29. 5. 2012 Reprezentace - Muži (0) KOMENTÁŘŮ

Dres z Nagana stojí Rytycha 8000 korun. Na pokutě od reprezentační komise

 



David Rytych má zaplatit 8000 korun za porušení smlouvy vůči České florbalové unii! Reprezentační gólman totiž ve Švýcarsku na turnaji EFT chytal v hokejovém dresu z Nagana. Jako první o tom informoval facebookový profil Český florbal.

Rytych přitom ve stejném dresu dovedl v neděli národní tým akademiků ke zlatu, ovšem z euforie se rychle probral. „Dozvěděl jsem se to v pondělí mailem. Chvíli po tom, co jsem se vrátil z oslav titulu mistrů světa na akademickém mistrovství. Asi budu muset napsat nějaké odvolání, protože s tím nesouhlasím,“ říká brankář švédského Helsingborgu.

A ujišťuje, že podnikl všechny kroky k tomu, aby se případnému problému vyhnul. „Chtěl jsem, aby dres, ve kterém chytám, nějak dobře vypadal. Logo značky jsme přelepili a není v rozporu ani s jinou florbalovou značkou,“ hájí se Rytych.

Pokuta jej roztrpčila. „Je to prostě začarovaný kruh. Ostatní reprezentace z Finska, ze Švédska i ze Švýcarska pobírají nějaké odměny, my nedostáváme ani korunu. A stejně hrajeme a dáváme do toho všechno. Rozdaly se smlouvy, tu jsem byl donucený podepsat,“ dodává.

Právě provinění proti této smlouvě v průběhu dubnového turnaje Euro Floorball Tour ve Švýcarsku stojí za rozhodnutím reprezentačního úseku. Ten pokutoval nejen samotného Rytycha, ale i trenéra národního týmu Tomáše Trnavského a vedoucího reprezentačního družstva Jiřího Jakoubka.

Ten své pochybení uznal a pokutu ve výši 1700 korun akceptoval. „Jedná se o půlku odměny za akci,“ vypočítává vedoucí týmu. „David měl povolenou helmu, do Švýcarska si k tomu přivezl dres,“ říká Jakoubek.

Rytych svůj nový dres obhajoval tím, že smlouva s žádným partnerem už nebyla v platnosti. „To, zda běžela, nebo neběžela smlouva s nějakým partnerem, vůbec není věc Davida Rytycha. Fakt je takový, že jde o jednoznačné porušení smlouvy. Chytal v tom, v čem neměl,“ komentuje rozhodnutí reprezentačního úseku Tomáš Vaculík.

Chování gólmanské jedničky národního týmu může podle něj ohrožovat i jednání s dalšími partnery reprezentace. Vaculík dal také najevo, že Rytych by měl své názory prezentovat nejdřív právě reprezentační komisi, a ne ventilovat přes média.

Zprávě Českého florbalu totiž předcházela také aktivita samotného gólmana na jeho facebookovém profilu, kde v nadsázce nabízel prodej zlaté medaile z akademického MS právě za 8000 korun…

Facebook Davida Rytycha - prodej zlata z akademického MS

I na akademickém šampionátu chytal David Rytych ve svém naganském dresu. Na tuto akci se ale jeho reprezentační smlouva nevztahuje.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • Chyba napsal:

    Tak tak, kdyby Rytych měl ten škaredý plastový modročerný dres od Salmingu, hned by si ho koupilo víc lidí.

  • Katy napsal:

    Tak tohle je slušná buzerace…

  • hop (ze vcelky maji) napsal:

    Unie chce asi aby David uz nereprezentoval. 8 tisic, celkem dost..

  • majkl napsal:

    deb*li…

  • david napsal:

    Dělaj to zadarmo, protože je to baví a tím sportem žijou. A debilové se v tom začnou hrabat! Fu.k unie!

    Když vychytá medaily, to jste nadšený co? Ale teď hledáte kraviny!!!

  • Výsměch napsal:

    Tady Unie dokazuje, že je třeba stále od někoho brát. Ale někomu dát, to ne. Na valné hromadě by se měla udělat „vyhláška“, kde každý rok zveřejní kolik z peněz co dostane vyplatí na odměnách nebo fakturách za práci pro unii. To bychom se pak asi divili, proč se platí pokuty vyšší než jiných tradičních sportech! 🙁

  • Michal Katala napsal:

    Obdivuji Rytycha, je to krásný dres a je to originální fandím ti ! 🙂

  • porušil smlouvu, ať zaplatí! napsal:

    …je vtipné, že se zrovna Ripi, který již dávno není jen amatérem, odvolává na to, že nic nedostávají! vždyť on má hafo smluv ve svých klubech… je to normální věc! prostě je domluveno, že bude chytat v Salmingu, tak tak bude chytat! dovede si někdo představit, že by si v repre hokeje vzal golman jiný dres než-li NIKE? dostal by flastr jako blázen! proti tomu je 8 tisíc nic! a že přestane reprezentovat? tak by se choval jako placená primadona, přičemž tvrdí, že tou není, neboť je „amatérským neplaceným srdcařem“! je třeba si uvědomit, že i veleslavný Ripi (a aby nebylo mýlky, myslím, že je nejlepší a fandím mu) vyrostl v podmínkách amatérského sportu! Všichni do toho tak jdou, nikdo nečeká, že bude placen! takže je trapné, že se na to odvolává! a když ten sport (jeho rozvoj, jednotlivé kluby, unie, reprezentace atd.) nechá na svých zádech vyrůst již v této době poloprofesionála, je to přece úžasné! měl by si toho o to víc vážit! že mu někdo dá vybavení zdarma a chce aby v něm chytal? no to je teda oběť! zamyslete se! na jedné straně by chtěly platy a profesionalizaci, na druhé straně nechtějí dodržovat podmínky! On vyjmenoval 3 státy, které jsou florbalově, ale hlavně celkově (ekonomicky, životní úrovní atd.) úplně jinde! a vidí také někdo to, že jsou svazy, které přikáží v čem, s čím a kdy budou hrát, ale ještě jim to v lepším případě prodá se slevou, nebo je to prostě nechá zaplatit?….no prostě je ikonou českého florbalu, má jít příkladem, řídit se pravidly a Naganský dres vytáhnout na akci, kde smí…mohl si ho užít i se zlatou medailí až teď na AMS a ušetřil by 8 tisíc!

    • dino napsal:

      marne, je to pravda, s tim se neda nic delat… na druhou stranu, ty salmingy jsou katastrofalne skarede 🙂 a v tom naganskem vypada dobre 🙂 na treti stranu, kdyz misto repre akce rekne, ze musi na brigadu, aby splatil dluh, tak se najde kupa „sponzoru“ 🙂

      • porušil smlouvu, ať zaplatí! napsal:

        neříkám, že to obecné nastavení Salmingu je šťastné, a že ty výzbroje jsou supr…ale prostě je to tak…a je třeba to respektovat…z těch sponzorů ten sport prostě bude živ…když nebudou ty kluci tohle respektovat, tak teprve začnou lítat flastry! Představte si kolik peněz bude muset unie sehnat, pokud jí do sponzoringu nebudou chtít ty firmy jít, když pak hráči neužívají jejich věci! to prostě nejde….hvězda, nehvězda…

        • Chyba napsal:

          Ale je přinejmenším divné, že smlouva se Salmingem skončila ČFBU v únoru 2012, na což se odvolává i Rytych a je to tu k dohledání i na florbal.cz. Takže pokuta za co?

          • sun napsal:

            za porušení smlouvy. vsadil bych se, že je to v článku i napsané…

        • Tomáš napsal:

          Tak to by mě zajímalo kolik dostavala repre škvarků od salmingu.. možná tak dostala od české pojištovny a nebo od KB.. ale od salmingu.. 🙂 nejsem si jistý..

    • Kipi napsal:

      Ahoj, tak úplně nesouhlasím s tvým názorem. Já teda nevím jak ty.. ale asi jsme nikdo neviděl smlouvu RYPYho.. to že z něj tisk udělá poloprofíka.. neznamená, že za to dostává peníze. Může napřiklad mít hrazené ubytování apod. Navíc v reprezentaci.. za to nic nedostává.. mnohdy si musel doplacet i letenky apod ze svého (a nejen on).. A aby si nemusel platit cesty musel podepsat „smlouvu“ (pokud by nepodepsal…bůh ví, zda by mu byla proplacena letenka) A jakmile udělá menší přešlap, hned to SVAZ řeší tak přemrštěnou pokutou.. nevím ale můj názor je, že se to dalo řešit úplně jinak. Nebo minimálně pokutou, která je adekvátní.. a ne touto opravdu velekomickou částkou:)..! Nedivím se, že ostatní pokutovaní s „flastrem“ 1700 Kč souhlasili.. jelikož oni za to „něco“ mají.

      Myslím, si že to opět bylo smutně řešeno.. A srovnání s hokejem, kde kdyby golman nastoupil tak a tak nebo tak a tak.. je ještě víc komické.. tam totiž dostávají i kluci v nižších ligách takové peníze, které Rypy jen za florbal ještě ani neviděl.

      • T. napsal:

        A když mu platí klub ubytování, tak snad není poloprofík? Já bych řekl, že ano…vzhledem k tomu, že každý normální člověk si bydlení musí platit sám.

    • názor napsal:

      Napsal jste toho dost. Ale jaký mate názor na sankce pro uniji když dojde k porušení z její strany ?

  • hehe napsal:

    jsou tu urcite dve veci k zamysleni.
    a) pokud je pravda,ze smlouva unie se salmingem vyprsela driv, tak potom.unie dela kasparka sama ze sebe.
    b) kdy uz se nekdo z unie zamysli nad fungovanim golmanu. napr.ve finsku toivoniemi chyta jen v dresu od sponzora, zbytek vystroje ma vlastni, na kterou je zvykly celou sezonu. to stejne se da rict u hokeje. nikdo nerika repre golmanum, aby vymenili betony za betony od repre sponzora…. proto vznika tolik problemu, viz mala maska kafky a podobne. hracum taky nikdo nerekne, vsichni musite hrat se salmingem. uvedonte si kua uz, ze i golman potrebuje pohodu pro svou praci

  • Atmosféra napsal:

    Od Rytycha to bylo rozhodně hezké gesto, že chytal v hokejovém dresu s velkým znakem na prsou, ale pár faktů a zákulisních informací: například Salming platí za sponzoring reprezentace 150 tisíc korun za rok, plus vybavení (včetně brankářského) pro všechny čtyři reprezentace: pro muže, ženy, juniory i juniorky. Dohromady tak asi 300 tisíc za jednu sezónu. Za to může asi celkem oprávněně očekávat (stejně jako kterýkoliv jiný sponzor), že mu reprezentace (a především mediálně nejzajímavější mužská repre) bude dělat náležitou reklamu bez ohledu na to, jestli jsou dresy pro brankáře růžový nebo s puntíkama. Argument, že to hráči dělají zadarmo a že si můžou dělat co se jim zlíbí je úplně mimo. Vždyť všechny soustředění, turnaje, hotely, letenky, trenéři, maséři, materiál a další věci stojí unii spoustu peněz, které jdou z větší části od sponzorů. Bez těchto peněz by reprezentace (obzvláště v dnešní ekonomický situaci) nemohla fungovat tak jak dnes funguje. A i sami hráči by si měli uvědomit, že bez těchto peněz by ten sport nemohli dělat na úrovni na jaké ho dělají a měli by respektovat pravidla, která jim to umožňují. A pokud si to nedokáží srovnat v hlavě, měli by alespoň dodržovat smlouvu, kterou vlastnoručně podepsali. Anebo se alespoň nedivit, že za porušení dostanou pokutu.

    • Miky napsal:

      Souhlas, mozna, za kdyby si mel Ripi na kazdou akci repre prispet 8 tisic jako treba hraci Wileru, tak by mohl chytat treba v mikine s kapucou

  • chytří lidé napsal:

    Tak pro hráče Wileru, kde drtivá většina z nich dostává měsíčně peníze a myslím, že těch 8 tisíc a více má minimálně polovina A kádru, to doopravdy zas takový problém není. Kor když jsou platy ve Švýcarsku 4x vyšší, než u nás.

  • Thomass napsal:

    Unie uz asi začíná šetřit na další superfinále v O2 aréně že dostal takový ranec……

  • cu_raci napsal:

    klasika, unie uz nevi, za co by pokutovala a kde zvysila poplatky. tak trosku mi to pripomina nase politiky, vytriskat vsude a ze vsech co nejvic. respektuji ze pravidla jsou pravidla, ale tohle je fakt buzerace

  • Daniel napsal:

    …a to je rozdíl mezi florbalem a FLORBALEM…

  • Kim napsal:

    Zajímalo by mě, jak komise dospěla zrovna k této částce, proč ne třeba zrovna 20.000 Kč, existuje nějaký sazebník ? A pokud ne, tak proč finanční potrestání? Proč mu nevystaví stopku na další zápasy za repre?? Stejně tak nevím, co s tím má co společného trenér, zřejmě má ve smlouvě , že musí kontrolovat oblečení hráčů. Potom tedy nechápu proč je tam vedoucí mužstva, tam by se dalo ušetřit… Protože pokud dlouhodobě sledujete výjezdy naší repre má ve výpravě spolehlivě nejvíc bafuňářů ze všech zůčastněných států…

  • ice-man napsal:

    By mě zajímalo i proč teda když je sponzorem Salming hraji hráči s jinými značkami? Přece by měli hrát se Salmingem.
    Stejný metr na všechny, nevím jak muže sportovec podat kvalitní výkon když používá výstroj na kterou není zvykly.
    Když už jde Salmingu o sponzoring tak proč na dresy nedají veliký česky státní znak jak to je skoro v každém sportu. To je můj názor. A já na Rytychovém místě by jsem udělal nejspíše to samé aby byl znak země kterou reprezentuji dominantou dresu.

    • sun napsal:

      tak když bys udělal to samé, dostal bys stejnou pokutu 🙂
      (tedy samořejmě za předpokladu, že bys byl stejná hvězda reprezentace…)

      • ice-man napsal:

        To je více než jisté , jelikož ale nejsem hvězda dostal by jsem tu pokutu 3x větší. By mě zajímalo proč to neřeší stejně jak u hokeje, brankař chytá ve své výstroji na kterou je celou sezonu zvykly a nikdo neřeší jiné názvy popřípadě je zakryji a je po problému.

        • sun napsal:

          a myslíš, že si tam v hokeji brankáři nosí své dresy???
          já měl za to, že dres i brankář dostane a v tom nastoupí…

          • ice-man napsal:

            To máš pravdu dresy dostávají ale na tom dresu je veliké logo státu který chtějí reprezentovat a ne nějaké male logo. Možná takhle to Rytych bral.

    • Karel napsal:

      V jakém „skoro každém“ sportu je znak přes celý dres, mimo hokeje? Nechám se poučit…

  • Jirka Bareš napsal:

    neudělal úplně chytrou věc, přecijen když jim diktujou v rámci nějakých smluv v čem chytat tak to měl radši skousnout, na druhou stranu se určitě muselo vydělat mnoho peněz na supermegafinále, takže jakožto zámožná organizace mu to mohla unie vodpustit

  • Madnes napsal:

    DĚLÁTE Z TOHO MOC PROFI, PŘITOM ZA TO NEDOSTÁVÁ ANI KORUNU A JEŠTĚ MÁ PLATIT POKUTU? VZPAMATUJTE SE UŽ VY VYLÍZANÉ ČESKÉ HLAVY!

  • ivan napsal:

    pokud je smlouva, tak je smlouva a pres to nejede vlak. a je jedno, jestli jste profik nebo student.

    na druhou stranu: to nikdo z unie na ty akci nebyl, komu by to nebylo divny a nedalo se vyresit hned na miste a ne az zpetne pokutou?

  • Petr Kopta napsal:

    To vypadá jako v Kocourkově! Chytal jsi v čem si neměl přitom se Salmingem už smlouvu nemáme. Takže vlastně kdyby mu trenér dal růžovou sukni červený klobouk a místo helmy homologovaný hrnec musí v tom chytat jelikož musí chytat v tom co mu dá repre a jelikož v tu chvíli neměla repre sponzora se Salmingem skončila smlouva v únoru tak mohl chytat v čemkoliv co mu dal trenér a když trenér dostal pokutu tak mu ten dres asi dali jinak nechápu proč dostali pokutu trenér s vedoucím mužstva. To měl dostat pokutu ještě kapitán týmu, že ho v tom dresu nechal hrát. Blbost dělají z komára velblouda a jesště se plácají po ramenou jak jsou kluci šikovní! Ripi držím ti palce a nic jim nedávej!!!!

  • Jirka Lála napsal:

    Unie musí někde brát peníze na fungování p.Skrůži. Ono mu výjezdy na akce reprezentace, následné večerní alkoholové opojení a hlavně unijní automobil……..TO něco stojí 🙂

  • kovi napsal:

    Kdyz uz tedy musi dojit na trest (na amaterske urovni) tak proc zrovna financni? Nebylo by pro florbal v CR vyhodnejsi Davida potrestat alternativne? Napr. xy hodin trenovani mladeze zdarma na juniorske/zakovske urovni v ramci vyberovych soustredeni. Rozhodne by to vyhodnejsi pro cesky florbal nez nic neresici prispevek na konto Unie. Ale cinovnici CFbU jiste vedi lepe…

Napsat komentář

*