Jan Svoboda. Foto: Pavel Doubek Photography Jan Svoboda. Foto: Pavel Doubek Photography
2. 6. 2015 Superliga (2) KOMENTÁŘŮ

Je to výzva něco ukázat, říká Svoboda. Ulovil ho mistrovský Tatran

 



Střešovický Tatran hlásí svou první posilu pro novou sezonu. Do mistrovského týmu přichází z Královských Vinohrad univerzál Jan Svoboda. A to i přesto, že první nabídku odmítl. Nakonec ale přece jen mění dres.

Původně to vypadalo, že nejproduktivnější hráč SKV zůstane věrný klubu, kde vyrůstal. Jenže nakonec neodolal vábení nejlepšího českého týmu. „Je to tak. Říkal jsem, že na Vinohradech pravděpodobně zůstanu. Sám jsem byl víceméně rozhodnutý. Opravdu jsem i odmítl první nabídku, chtěl jsem zůstat. Pak ale přišly druhé nabídky Tatranu a Mladé Boleslavi a bylo doopravdy o čem přemýšlet. Spolu s tím jsem si uvědomil, že o mě hodně stojí a že i já mám chuť se posunout dál a zlepšit se. Tatran je pro tenhle plán ideální místo,“ říká Svoboda.

Střešovice tak po ztrátě Jana Natova vyhrály nad superfinálovým soupeřem přetahovanou o posilu. „Ty nabídky byly skoro identické, ale větší vyhlídku herního růstu jsem viděl v Tatranu. A také zájem. To pro mě bylo rozhodující,“ vysvětluje pětadvacetiletý florbalista.

Extraligu už vyzkoušel na Chodově, v Pardubicích či v SKV. Transfer do Tatranu ale bude jeho nejdůležitějším přestupem. „Do Chodova jsem šel po juniorce, chtěl jsem se něco naučit. V Pardubicích to pak bylo o herním vytížení, kterého se mi na Chodově nedostávalo. Takže to teď beru jako největší šanci mé dosavadní kariéry. Je to výzva ukázat něco v nejlepší společnosti,“ myslí si 191 centimetrů vysoký chlapík.

Na Královských Vinohradech tak začínají počítat ztráty. Jako první opustil tým trenér Pazdera, jenž neodolal vábení ambiciózní Mladé Boleslavi. Druhým v řadě je právě Svoboda. A další možná budou následovat. Mluví se o odchodu Milana Bíny do Sparty a nabídku z Mladé Boleslavi má i Jakub Renčín.

„Já bych SKV nepodceňoval, hráčský potenciál tam pořád je. Povede to trenér z Pazderovy školy. Budu jim držet palce,“ říká Jan Svoboda.

To v Tatranu si možná od nové posily slibují, že nahradí roli Martina Richtera, který oznámil konec s velkým florbalem. „Počítá se se mnou do ofenzivy, ale já to spíš beru tak, že budu moci dál florbalově růst. Rozvíjet se v herních činnostech, v taktice, ale i v přístupu k florbalu,“ těší se černovlasý elegán s vytříbenou technikou. V extralize zatím nastřílel 30 gólů. Ve Střešovicích věří, že ve službách jejich klubu přidá minimálně stejný počet.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

  • Igor Hnízdo napsal:

    Šlo by příště alespoň název článku napsat bez chyby? Vím, asi chci moc a jsem hrozný hnidopich, ale snad by se páni autoři mohli alespoň trochu pokusit dodržovat správnou gramatiku, pokud tedy nesedí za pc skupina dyslektiků a dysgrafiků, v tom případě se vám veřejně omlouvám.
    P.S. Je to výzva něco dokázat, říká…. Ta první čárka tam byla doopravdy zbytečná 🙂

    • Michel napsal:

      Teď si rejpnu já 😀 … v P.S. píšete: „Je to výzva něco dokázat, říká“

      Ale v nadpise je: „JE TO VÝZVA NĚCO UKÁZAT, ŘÍKÁ SVOBODA.“

      Takže lépe bych to příště opsal 😀

Napsat komentář

*