20. 11. 2014 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Židenice se rozjely. Musely jsme se dostat do sezony, říká Obrovská

 



Sokolky z Židenic prožily velmi špatný vstup do sezony, na jejím začátku dokonce uzavíraly extraligovou tabulku. Následně ale vyjma Chodova dokázaly potrápit všechny soupeře a posbírat cenné body, které je vynesly až na aktuální 6. příčku. Podle Reginy Obrovské je to tím, že Židenice potřebují delší čas k tomu, aby se v sezoně sehrály.

Po 2 úvodních porážkách přišly výhry nad Ostravou a Tatranem, velká bitva s Bohemians a poměrně rázně si Brňanky vyšláply také na Vítkovice, které po 8 minutách vzájemného duelu prohrávaly 0:3. „Protože jsme makaly, byly jsme rychlé, dělaly to, co po nás trenéři chtěli a střílely jsme,“ ohlíží se zpět zkušená hráčka, která nyní působí na hrotu útoku.

V Ostravě nakonec odešly Sokolky poraženy 4:9, poté přišla výhra s Jičínem a hřebem bylo utkání s Libercem, který v kadaňském exilu odešel poražen 6:7. Nicméně se zde projevil velký neduh Brňanek, které často dostávají branky ve slepených sériích. „Když dostaneme branku, jdeme psychicky strašně dolů. Musíme si v tomto pomáhat a nebát se potom jít dopředu,“ hodnotí Obrovská.

Co vůbec stojí za proměnou Židenic, která se rázem vyšvihly až na 6. místo tabulky? „Asi nám trvá delší dobu, než se dostaneme do sezony. Přeci jen se potřebujeme sehrát a zvyknout si na sebe, takže asi to bude ten největší rozdíl,“ myslí si nejvyšší hráčka židenického kádru.

V Kadani tým ale na druhé straně ukázal velkou sílu, když dokázal 3x minimálně vyrovnat nepříznivé skóre. „Hodně nám pomohlo, že jsme si v šatně řekly, že to takhle dál hrát nejde, jinak pojedeme domů s pěkným výpraskem,“ usmívá se. „Řekly jsme si, že musíme zabrat, hrát to, co máme, lépe zdvojovat, hrát kompaktně jako tým, že jedině takto můžeme vyhrát,“ prozrazuje detaily.

Jedním z klíčů úspěchu je také hra na 4 útočné formace, při které se na hřišti točí všech 12 útočnic. „Nikdy jsem takto nehrála, ale z pohledu hrotu, kde nyní hraju, musím říci, že je to super, poněvadž během času na střídačce si pořádně odpočinu a jsem schopná podat maximální výkon. Samozřejmě k tomu patří i rychlá střídání tak, abychom nevypadly z tampa,“ pochvaluje si další přeučená obránkyně v brněnském týmu.

Svou formu teď budou moci Židenice potvrdit na domácí palubovce proti Vinohradům. „Zatím nám hraní na 4 formace vychází, uvidíme, jak dopadneme v sobotu. Doufám, že 3 body zůstanou doma,“ hlásí bojovně Obrovská.

Foto: Martin Dvořák – MAD Photography


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*