Florbal Chodov. Foto: Martin Dvořák Florbal Chodov. Foto: Martin Dvořák
19. 2. 2016 Superliga (1) KOMENTÁŘŮ

Chodov startuje oslavy 25 let. Zakládá oddílový Klub legend

 



Vedoucí tým superligové tabulky z Chodova chystá oslavy. V nedělním domácím utkání proti Boleslavi si připomene 25 let od svého založení. Na Jižním Městě také nově vznikne klubová síň slávy nazvaná „Klub legend“.

V zápase Chodova s Mladou Boleslaví se rozhodne o vítězi základní části Tipsport Superligy, domácí ale budou mít důvod slavit bez ohledu na výsledek. Před čtvrtstoletím totiž průkopník florbalu v ČR a nynější prezident Chodova Michal Bauer s přáteli jeden z nejstarších klubů v zemi založil.

Při příležitosti úctyhodného výročí Chodov rozjíždí oddílový Klub legend. „Založili jsme jej proto, že více než čtvrtstoletí chodovského florbalu pomáhalo tvořit mnoho výrazných osobností. Rádi bychom tímto jejich přínos ocenili, poděkovali jim a ukázali, že klub, pro který toho tolik odvedli, si jich stále váží a respektuje je,“ vysvětluje v tiskové zprávě oddílu David Podhráský, trenér mužského A týmu a marketingový manažer klubu.

Nové členy bude vybírat každou sezonu Komise Klubu legend z řad hráčů, trenérů nebo funkcionářů, kteří se významně zasloužili o rozvoj klubu. Nominovaný hráč musí odehrát minimálně 4 sezony v chodovském dresu, na kontě mít alespoň 100 odehraných zápasů ve všech fázích nejvyšší soutěže a zároveň už nesmí v nejvyšších soutěžích aktivně působit. V případě koučů a ostatních činovníků je podmínkou působení v klubu po dobu 5 sezon.

Mladý Michal Bauer (vlevo) v počátcích chodovského florbalového klubu. Foto: Florbal Chodov.

Mladý Michal Bauer (vlevo) v počátcích chodovského florbalového klubu. Foto: Florbal Chodov.

Prvních 5 chodovských legend bude oceněno už v neděli, právě při utkání s Boleslaví. „Vybírali jsme mezi mnoha desítkami osobností, které se o rozvoj klubu zasloužily v různých rolích. Probíhala k tomu diskuze, ze které vzešla první pětice, a zároveň už máme i představu, o která jména by se měl klub rozšířit v budoucnu,“ přibližuje chodovský kouč.

Nepůjde přitom pouze o čestné ocenění, na Chodově se chystají legendy aktivně zapojit do práce klubu. „V první řadě je to výraz velkého uznání bývalým hráčům, trenérům a funkcionářům. A dále tím vytváříme platformu pro jejich větší zapojení do klubového dění. Jsou významnou součástí historie Chodova, budou zváni nejen na naše domácí zápasy a klubové akce, ale také budou spojováni s dalšími projekty, které do budoucna chystáme,“ uzavírá Podhráský.

Z pohledu nezaujatého florbalového fanouška ale v neděli na Jižním Městě půjde především o 1. místo po základní části Superligy a právo prvního výběru soupeře pro play off. Zápas Chodova proti Mladé Boleslavi začíná v 17:00.


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

  • Petr napsal:

    Chodov má letos našlápnuto k dobrému klubovému úspěchu. V ženách bezkonkurenčně nejlepší, u chlapů, pokud se něco nepokazí, je šance na titul také velká. Junioři vyhráli základní část ligy a do play-off jdou jako favorité a dorosti jsou ve své skupině také nejlepší a na mistrovském turnaji budou v obdobné pozici. Chodov v mládežnických kategoriích získal z menších oddílů v okolí jejich nejlepší hráče a společně s vlastními odchovanci vytvořil úderný mix. Navíc je žene představa porazit Tatran a Bohemku, jejichž hráči v předchozích letech v mládeži dominovali.

Napsat komentář

*