11. 4. 2012 Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Henrik Quist se vrátí do Pixba, přijede i na Czech Open

 



Ostřílený švédský obránce a několikanásobný mistr světa Henrik Quist bude zase hrát za Pixbo. Po dvou letech strávených ve švýcarské NLA, kde hájí barvy Wileru, se vrátí do domovského klubu.

Třicetiletý Švéd, se třemi zlatými medailemi ze světových šampionátů jeden z nejúspěšnějších florbalistů světa, se po sezoně vrátí do rodné země. „Byla možnost přestoupit i do Helsingborgu, ale nakonec jsem dal přednost Pixbu. To bylo na prvním místě,“ říká zkušený zadák.

Ve Švýcarsku mu sezona ještě neskončila, s Wilerem je ale jediné vítězství od obhajoby loňského titulu. Teprve letošní sezonu si užil naplno, tu předchozí laboroval se zraněním kolena a téměř rok byl mimo hru. „Už na začátku jsem říkal, že ve Švýcarsku zůstanu dva roky a vrátím se domů. A Pixbo je to prostředí, které jsem chtěl. Mám tam dobré bydlení, práci a přátele. To je to nejdůležitější,“ vykládá Quist.

Na dálku sleduje i snažení svého oblíbeného švédského klubu. Pixbo hraje s Dalenem o účast v superfinále a zatím prohrává 1:2 na zápasy. „Mým největším snem je, aby Pixbo zase vyhrálo ligu. Bylo by to fantastické. A kdyby se to nepovedlo letos, doufám, že pomůžu příští rok,“ věří Quist, který s týmem z předměstí Göteborgu vyhrál titul už v letech 2002 a 2003.

Pro českého fanouška je dobrou zprávou to, že se Henrik Quist představí v srpnu i na turnaji Czech Open – tentokrát opět v dresu „lišek“.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*