Martin Rebro a Robert Košir. Foto: sparta-florbal.cz Martin Rebro a Robert Košir. Foto: sparta-florbal.cz
30. 10. 2015 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Sparta bere body favoritům. Tým posílil další cizinec i staronová tvář

 



Možná už jste si toho všimli. Pražská Sparta pomalu opouští roli outsidera. V zápasech s papírově silnějšími rivaly získává body a respekt. Své o tom vědí Vítkovice i Mladá Boleslav. A trenér Jaroslav Berka ve svém týmu přivítal dalšího cizince!

Třeba jste to ani nezaregistrovali. Ve Spartě se objevil nový slovinský florbalista. Robert Košir je už třetím importem z jihu a prý bude se chtít ve Spartě prosadit déle než jen na jednu sezonu. „Je to mladý talentovaný kluk, skvěle jazykově vybavený. Hrál s námi Czech Open za juniory a právě tenhle tým pro něj bude prioritou. Možná ho zkusíme i v mužích,“ naznačoval trenér Sparty.

Zkusil ho v hodně ostrém utkání. Risk se vyplatil, duel s Mladou Boleslaví Sparta zvládla parádně. „Doufám, že se na hřiště opět dostanu, ale to nezáleží pouze na mě. Pro mě je už skvělé, že jsem dostal příležitost zahrát si proti Mladé Boleslavi. Vůbec trénovat s A-týmem je pro mě odměna, která mi dává do budoucna obrovské zkušenosti,“ libuje si Robert Košir.

Robert Košir. Foto: sparta-florbal.cz

Robert Košir. Foto: sparta-florbal.cz


Sparta vzala favoritovi bod. Ale vlastně už to nebyla náhoda, vždyť Pražané pár dnů předtím porazili i Vítkovice. „Už jsme měli spoustu dobře rozehraných zápasů, ale ten zápas s Vítkovicemi jsme vyhráli vlastní hrou. Ten tým to potřeboval. Tohle vítězství řadím hodně vysoko, hlavně pro hlavy hráčů,“ říkal Jaroslav Berka.

Po utkání s Mladou Boleslaví bylo ze slov kouče znát, že Sparta se veze na vlně. „Vzhledem k průběhu utkání bychom brali i více než bod, ale zároveň jsme rádi za to, že se nám vydařila power-play a ty neproměněné šance jsme si vzali zpět,“ sdělil Berka.

Ondřej Svatoš v utkání s Mladou Boleslaví. Foto: sparta-florbal.cz

Ondřej Svatoš v utkání s Mladou Boleslaví. Foto: sparta-florbal.cz


Ve Spartě je pohoda a před reprezentační přestávkou čeká tým výjezd na hřiště nováčka z Litvínova, který se poprvé představí v domácím prostředí. Proti svému bývalému klubu tak nastoupí velezkušení Daniel Hulič a Ondřej Kašpárek.

A ještě jedna novinka ze Sparty. Po krátké anabázi v Tatranu se vrátil do týmu zadák Martin Rebro. „Upřímně, nechápal jsem, proč tam odcházel. Měl u nás pozici. Nebylo proto úplně jednoduché rozhodnutí vzít Martina zpět. Ale respektuji to, přehmat může udělat každý,“ říká k návratu opory zadních řad Berka. „Měl jsem pocit, že ho chtěli, ale neprosadil se. Teď začíná ve třetí lajně. Myslím, že potřebuje nějakou důležitější roli v týmu. A tu u nás má,“ soudí trenér Sparty.

Martin Rebro se také za přijetí zpět do týmu odvděčil. Ve čtyřech utkáních zaznamenal dva kanadské body za gól a asistenci.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*