12. 4. 2012 Zahraničí (11) KOMENTÁŘŮ

Dalen je poprvé v historii v Superfinále. Zahraje si ho i Tomašík

 



Hráči Dalenu si splnili sen. Vůbec poprvé v historii klubu postoupili do Superfinále a je u toho i český forvard Milan Tomašík. Jednoznačnému vítězství 8:3 ve 4. semifinálovém duelu s Pixbem přihlížela skvělá návštěva 2700 diváků.

A atmosféru si pochvaloval i český aktér onoho představení. „Měli jsme to pod kontrolou od začátku do konce. Jsme v laufu. Bylo plno, myslím, že možná i víc než 2700,“ říká Tomašík, který se sice mezi střelce nezapsal, ale opět si odehrál svou tradiční porci. „Hrál jsem klasicky svých 30 minut,“ usmívá se.

Publikum v Gammlia areně vytvořilo rekord

I když z atmosféry v Gammlia areně musela jít husí kůže, Milan Tomašík domácí duel nepřeceňuje. „Životní zážitek to bude, až ligu vyhrajeme. Ale jinak je to jiné, nové. Nedá se to srovnat s tím, když jsem byl členem Vítkovic, nebo reprezentace,“ říká třetí centr Dalenu.

Milan Tomašík (9) v duelu Dalenu a Pixba

Fanoušky klubu čeká příští sobotu neuvěřitelně dlouhá cesta: namíří si to do Malmö, které švédské Superfinále už podruhé za sebou hostí. „Podle mě je to víc než 1200 kilometrů, ale víme, že za námi lidi pojedou,“ těší Tomašíka. Je to logické: Dalen se dostal do nejprestižnějšího utkání švédské ligy poprvé ve 22 let dlouhé historii klubu.

Atmosféra posledního letošního domácího zápasu Dalenu

Milan Tomašík pak bude druhým Čechem, který si Superfinále zahraje. Loni se do stejného zápasu probojoval Aleš Zálesný s Warbergem, jeho tým ale nakonec prohrál se Storvretou smolně po samostatných nájezdech.

Švédsko, semifinále – 4. utkání:

Dalen – Pixbo 8:3 (2:1, 3:1, 3:1)
Branky:
19. a 30. Carlbom, 32. a 59. Samuelsson, 48. a 58. Kronberg, 1. Nilsberth, 27. P. Bodén – 17. Malmström, 38. Julkunen, 45. Östholm. Diváci: 2700. Konečný stav série: 3:1.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • Íčko napsal:

    Ta lajna Kronberg, Samuelsson, Carlbom v obraně s Nilsberthem je šílená. Poprvé za poslední dobu, co má někdo šanci se vyrovnat lajně Samuelsson, Berggren, Stenberg, Kohonen, Öhman. Dalen podle mého vyhraje.

  • bedlák napsal:

    škoda že tomašíkova pětice hraje defenzivně :/ snad se propracuje týmem a bude zas dávat góly..

  • heh napsal:

    Ten obrat ze shodou okolnosti mi neprijde moc stastnej 😀

  • Matthew napsal:

    nevíte, kde by se daly sehnat zápasy švédské ligy – videa online … i starší??

    Díky

  • zuzana napsal:

    zda sa mi alebo naschval sa v clanku spomina „superfinale“ miesto zvycajneho „finale svedske ligy“… skryta reklama na ceske superfinale ? 😉

  • Matthew napsal:

    Žijeme v moderním světě, který musí jít s trendy ruku v ruce. Dříve se říkalo „to je promyšlené“, dnes se říká „to je sofistikované“. Dříve se říkalo „to je super“, dnes se říká „to je cool“. … a konečně.
    Dřív se říkalo „finále“, dnes se říká „superfinále“.

    … trocha nadsázky, snad jsem nikoho neurazil. :o))))))

  • Clovek napsal:

    Matthewe, ted si to zabil …. 😀

Napsat komentář

*