Juniorky FbŠ Bohemians slaví zisk titulu. Foto: Facebook Bohemians
3. 5. 2015 Ženský florbal (0) KOMENTÁŘŮ

Bohemians přemohli Herbadent a mají titul z juniorek, třetí skončily Vítkovice

 



Haly na pražském Třebešíně a ve Střešovicích se o víkendu staly dějištěm vyvrcholení nejvyšší soutěže juniorek. Kromě Mladé Boleslavi se jednalo o líhně talentů extraligových celků, včetně střešovických obhájkyň zlata. První příčka nakonec zůstala v Praze, ale přesouvá se na Děkanku, za Bohemians.

Do Prahy přijela na závěr sezony pořádná plejáda známých hráček, Olomouc přivezla Pantělejevovou, Herbadentu nechyběly Kubišová nebo sestry Pilíkovy, Chodov nastoupil s čerstvými extraligovými mistryněmi Pláškovou a Tožičkovou, nejvyšší soutěž žen si zachytala zelenobílá Lucie Zelená a zahrály si v ní také vítkovické Hložánková s Miksovou.

Vzhledem ke své filosofii nesmíme zapomenout ani na Tatran, který nasadil rovněž mnoho juniorek protřelých extraligou, například Karolínu Vachuškovou.

Do elitní čtyřky prošly celky Herbadentu, Chodova, Vítkovic a Bohemians. Nejvíce se natrápil Herbadent, který v prvním utkání čtvrtfinále s Olomoucí remizoval 6:6 a ve druhém uspěl až po nájezdech, Bohemians vyřadili Mladou Boleslav, Vítkovice vyhrály první utkání 2:1, takže po remíze 3:3 ve druhém měření sil zastavily Tatran a konečně Chodov sice prohrál druhý zápas 4:3, jenže v prvním porazil FBC Ostrava 6:4 a postupoval.

Vítkovice v prvním semifinále nezachytily začátek a brzy prohrávaly 0:2, avšak deset minut před koncem se dokázaly dotáhnout na rozdíl jedné branky, nicméně svým druhým gólem poslala Bohemians do finále Reischlová, další z řady extraligistek.

Ve druhém – pražském – semifinále pak Herbadent přejel Chodov 8:3. Paradoxně se na tomto vítězství podílela čtyřmi body Lucie Primusová, ještě loni hráčka Chodova, která už také nasbírala extraligové minuty.

Bronzové medaile pojedou z Prahy po kolejích do Ostravy. Vítkovice nepustily v souboji o třetí místo Chodov do vedení a 48 sekund před koncem utkání pojistila bronz gólem do prázdné branky Gregorová.

Ve finále se proti sobě postavily celky Herbadentu a Bohemians. Tygřice se dokázaly dostat do vedení 0:2, ve třetí třetině jej ale ztratily a muselo se prodlužovat. V prodloužení dokonala obrovský obrat Eliška Mrázková a vystřelila Bohemians zlaté medaile.

Výsledkový servis
Čtvrtfinále:
TEMPISH FBS Olomouc – Herbadent Praha 11 SJM 6:6 a 5:6 pn.
FbŠ 7OAKS Bohemians – Florbalová akademie MB 4:1 a 5:4
Tatran Střešovice – 1. SC Vítkovice Oxdog 1:2 a 3:3
TJ JM FAT PIPE Chodov – FBC ČPP BONUSIA Ostrava 6:4 a 3:4

Semifinále:
1. SC Vítkovice Oxdog – FbŠ 7OAKS Bohemians 4:6
TJ JM FAT PIPE Chodov – Herbadent Praha 11 SJM 3:8

O 3. místo:
1. SC Vítkovice Oxdog
– TJ JM FAT PIPE Chodov 4:3

Finále:
Herbadent Praha 11 SJM – FbŠ 7OAKS Bohemians 2:3 pr.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*