4. 3. 2012 Zahraničí (1) KOMENTÁŘŮ

Ostřanský vyhrál s Alligator Malans Švýcarský pohár

 



Vítězi Švýcarského poháru se v sobotu stali hráči Alligatoru Malans. Ve finále v Bernu porazili mistrovský Wiler 6:5 a u triumfu byl i český reprezentační útočník Martin Ostřanský.

Malans měli dokonalý vstup do zápasu, po 13. minutách vedli už 4:0. Wiler ale zmobilizoval síly a dokázal skóre srovnat. Nakonec však na pohárový primát zase nedosáhl.

Rozhodující gól dal Fin Patrick Wardi 8 minut před koncem. „Bylo to hodně náročné, protože jsme hráli presink celých 60 minut. Zápas měl vysoké tempo i hezké akce na obou stranách. Myslím, že pro diváky to muselo být super,“ těší Martina Ostřanského.

Ve vítězném týmu se zapsal do statistik zápasu jednou asistencí. „Tuhle trofej jsem tu vyhrál poprvé a je to o to příjemnější, že proti Wileru,“ dodává český florbalista.

Počínání Ostřanského sledoval i kouč národního týmu Tomáš Trnavský. „Jeden gól připravil, ale po jeho práci mohli Malans skórovat ještě tak třikrát. Hrál slušně, bylo ho vidět,“ pochvaloval si trenér reprezentačního výběru formu svého svěřence.

Malans se s Wilerem setkají i v následné semifinálové sérii play off, která začíná už ve středu. „Nemyslím, že by nebylo možné překvapení. Malans na to možná mají. Navíc, když jsem viděl sérii Grünenmattu s Wilerem, nepřijde mi Wiler letos tak přesvědčivý,“ zamýšlí se Tomáš Trnavský.

Švýcarský pohár – finále:

UHC Alligator Malans – SV Wiler-Ersigen 6:5 (4:1, 1:3, 1:1)
Branky:
4. a 13. Lutz, 10. Dominioni, 10. Olkkonen, 31. Dominioni (OSTŘANSKÝ), 52. Wardi – 15. a 48. Ch. Hofbauer, 26. a 32. Fankhauser, 35. M. Hofbauer. Diváci: 2811.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*