Patrik Dóža. Foto: Štěpán Černý Patrik Dóža. Foto: Štěpán Černý
18. 1. 2015 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Dóža dvěma góly sestřelil první Tatran. Druhá Boleslav se přiblížila na jediný bod

 



Lídr tabulky nezvítězil ani ve druhém utkání za sebou a na hřišti Chodova si připsal těsnou porážku 4:5. Tatran i přesto zůstává v čele tabulky, jediný bod ho však dělí od druhé Boleslavi. Středočeši pohodlně zvítězili na půdě Sparty a v následujících kolech budou mít možnost sesadit Střešovice z první příčky.

Střešovičtí vstoupili do zápasu s Chodovem dobře, v 9. minutě vedli díky brankám Fridricha a Riebauera už 2:0. Jenže Chodov se nevzdával a rychle nepříznivé skóre dotáhl. Na konci úvodní části snížil Dóža a v úvodu té druhé zařídil vyrovnání Marian Jelínek, pro kterého to byla premiérová trefa v sezoně.

Tatran na konci prostřední části opět řádil a po 2 trefách svému pražskému rivalovi znovu odskočil. Třetí třetina ovšem patřila domácím. Góly Dóži, Tomáše Vávry a Ondruška znamenaly obrat. Chodov tak vyhrál derby s Tatranem a udržel se v boji o nejvyšší příčky.

Tom Ondrušek slaví svůj vítězný gól. Foto: Štěpán Černý

Tom Ondrušek slaví svůj vítězný gól. Foto: Štěpán Černý

Vysoké vítězství zaznamenala druhá Mladá Boleslav. V Plzni, kam sparťané vyvezli duel 16. kola extraligy, zvítězila 9:2 a na první Tatran ztrácí pouhý bod. Sparta sice držela s favoritem zápasu krok, ve druhé půlce utkání však Středočeši dominovali a i díky hattricku Petra Novotného dovedli střetnutí do vítězného konce.

Brno s přehledem ovládlo duel s Otrokovicemi a přiblížilo se jistotě účasti v play off. Bulldogs těžili hlavně z vydařené úvodní části, ve které nasázeli do sítě Panthers 3 branky. Otrokovice po celý zápas nevykazovaly takové nasazení, aby nepříznivý vývoj zvrátily. A když Mendrek přidal svůj 2. gól v utkání, bylo rozhodnuto. Oporou Bulldogs byl brankář Filip Kuhn, který si připsal 13 zásahů a za svá záda pustil jedinou střelu.

Liberec nezvítězil ani popáté za sebou. Před domácím publikem navíc naposledy bodoval 8. listopadu 2014, kdy po samostatných nájezdech přetlačil Spartu. Tentokrát si ze severu Čech odvezla všechny body Ostrava. Po úvodní třetině vedla 2:1. Ve druhé 20minutovce se 3x prosadil Křiva, hosté odskočili na rozdíl 3 branek a vedení už do konce zápasu nepustili.

Vinohrady nenačaly duel s Bohemians špatně, „klokani“ však dokázali v průběhu 2. třetiny vývoj skóre otočit ve svůj prospěch a ve 3. části si vytvořili až 4brankový náskok. Domácí se nevzdávali a díky 3 slepeným brankám se dostali na dostřel. Na body to však poslednímu celku tabulky opět nestačilo. Naopak Bohemians zůstávají pátí a ztrácejí 3 body na čtvrtý Chodov.

Už včera Vítkovice porazily Pardubice 9:2 díky skvělému finiši. Čtyřmi body se na výhře podílel talentovaný Adam Delong.

Výsledky 16. kola extraligy:

VÍTKOVICE – PARDUBICE 9:2
CHODOV –  TATRAN 5:4
BRNO – OTROKOVICE 4:1
LIBEREC – OSTRAVA 5:6
VINOHRADY – BOHEMIANS 6:7
SPARTA – MLADÁ BOLESLAV 2:9


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*