Matěj Jendrišák. Foto: Per Wiklund Matěj Jendrišák. Foto: Per Wiklund
8. 4. 2015 Švédsko (0) KOMENTÁŘŮ

Matěj Jendrišák si zahraje švédské Superfinále! K postupu přispěl gólem

 



Takovou jízdu si asi Matěj Jendrišák ani nepředstavoval. Český útočník si hned ve své premiérové sezoně ve švédské Superlize zahraje tamní Superfinále, ve kterém jeho Linköping vyzve Falun. A na tomto úspěchu má Jendrišák nemalou zásluhu. V pátém utkání semifinále vstřelil čtvrtý a vítězný gól svého celku a Linköping nakonec zdolal Helsingborg 8:3.

Matěj Jendrišák obsadil 11. příčku v kanadském bodování základní části a svůj první ročník ve švédské nejvyšší soutěži si nemohl vysnít lépe. A český šutér boduje i v play off a tentokráte výrazným způsobem posunul svůj celek do Superfinále.

Linköping měl do něj po úvodních 4 zápasech série s Helsingborgem dobře nakročeno, vedl 3:1 na zápasy a o postupu chtěl rozhodnout na domácí půdě. To se mu také podařilo. Tým z jihu Švédska zvládl zejména druhou část, ve které odskočil hostům už na rozdíl 5 branek.

Ačkoliv se Helsingborg ještě snažil ve 3. třetině ztrátu dohnat, Jendrišákův celek už si vedení pohlídal a v závěru přidal další 2 branky. Linköping vyhrál 8:3 a celou sérii ovládl 4:1 na zápasy.

Za celé play off prohrál tým Matěje Jendrišáka pouze jeden zápas a ve finále vyzve Falun, který má stejnou bilanci. Falun obhajuje zisk titulu z loňska a bude usilovat o třetí triumf v řadě.

Semifinále švédské Superligy:

Linköping – Helsingborg 8:3 (2:1, 4:0, 2:2)
Branky: 30. a 32. J. Johansson, 59. a 59. Ström, 8. Lanver, 13. Marcus Johansson, 24. Fritzell, 28. JENDRIŠÁK – 20. a 50. Lidholm, 43. Nordgren. Diváci: 1889. Konečný stav série: 4:1.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*