Sokol Pardubice. Foto: Štěpán Černý Sokol Pardubice. Foto: Štěpán Černý
5. 12. 2015 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Blázinec v Pardubicích! Litvínov dotáhl stav 1:6, nakonec padl v poslední minutě

 



Ani pětigólové vedení proti poslednímu celku tabulky nemusí vést k pohodlnému vítězství. Litvínov se v polovině utkání vzepjal k nevídanému obratu a v čase 55:38 jeho nejlepší hráč a zároveň hrající kouč Daniel Hulič srovnával na 7:7. Jenže Pardubice mají Martina Zozuláka, který 54 sekund před koncem vystřelil sokolům třetí výhru v sezoně.

Pardubice měly úžasný vstup do zápasu a už v osmé minutě vedli po brankách Bahníka, Oubrechta a Teichmana 3:0. Hosté z Litvínova pak sice snížili, ale Sokol přidal další dvě branky a do šaten se tak šlo za stavu 5:1 pro domácí.

A dvě stovky domácích fanoušků byly spokojeny ještě více, když v úvodu prostředního dějství vstřelil kanonýr Teichman svůj druhý gól v zápase. Jenže pak se karty otočili a góly stříleli jen bivojové. Ještě do konce druhé periody stihli vměstnat do tří minut dvě trefy a naznačili, že se ještě poperou o lepší výsledek.

To se také potvrdilo. Ačkoliv Teichman v samém závěru druhé části proměnil trestné střílení, zkompletoval hattrick a poslal Pardubice znovu do čtyřgólového trháku, třetí třetina byla v režii hostujících florbalistů.

Ve 43. minutě přidal svou druhou trefu v zápase Kašpárek, po něm snížil Skalitz, o kontaktní gól se postaral Horák a úchvatnou stíhací jízdu dokonal Hulič, který svým třetím bodem v zápase zajistil vyrovnaný stav 7:7.

Litvínovští tak byli opět blízko prodloužení, stejně jako tomu bylo například v minulém kole s Otrokovicemi. Jenže znova jim minimálně jeden bodík utekl. 54 vteřin před koncem Teichman posunul na Zozuláka a ten rozjásal pardubickou halu.

Sokol ovládl zápas 8:7 a posunul se na desátou příčku superligy. Jedenácté Vinohrady však mají dva k zápasy dobru. Naopak Litvínov zůstává se dvěma body poslední.

13. kolo Tipsport superligy:

Sokol Pardubice – SK Bivoj Litvínov 8:7 (5:1, 2:2, 1:4)
Branky: 3. Bahník (Janeček), 6. Oubrecht (Brychta), 8. Teichman (Zozulák), 18. Chmelař (Janeček), 19. Ďopan (Zozulák), 22. Teichman (Pakosta), 40. Teichman (TS), 60. Zozulák (Teichman) – 10. Plomer (Hocelík), 31. Kropáček (Hertl), 34. Kašpárek (Kotoun), 43. Kašpárek (Hulič), 49. Skalitz (Krejčí), 56. Horák (Hulič), 56. Hulič. Rozhodčí: Gavlas, Mikula. Vyloučení: 1:2. Bez využití. Diváci: 211.

Hvězdy zápasu:
*** Ivo Teichman
** Martin Zozulák
* Daniel Hulič


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*