12. 12. 2014 Reprezentace - Muži (0) KOMENTÁŘŮ

Lehký trénink. Češi porazili Dánsko 5:1 a po 4 letech se těší na semifinále MS

 



Postup do semifinále mistrovství světa? Jistá záležitost! Čeští reprezentanti nedali Dánsku žádnou šanci a vyhráli přesvědčivě 5:1. Větší příděl do dánské branky zastavil jen fantastický gólman Mike Trolle. Národní tým se dostal mezi elitní kvarteto po 4 letech, zítra ve 13 hodin jej čekají Finové.

Byla to hra na jednu branku a jen otázka pevnosti dánské defenzivy. Seveřané, vědomi si síly českého týmu, se zavřeli na vlastní polovině v 5 hráčích a doufali, že se o jejich blok bude český útok rozbíjet.

Opravdu to trvalo docela dlouho, než jejich poslední muž inkasoval. O první trefu do dánské sítě se postaral Patrik Suchánek, který se na ose hřiště dostal ke střele a jeho přízemní pokus se ujal. I když šli Češi poprvé do kabin s hubeným vedením 1:0, bylo zřejmé, že další branky jsou otázkou času a obavy o postup nejsou na místě.

Ve 2. třetině už to s přesnými trefami bylo lepší. Klid na české hole dal už v prvním střídání Michal Podhráský a když Martin Tokoš, Matěj Jendrišák a po něm i Jan Jelínek navýšili skóre na 5:0, začali trenéři začít šetřit opory na sobotní semifinále s Finskem.

Dánům se podařilo chvilkové nepozornosti českého týmu využít ke vstřelení gólu. A nemuselo zůstat jen u něj. Jan Barák, který zaklekl ve čtvrtfinále do branky, děkoval jednou i břevnu.

V poslední třetině to už byla jen exhibice gólmana Trolleho, který si nejen svými zákroky, ale i gesty získal publikum a bavil diváky. Jeho český protějšek Barák ale odpovídal podobně. I když neměl tolik příležitostí vyniknout, 2 brejky zlikvidoval a stále držel Dány na distanc.

Český tým ani nemusel litovat, že Dánové v utkání rezignovali na ofenzivu a vůbec se nepouštěli do nějakého napadání rozehrávky. Zítra v semifinále to však bude s Finy mnohonásobně těžší.

WFC 2014 - CZE - DEN

Česko – Dánsko 5:1 (1:0, 4:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 12. Suchánek, 21. Podhráský (Jendrišák), 26. Tokoš (Skadký), 28. Jendrišák (Deutsch), 32. Jelínek (Ondrušek) – 39. B. Jensen (Krogsgaard). Střely na branku: 35:8. Rozhodčí: Fordell, Vuola (oba Fin.). Vyloučení: 2:0. Bez využití. Diváci: 2098.

Česko
Barák 3

Deutsch 2 (30. Heřmanský 2), Podhráský 3
Suchánek 3, Veltšmíd 2
Jelínek 2, Sýkora 2

Natov 2, Jendrišák 3, Curney 2
Sladký 2 (35. Zozulák 2), Tomašík 2 (45. Fridrich 2), Tokoš 2
Ondrušek 2, Mikeš 3, Dóža 2

Dánsko
M. Trolle 5

Nisberth 2, J. Trolle 2
Krogsgaard 2, Andersen 1
Erichsen 2

Hedorf 1, Andersen 2, N. Jensen 1
S. Jensen 2, Nielsen 2, B. Jensen 1
Larsen 1, Kristensen 1, Glad 1

WFC 2014 - CZE - DEN WFC 2014 - CZE - DEN WFC 2014 - CZE - DEN


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*