5. 11. 2011 Reprezentace (0) KOMENTÁŘŮ

Finové jsou zpět. Tradiční derby s Tre Kronor vyhráli 7:6

 



Den po prohře s českým týmem si mistři světa z Finska spravili chuť a v severském souboji se Švédy vyhráli 7:6. U čtyř ze sedmi gólů vítězů byl Esa Jussila.

Švédové chtěli pokračovat ve vítězné sérii, kterou v roce 2011 načali. Ve dvou vzájemných zápasech po finále mistrovství světa totiž tým Suomi v obou případech výrazně porazili. Také v Brně začali s elánem, už v první přesilovce Rasmus Enström otevřel skóre. Jenže Finové ještě do konce třetiny stihli vyrovnat a ve druhé části zápasu začali demolovat švédské sny.

Relativně jednoznačný čtyřbrankový náskok Finů se však ztenčil gólem do a ze šatny. Hattrick přitom dovršil Enström. Finové však měli ve svém středu Esu Jussilu. V možná klíčovém momentu utkání, kdy Suomi ubránili přesilovku, naskočil přímo z trestné lavice na hřiště a navýšil na 7:4. Tým Tre Kronor zápas nevzdal, ještě dokázal snížit na rozdíl jedné branky a v powerplay byl blízko vyrovnání. Gólman Tomi Ikonen, který utkání na finské straně dochytal, ale odolal.

Výsledek:
Švédsko – Finsko 6:7 (1:2, 2:4, 3:1)

Branky a nahrávky: 6. Enström (Sundstedt), 32. Enström, 39. M. Samuelsson (Stenberg), 41. Enström, 51. Nordgren (Sundstedt), 59. Stenberg (Björk) – 14. Tiitu (Jussila), 19. Mika Kohonen (Jussila), 26. T. Väänänen (Tiitu), 27. Lax (Savolainen), 31. Koski, 33. Tiitu (T. Väänänen), 48. Jussila (Mika Kohonen). Rozhodčí: Černý, Janoušek (oba ČR). Vyloučení: 3:3. Využití: 1:1. Nejlepší hráči utkání: Rasmus Enström – Tatu Väänänen.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*