Spoluhráči z vítkovické formace Bräuer a Žák. Vrátí se Bräuerovi centr? Foto: Ostrava Cup
14. 6. 2015 Superliga (18) KOMENTÁŘŮ

Mistr trénuje a zúčastnil se turnaje. Chystá se jeho návrat mezi elitu?

 



Dobou uspěchaní lidé dávají v poslední době před kiny a domácím cvičením přednost raději workoutu, tedy cvičení pouze s váhou vlastního těla, které si nejen v Česku získává stále nové a nové fanoušky. Mezi vyznavače nového životního stylu patří i trenér kruhového tréninku Zdeněk Žák. Ostravský trenér tohoto způsobu cvičení byl ještě v polovině října hráčem florbalových Vítkovic, pak ovšem nadobro zmizel.

Když v dubnu 2014 pozvedl před vyprodanou O2 arenou nad hlavu pohár pro vítěze extraligy mužů právě Žák, nikdo nepochyboval o tom, že i další sezonu odehraje v té době pětadvacetiletý florbalista v kádru mistra. A fanoušci měli už na konci sezony jasno: dostane na starost opět mladíčka Bräuera, kterému se vedle zkušeného matadora dařilo a vytvořili spolu ofenzivní dvojici.

Je-li řeč o zkušenostech, těch má na rozdávání. Vítkovický odchovanec má za sebou štaci v Třinci, konkurenčním FBC Ostrava, ale také ve švýcarském Klotenu. Aby toho nebylo málo, loňský mistr Česka si navíc o pár týdnů prodloužil sezonu a zúčastnil se spolu s reprezentačním výběrem Akademického MS v Singapuru, odkud si přivezl bramborovou medaili.

Začala nová sezona 2014/2015 a vše probíhalo dle plánu. Žák hrál stále za Vítkovice, kde stihl celkově odehrát pouze tři utkání a poté zmizel. O mizernou statistiku ale nešlo, ve druhém utkání zaznamenal bodové hody, když dvěma góly rozhodl o výhře svého týmu nad Vinohrady (Vítkovice vyhrály 8:6, pozn. autora). Nad útočníkem Vítkovic se ale pomalu začal vznášet otazník, neodcestoval s týmem na Pohár mistrů do Švýcarska, neobjevil se na tréninku ani v hale při domácích zápasech. Nikdo o něm nic nevěděl.

Postupně se začaly objevovat informace o jeho zranění. Na druhou stranu se vyrojily také informace o tom, že je trenérem v jednom sportovním centru, kde má na starost kruhové tréninky.

Poté se přiblížilo play-off a Vítkovice zbrojily: z prvoligového Rožnova se k týmu připojili Hrubý s Ciompou. A Zdeněk Žák? Ten se nechal slyšet v rozhovoru, který poskytl serveru Florbal.cz, že na play-off bude zpět ve Vítkovicích. Dny a týdny ubíhaly, ale po onom odchovanci nikde ani stopy. S koncem sezony tak bylo všem jasné, že se jednalo o pouhý výkřik do tmy. Je tomu ale tak i nyní?

Žák na svém facebookovém profilu uvedl, že „letní příprava je v plném proudu.“ A aby toho nebylo málo, zúčastnil se o víkendu s týmem Ostravské Blesky turnaje Ostrava Cup. A po tři čtvrtě roce pauzy si nevedl nejhůř: v pěti zápasech zaznamenal dva góly a dvě asistence. V týmu se potkal s parťáky z Vítkovic, již zmiňovaným Bräuerem a Pešatem. Je to signál, že se mistr Česka a bývalý útočník Klotenu vrací zpět, nebo jde jen o letní přípravu na nabrání fyzické kondice a nevinné ťuknutí si florbalu při pátku, sobotě a neděli na již tradičním turnaji?


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

  • Kamil napsal:

    Doufám že se nevrátí, nejvíce nespolehlivý člověk co snad je. a že propadl workoutu? odkut tyto informace berete 😀 zajdete si na stodolni nebo do co kdyby kde je každý den a hned vám docvakne co je jeho záliba.cvičení to určitě není.

  • Aleš napsal:

    Výborný článek redakce, opravdu tleskám. Informační hodnota nula. Úroveň webu jde čím dál více nahoru.

  • Paci napsal:

    Sorry borci, ale panáčkovi, kterému se každý vyhýbá v šatně, aby alespoň malinko eliminoval „smrádek“, který jde z jeho snad rok nepraných věcí …

    … tak o tomto borcovi napsat článek, přitom spolehlivost a kamarádství rozhodně nejsou jeho sestry …

    No snad příště se zadaří lépe 😉

  • ... napsal:

    Nejlepší na tomto článku je ta fotka…velké díky autorovi!

  • Frajer napsal:

    Tak to je věc, Matoušek ty jsi spadl úplně z višně. Kdyby sis udělal kvalitní přípravu tak zjistíš, že tady ten boreček jen slibuje. Ve vítkách sbalil prachy odehrál par zapasů a skončil. V Ostravě už si extraligu určitě nezahraje, tady ty jeho „finty“ znají všichni. Místo tréninku sedí v hospodě. A ten tvůj „workout“ je taky šílenost, nepiš o ničem o čem nevíš…úroveň toho webu jde hodně dolů, PRka tatranu se stává bulvární hnůj, je miliarda témat, příběhů a hráčů, kteří tomuhle sportu v amatérských podmínkách podřizují veškerý volný čas a ty tu napíšeš o největším zoufalci…tvoje články sleduju už dlouho a poradím ti, buď to dělej pořádně nebo vůbec.

  • Jirka Bareš napsal:

    Nechci být moc kritický, autoři tohoto webu nejsou profesionálové a dělají to z dobré vůle, ale takhle nečtivý, divný styl psaní, jako je v tomto článku, jsem viděl snad jen v Blesku, nebo v nepovedených slohovkách spolužáků ve škole.

  • Michel napsal:

    Chvilku mi trvalo, než jsem z textu pochopil o co kráčí, protože je to tak zvláštně napsané.
    Myslím si, že toto byl naprosto zbytečný článek, který je prakticky o ničem.

    • Jirka Bareš napsal:

      Přesně tak, je to napsáno tak blbě, že chvíli vůbec trvá, než člověk pozná o čem to je, načež tedy zjistí, že téměř o ničem. Slovní obraty jako na prvním stupni ZŠ

  • Kritik napsal:

    Zaznamenal bodové hody: 2 góly, jako VÁŽNĚ?.. Kdyby měl 4+1 neřeknu ani půl slova..

    A po tři čtvrtě roce pauzy si nevedl nejhůř: v pěti zápasech zaznamenal dva góly a dvě asistence. VÁŽNĚ?..
    Hráč, který byl v repre hrál ve Švýcarsku udělá na takové úrovni 4 body? Sorryyyyyyyyyyyy…..

    TO JE VĚC.

  • ..... napsal:

    Běžte si udělat kurzy na trenéra kruháčů atd, starejte se o rodinu a hlavně Vás chci vidět, jak budete stíhat tréninky s touto prací… Každý se nějak baví(někdo sedí za PC a hledá jen chyby jak autora, tak Zdeňka, druzí se chodí bavit nebo na sobě makají), proč skončil tady z Vás nikdo netuší..
    To, že se připravuje můžu potvrdit, jestli se připravuje na další sezónu to sám neví ani on…

    Je to jeho volba, jeho věc, soukromý život Vám tu rozepisovat nebudu, ale měli by jste se zamyslet nad sebou, co tu píšete, když sami nic nevíte, čus

    • ja napsal:

      No to by mne zajímalo co víš ty ???? !!!!! Už aspon 4x slíbil že začne a furt nic !!!!!!

    • Jirka Bareš napsal:

      Co se týče autora, tak ten na sobě určitě nemaká, pokud to tedy třeba není tak, že ještě před měsícem neuměl číst, to by byl potom pokrok, ale pokud má dokončené základní vzdělání, tak by na sobě, co se týče psaní(hlavně té formy), makat ještě měl a s veřejnou prezentací chvíli počkat.

      • Jarek napsal:

        Autor na sobě dře každý pátek a sobotu v podvečerních hodinách v zábavních podnicích v Ostravě.

  • Peter napsal:

    Ať nezačíná. A autor s psaním taky ne.

  • Tomáš Krásný napsal:

    Nechci Zdeňkovi dělat obhájce, ale ty závěry „některých zaručeně dobře informovaných“ mě nepřestávají udivovat. Proč by Zdeňa nemohl hrát extraligu? Nikdo přece není bezchybný a hlavně svět není černobílý! Je jenom na něm, jestli v sobě najde vůli a chuť dobře pracovat v týmu. Pokud ano, tak nepochybuji o tom, že je to hráč, který na extraligu má. Opravdu nemám rád takové ty soudy nad hráči. Držím Zdeňkovi palce, aby si uvědomil, v čem chyboval a znovu získal chuť se florbalem především bavit. On sám ví, kde musí zapracovat, co musí udělat, aby si zase našel cestu do vítkovické kabiny a kabina ho přijala.

  • Snapchat napsal:

    Pane Krásný,
    co kdybyste se místo psaní a komentování nesmysluplných článků na florbal.cz staral o svůj zbídačený život a léčil si své mindráky jinde. Co se týče mistra, který už podle redakce trénuje, by mě zajímalo, jestli ještě někdy naskočí k extraligovému zápasu v dresu Vítkovic. Určitě by to byla velká škoda, neboť oko a nos přichází o hodně..
    Ten jehož jméno nesmíme vyslovit..

Napsat komentář

*