Vítkovice ztratily svou kapitánku Denisu Ferenčíkovou.
6. 3. 2016 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Favorité vedou v sériích 2:0, Vítkovice s Herbadentem jsou bez kapitánek

 



Čtvrtfinále play off ženské extraligy jde podle předpokládaného plánu: elitní trojice potvrdila roli favoritů a byť se Vítkovice s Herbadentem v neděli trápili, tak po úvodním víkendu vedou 2:0. Stejným poměrem se po úvodních dvou utkáních rozešly také celky Bohemians a Liberce, když Pražanky využily výhody domácího prostředí. Vítkovicím s Herbadentem vyvstal jeden nepříjemný problém: musí se vyrovnat se ztrátami kapitánek Denisy Ferenčíkové a Dominiky Šteglové.

1. SC Vítkovice Oxdog – FBC ČPP BONUSIA Ostrava

Stav série: 2:0
Sobota: Vítkovice – Ostrava 11:3
Neděle: Vítkovice – Ostrava 5:2

První utkání bylo jednoznačné a favoritky z Vítkovic zvítězily 11:3. Co ale bylo až k nevíře, to byl počet zraněných hráček: domácí zdravotníci postupně museli ošetřovat Ferenčíkovou, Enenkelovou, Vobořilovou, která po zásahu míčkem do spánku dokonce zkolabovala a nakonec také Hložankovou. „V první půli jsme zúročili to, co jsme si chystali a prakticky rozhodli utkání. Tu druhou už poznamenaly vynucené změny v sestavě,“ hodnotil kouč Jiří Velecký.

Nedělní zápas byl jiný, Vítkovice dokonce dlouho prohrávaly poté, co se dokázala v úniku prosadit Režnarová. Až na konci první části vyrovnala Mandátová a Vítkovice poté potvrdily roli favorita, byť v poměru střel na branku prohrály. „Dnes jsem na svůj tým opravdu hrdý, udržet Vítkovice na pěti gólech a přestřílet je, to je pro nás takové malé vítězství,“ chválil kouč Jakub Robenek.

FAT PIPE FLORBAL CHODOV – Sokol Brno Židenice Florbal.com

Stav série 2:0
Sobota: Chodov – Židenice 14:1
Neděle: Chodov – Židenice 7:2

V sobotním utkání udržely Židenice Chodov na uzdě pouhých deset minut, poté třikrát inkasovaly a celé utkání prohrály jednoznačně 14:1, přičemž hned šest kanadských bodů zaznamenala Martina Řepková. „Po vlažném vstupu do utkání jsme zvládly poměrně rychle rozhodnout a pobavit diváky florbalem,“ pochvalovala si Michaela Marešová.

Do druhého utkání vstoupily Židenice se změněnou taktikou a slavily alespoň dílčí úspěchy, když zredukovaly počet inkasovaných branek na polovinu při dvou úspěších. „Je nám trochu líto, že jsme stáhly hru k nenáviděnému betonu, ale včerejší kanonáda nás k tomu donutila,“ posteskla si trenérka Židenic Petra Prouzová.

Herbadent Praha 11 SJM – ELITE Praha

Stav série: 2:0
Sobota: Herbadent – ELITE 7:4
Neděle: Herbadent – ELITE 4:2

ELITE potvrdilo, že pro Herbadent může být nepříjemným soupeřem a jeho hráčkám se očividně povedlo vyhnat z hlavy nezdary posledních kol základní části. První utkání si ELITE prohrálo v jeho první polovině, kdy nechalo Herbadent uskočit do vedení 4:0. „V první třetině jsme hráli příliš pasivně, soupeř nás dostal pod tlak a šel zaslouženě do vedení,“ komentoval události Stanislav Richter po prohře 4:7.
V samém závěru utkání se pak zranila kapitánka Herbadentu Dominika Šteglová.

V neděli se Herbadentu opět vydařil vstup do utkání a rychle vedl 2:0, ELITE ale dokázalo srovnat a o vítězství Herbadentu 4:2 se rozhodlo až v posledních minutách. „Dnešní výhru jsme si vydřely, takto vyrovnaná utkání jsou potřeba, určitě nám dají více než jednoznačné výsledky,“ pozitivně hodnotila Markéta Šteglová.

FbŠ „pipni.cz“ Bohemians – Crazy girls FBC Liberec

Stav série: 2:0
Sobota: Bohemians – Liberec 8:1
Neděle: Bohemians – Liberec 5:3

Papírově nejvyrovnanější série začala jasnou výhrou Pražanek 8:1, polovinu branek vstřelilo duo Hyršlová – Bočanová, jediný úspěch Liberce zaznamenala Kosová. „Škoda první třetiny, kdy jsme neproměnily několik jasných gólových situací,“ mrzelo trenérku Liberce Lenku Bartošovou.

V neděli se hrálo odlišné utkání, Liberec dokonce chvíli vedl po úvodní brance Shamaniny, utkání ale prohrál ve druhé části, kdy pustil soupeře do vedení 4:1. Další branku poté přidala Preisslerová, hostující hráčky korigovaly až dvěma zásahy v úplném závěru. „Soupeř dnes více zabojoval, byl aktivnější v osobních soubojích, ale poradili jsme si,“ glosoval Jan Kratochvíl.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*