Hana Sládečková si pochvalovala souhru celé formace. Foto: Martin Flousek, Český Florbal
7. 12. 2015 Reprezentace žen (0) KOMENTÁŘŮ

Šlo to celé pětce, pochvaluje si Sládečková. Čtvrtfinále nesmíme podcenit, ví

 



Vstřelila první dvě branky českého týmu. Hana Sládečková potvrdila, že by měla patřit k oporám národního týmu a současně se ukázalo, že to jejímu útoku konečně začalo padat. Útočnice finského SB-Pro prozradila, že tento fakt si pochvalovaly všechny spoluhráčky a upozorňovala, že ve čtvrtfinále tým musí být koncentrovaný.

Po včerejším výprasku od Švédek se jedná o příjemnou změnu. „Je to dobrý pocit a vzpruha, ale hlavní pozitivní věc je, že nám to šlapalo v celé pětce, za to jsme byly všechny moc rády a říkaly jsme si, že nás to dneska bavilo,“ pochvalovala si Sládečková.

Nějakých 18 hodin po utkání se Švédskem to bylo pro hráčky velmi těžké. Snažily jsme se na ten zápas se Švédskem nějakým způsobem zapomenout,“ uznala Sládečková. „Bylo o nás perfektně postaráno, takže jsme regenerovaly, měly jsme masáže. Snídaně byla později, takže jsme si mohly i přispat,“ doplnila Eliška Vrátná.

Hana Sládečková byla myšlenkami už ve čtvrtfinále. „Holky říkaly, že to vychází na Polsko nebo Rusko. Z toho se dá usuzovat, že to bude podobné utkání jako dnes,“ odhadovala příští utkání. „Nesmíme k tomu zápasu přistoupit laxně. Už půjde o vyřazovací boje, takže musíme hrát soustředěně,“ uvědomovala si.

Turnaj totiž právě nyní de facto začíná, teď již není cesty zpět. „Bude to větší zodpovědnost, ale do každého utkání musíme jít na sto procent a je úplně jedno, jestli jde o zápas ve skupině nebo o bitvu v play-off,“ burcovala.

Poměrně pozitivně hodnotily utkání také Němky. Myslím si, že můžeme být poměrně spokojení. Byli jsme sice zklamaní, že nedosáhneme na třetí příčku, ale už se nedá nic dělat. Musíme to hodit za hlavu a být pozitivní,“ řekla obránkyně Katja Leonhardt.

Zkušená florbalistka také posoudila progres Německa v posledních letech. Určitě si myslím, že se posouváme, máme hodně mladých hráček a můžeme být na sebe hrdí,“ usmála se. Myslím si, že se vyrovnává celá ta skupina okolo 5. – 8. místa, každý může porazit každého,“ dodala.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*