Florbalová lázeň ve Varech Brnu sedla. Foto: Facebook ACEMA Sparta Praha. Florbalová lázeň ve Varech Brnu sedla. Foto: Facebook ACEMA Sparta Praha.
23. 1. 2016 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Florbalovou lázeň před 918 diváky ovládlo Brno, Vinohrady čeká play down

 



Mladá Boleslav zůstane i během reprezentační přestávky v čele Superligy. Vedoucí tým tabulky si doma poradil s Vinohrady, které ztratily už i teoretickou šanci na play off. Na tribuny v Karlových Varech se natěsnalo 918 diváků, pořádající Sparta ale zápas nezvládla a vysoko podlehla Brnu.

Publikum v Karlových Varech je po vrcholném florbalu pořádně hladové. Na tzv. Florbalovou lázeň, tedy výjezdní zápas Sparty s Brnem, přišlo na tribuny místní Haly míčových sportů skvělých 918 diváků. Sportoviště sousedící s hokejovou KV Arénou má přitom oficiální kapacitu pouze 580 míst!

Sparta se ale v lázeňském městě nepředstavila v dobrém světle. Více než polovinu prvního dějství s moravským soupeřem držela krok, pak se však v přesilovce prosadil ostrostřelec Radek Krajcigr a od té doby Brno vedení nepustilo. V závěrečné třetině naopak čtyřmi góly náskok navýšilo a zvítězilo jasně 9:2. Buldoci v tabulce přeskočili Tatran, ten má ale k dobru zítřejší zápas v Jindřichově Hradci proti Pardubicím.

V bráně Mladé Boleslavi dostal příležitost druhý gólman Jakub Koráb. A už ve třetí minutě musel zkušený gólman lovit míček z branky po dorážce boleslavského odchovance v dresu Vinohrad Jana Baudische. Favorit utkání však do konce třetiny otočil skóre na 6:2 a vítězství si už pohlídal.

Pražané se drželi statečně, i díky hattricku Jiřího Curneyho ale prohráli 5:11. Mladá Boleslav odskočila Chodovu v čele tabulky na rozdíl 4 bodů a tím pádem je jasné, že na 1. místě zůstane i přes přestávku na kvalifikaci o MS. To Vinohrady už mají jistotu, že si stejně jako loni zahrají pouze o záchranu – na 8. příčku ztrácí tři zápasy před koncem nedostižných 13 bodů.

Poslední postupovou příčku drží Otrokovice a proti favorizovaným Vítkovicím si mohly dokonce polepšit. V domácím prostředí vedly po 20 minutách 2:1. Ve druhé třetině ale čerstvý vítěz Poháru potvrdil schopnost otáčet vývoj zápasu na svou stranu. Stejně jako v úterním finále k tomu Vítkovicím stačila malá chvilka – góly Adama Delonga na 2:2 a Marka Bräuera na 3:2 dělilo pouhých 11 sekund!

Právě oba mladíci byli hlavními strůjci vítězství hostů. Delong přidal k vyrovnávací trefě ještě jednu, Bräuer si v utkání připsal dokonce 3 zásahy. Vítkovice si po sedmé výhře z posledních 9 zápasů upevnily 5. místo.

Výsledky 19. kola

MLADÁ BOLESLAV – VINOHRADY 11:5
SPARTA – BRNO 2:9
OTROKOVICE – VÍTKOVICE 3:6
TATRAN – PARDUBICE – 24. 1., 18:00
LITVÍNOV – OSTRAVA – 25. 1., 17:45
CHODOV – BOHEMIANS – 10. 2., 19:00


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*