také usmívala. „Mám dobrý pocit, odehrály jsme, co jsme chtěly, ač to na začátku nebylo dobré, prvních deset minut jsme nehrály to, co jsme měly,“ řekla. „Naštěstí to není nic hrozného, ač to tedy vypadalo strašně, ale má jen šrámy, sama studuji na zubařku, takže jsem se hned koukala a zuby má v pořádku, akorát má novou hezkou profilovku,“ rozesmála se závěrem.

Finsko – Švýcarsko 7:2 (3:1, 2:1, 2:0)

Tabulka turnaje žen po sobotě:
1. Švédsko 2 2 0 0 21:8 6 bodů
2. Finsko 2 1 0 1 12:14 3
3. Česko 2 1 0 1 8:12 3
4. Švýcarsko 2 0 0 2 5:12 0

Foto: Šimon Jiráček – Český Florbal Online


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*