Nela Kapcová (vlevo) patří je klíčovou hráčkou FBC Ostrava. Foto: Ladislav Káňa - fbcostrava.cz
21. 12. 2015 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Ostrava smetla Liberec, další favorité rovněž nadělovali

 



Extraliga žen v neděli uzavřela rok 2015. A k vidění bylo hned několik kanonád: Ostrava doma smetla Liberec 7:0, Bohemians v malém pražském derby nastříleli dvanáct branek Vinohradům a největší střeleckou chuť ukázal Herbadent, který zatížil konto Židenic hned šestnácti zásahy.

Nejpřekvapivější výsledek kola se zrodil hned na úvod v Ostravě. Tamní FBC, do jehož sestavy se po zranění kolene vrátila talentovaná Nela Kapcová, totiž porazil Liberec 7:0. Hostům nepomohla ani hrající trenérka Lenka Bartošová, zmíněná Kapcová si připsala dvě branky. „Vánoční galapředstavení, sedm vstřelených branek a čisté konto jsou krásným vánočním dárkem,“ rozplýval se kouč Jakub Robenek.

Důvody k radosti mají také v ELITE. To porazilo v malém pražském derby Tatran 9:3 a upevnilo si pozici v horní polovině extraligového pelotonu, k čemuž nejvíce přispěla hattrickem Veronika Radová. Tatran navíc v utkání ztratil Karolínu Vachuškovou. Juniorská reprezentantka si na začátku druhé třetiny – po souboji s Veronikou Rybičkovou – poranila koleno. „Po jejím zranění jsme vypadli z koncentrace, což umožnilo ELITE odskočit o pár branek,“ uvedl zklamaný Luděk Pasecký.

Olomouc na domácím hřišti potvrdila, že pro Chodov není příjemným soupeřem. Hanačky podaly bojovný výkon a na domácí půdě podlehly Chodovu 2:5. „Mohou nás mrzet některé neproměněné šance a v důsledku i fakt, že když už šance byla, tak velké množství šancí zlikvidovala obrana a brankářka, dva góly byly velice nešťastné a zbytečné,“ smutnil olomoucký lodivod Ondřej Otáhal.

Také Jičín se proti Vítkovicím prezentoval aktivní hrou, o čemž nejlépe vypovídá hned osmnáct střel na ostravskou branku. Ostravanky přesto poměrně bez problémů potvrdily roli favoritek a domů si odvezly tři body za výhru 7:1. „Na našem výkonu dnes byly dvě vady: menší efektivita než by se slušelo a zbytečné nedisciplinovanosti,“ postěžoval si trenér Vítkovic Jiří Velecký.

Poslední dvě utkání skončila vysokými výhrami favoritů. Bohemians si poradili s Vinohrady 12:0, hned pět bodů si připsala reprezentantka Adéla Bočanová. „Po nadějném výkonu ve Vítkovicích jsme si věřili, soupeř nás ale během pěti minut vrátil do reality,“ glosoval to kouč Vinohrad Vilém Svoboda.

Pět kanadských bodů si proti Židenicím připsalo také trio Herbadentu Steinbachová, Lucie Pilíková a Košturiaková. Jejich tým porazil Židenice 16:1 a potvrdil druhé místo v tabulce. „Chvíli to v první třetině vypadalo, že jsme dobrou formu ponechali pod stromečkem s dárky do tomboly. Postupně jsme si ho ale rozbalili a diváky snad příjemně pobavili a vánočně naladili,“ hodnotil utkání Tomáš Kodiš.

Výsledky 13. Extraligy žen

FBC ČPP BONUSIA Ostrava – Crazy girls FBC Liberec 7:0
TEMPISH FBS Olomouc – FAT PIPE FLORBAL Chodov 2:5
ELITE Praha – Tatran Omlux Střešovice 9:3
Herbadent Praha 11 SJM – Sokol Brno Židenice Florbal.com 16:1
FBK Jičín – 1. SC Vítkovice Oxdog 1:7
TJ Sokol Královské Vinohrady – FbŠ „pipni.cz“ Bohemians 0:12


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*