Chodov porazil Tatran 9:5. Foto: repro TVCOM Chodov porazil Tatran 9:5. Foto: repro TVCOM
28. 10. 2015 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Triumfy Chodova a Vítkovic v derby. Sparta sebrala Mladé Boleslavi první bod

 



Florbalisté Chodova zaskočili v nejstarším pražském derby Tatran a po vítězství 9:5 na hřišti rivala poslali Střešovice na průběžnou čtvrtou příčku. Ostravské derby jednoznačně ovládly Vítkovice, které porazily FBC vysoko 7:1. První bod ztratila Mladá Boleslav, která vyhrála na Spartě až po nájezdech.

Chodov bral na Tatranu všechny body poprvé po čtyřech letech. Vsadil přitom opět na mladičkého gólmana Daniela Mücka, ale tentokrát poslal do hry tři kompletní pětky. Dlouho vyrovnané utkání se lámalo na přelomu druhé a třetí třetiny, kdy hosté z Chodova dali čtyři góly v řadě. Tatran se sice za chvilku vzpamatoval, snížil z 3:7 na 5:7, ale další dva góly dostal do prázdné klece.

V zápase, který měl opravdu vysokou úroveň, zahrály Chodovu všechny opory. Tatran naopak doplatil na chvilkovou ztrátu koncentrace a trenér Jakoubek opět experimentoval se sestavou.

Mladá Boleslav přitáhla na Podvinný mlýn téměř pětistovku diváků a domácí Sparta se výkonem na lídra tabulky opravdu vytáhla. Pražané byli favoritovi více než vyrovnaným soupeřem, velmi dobře četli rozehrávku hostů a mohli se spolehnout i na jistého Kotoučka v brance.

Curney sice dostal v 11. minutě Mladou Boleslav do vedení, Sparta ale nadějný stav držela až do závěrečné třetiny, ve které dokázala hned dvakrát srovnat skóre. Prodloužení vystřelil 16 sekund před koncem Luka Časar.

Spartě by možná slušel i bod navíc, ale nezvládla samostatné nájezdy – už po druhé sérii bylo rozhodnuto. Mladá Boleslav přesto ztratila první superligový bod v sezoně.

Další zbytečně ztracené body počítají Pardubice, které odehrály s Bohemians solidní utkání, nicméně propadly při vlastní přesilovce a v podstatě darovaly hostům vítězství.

Zápas rozhodla pětiminutová početní výhoda Pardubic, které na začátku poslední třetiny měly jedinečnou příležitost srovnat skóre. Jenže namísto gólů v Ponomarevově síti přišly smrtící kontry, při nichž Bohemians navýšili vedení z 3:1 na 5:1. Stíhací jízda v závěrečné desetiminutovce už domácím nestačila. Východočeši snížili na rozdíl jediné branky, v poslední minutě však „klokani“ ukázali domácím, jak naložit s přesilovkou, a Kuncmanův gól definitivně rozhodl o osudu zápasu.

Nováček z Litvínova, povzbuzen premiérovým bodem získaným v duelu s Pardubicemi, odehrál v Otrokovicích vyrovnaný zápas. Hosté dvakrát dokázali srovnat náskok Panterů, když ale otrokovičtí v 49. minutě dvěma rychlými góly odskočili na 7:4, zdálo se že je hotovo.

Litvínov, který tentokrát nastoupil bez Daniela Huliče, to ale nevzdal. Dva slepené góly znamenaly drama až do konce a o vyrovnání se hosté následně snažili při powerplay. Obrana domácích v čele s gólmanem Radovanem Michajlovičem však odolala a do prázdné brány pečetil výhru symbolicky Martin Nagy. Ten se v zápase zaskvěl 4 góly a asistencí.

Otrokovice si připsaly druhou výhru v sezoně, Litvínov zůstává s jedním bodem poslední.

Překvapivě jasným skóre skončilo ostravské derby. Utkání mezi 7. a 8. týmem tabulky začaly aktivněji Vítkovice a skóre otevřel střelou z dálky Petr Jankulár. Ve druhé třetině byl tentýž hráč vyloučen, přesilovku ale FBC nevyužilo a naopak inkasovalo od Lukáše Hájka.

Poslední třetinu načal gólem Lukáš Řezanina. Hosté pak svého soupeře chvíli zatlačili a Jakub Robenek z blízkosti snížil. Jenže naděje Ostravy na bodový zisk definitivně zničil po zaváhání obrany Marek Matejčík a Vítkovice až do konce na hřišti dominovaly. Domácí předváděli krásné akce a dali tak vzpomenout na úspěšnou éru let minulých. Skóre se nakonec zastavilo na stavu 7:1.

Ostravě se nepovedlo navázat na dobrý výkon proti Tatranu, naopak Vítkovice nechali překvapivé neúspěchy proti Spartě a Vinohradům historii.

Hned po dvou vteřinách od zahájení zápasu se trefil domácí Luděk Ondráček a předznamenal tak pořádně divokou přestřelku. Vinohrady během 13 vteřin srovnali z 2:0 na 2:2, to bylo ale naposledy, co tým trenéra Hovořáka držel vyrovnané skóre.

Brňané ve druhém dějství ukázali, že na 2. místě superligové tabulky nejsou náhodou a svému soupeři utekli. Pomohla jim k tomu i nedisciplinovanost hostů. Ti posbírali včetně pětiminutového trestu pro Zbyňka Stuchlíka v zápase celkem 15 trestných minut.

Gólové hody pokračovaly i v závěrečné dvacetiminutovce. Utkání skončilo bláznivým výsledkem 12:6, Buldoci Jiří Bauer a Luděk Ondráček nasázeli hattrick.

Výsledky 7. kola Tipsport superligy:

TATRAN – CHODOV 5:9
SPARTA – MLADÁ BOLESLAV 2:3SN
OTROKOVICE – LITVÍNOV 8:6
PARDUBICE – BOHEMIANS 4:6
VÍTKOVICE – FBC OSTRAVA 7:1
BULLDOGS BRNO – VINOHRADY 12:6


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*