30. 10. 2012 Reprezentace - Muži (0) KOMENTÁŘŮ

Davida Rytycha čeká turnaj pravdy. Musí přesvědčit, říkají trenéři

 



Dokážete si představit český národní tým bez Davida Rytycha v brance? Dlouhých 6 let bojuje o post jedničky s Tomášem Kafkou. Teď ale hrozí, že se nemusí dostat do nominace na mistrovství světa. Musí přesvědčit, říkají trenéři. O víkendu bude mít na turnaji EFT ve švédském Växjö poslední šanci.

Tradiční opora nemá vůbec jisté místo. A to díky souhře několika faktů. Po akademickém šampionátu začaly Rytycha trápit kolena a v Helsingborgu, kam přicházel s velkým renomé, zatím příliš nechytá. „V lize jsem nastoupil jen na 2 zápasy. Je to těžké. Druhý gólman je také výborný a trenér teď dává přednost jemu,“ přibližuje český brankář.

David Rytych

Druhá zpráva je ale pozitivní. „Kolena se zlepšila, mám tam nějakou speciální hmotu, uvidíme, jak to bude fungovat dál,“ dodává Rytych.

Nejistá situace příliš netěší trenéry národního týmu. Rytycha naposledy viděli v akci v dubnu na turnaji Euro Floorball Tour v Bernu. Tam sice zářil, poté i na akademickém šampionátu, ale od té doby o něm chodily samé špatné zprávy. „Zamotalo nám to hlavu. Očekáváme, že se David předvede v plné formě. Jinak by byly problémy,“ přiznal na úterní tiskové konferenci asistent trenéra národního týmu Filip Vítek.

Ale Rytych má vroubek i jinde. Stále totiž zřejmě není definitivně dořešená kauza „naganského“ dresu, ve kterém chytal právě v Bernu. Od reprezentační komise dostal pokutu 8000 korun. Částka byla vyměřena z výše cestovních nákladů na akci ve Švýcarsku. V podstatě si tedy měl gólman zaplatit výjezd s národním týmem do Švýcarska ze svého. „Závěr byl takový, že částku musí doplatit, bez toho nemůže proběhnout nominace,“ říká šéf reprezentačního úseku Tomáš Vaculík.

Jenže Rytych se v nominaci objevil navzdory tomu, že žádné peníze na konto České florbalové unie neposlal. Unijní činovníci však říkají, že už je vše v pořádku. „David porušil ujednání smlouvy, a proto jsme požadovali vrátit výši cestovného. Záležitost je nyní dořešena. Nebylo to definované jako pokuta. Technicky nebude mít proplacenou akci na závěrečné soustředění před mistrovstvím světa,“ vysvětluje sekretář České florbalové unie Tomáš Frank.

Jenže aby dostal Rytych pozvánku na přípravný kemp před mistrovstvím, musí přesvědčit. Právě teď o víkendu.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • lepil napsal:

    Dyt je milionkrat lepsi nez kafka..

  • jo jo napsal:

    ha ha ha opravdu se chechtem lepile

  • Honza napsal:

    Přemýšlím, kdy naposledy přesvědčil Kafka…

    • LP napsal:

      Přéésně! Asi nejspíš teď proti Bouli..

    • Ray napsal:

      MS 2006

      • drb napsal:

        To už je ale 6 let, za tu dobu se toho hodně změnilo, dostává čím dál víc lacinější góly si myslím.

    • Umberto Eco napsal:

      Mám pocit že Kafka je v posledních letech v nároďáku jen z principu

      • Mluvič napsal:

        Já mám zase pocit, že Kafka je pořád mezi třema nejlepšíma gólmanama v ČR. Ten člověk se sice v bráně nehne, ale chytí 95% všech střel. A to, že mu nevyšel zápas s ofenzivní(!) Boleslaví přece neznamená, že by kvůli tomu měl přijít o nominaci.

        • marpetka napsal:

          Tak tak. Proti defenzívním týmům jako je FIN a SWE bude jako kapřík ve vodě :-).

        • Umberto Eco napsal:

          Jestli koukáš dobře na ty zápasy tak vidíš, že je trefován protože je to golman enormních rozměrů….on nechytá dobře, on se dobře jenom postaví…ano i to patří ke golmanovi, umění se postavit dobře…ale stačí rychlá kombinace a je v háji

          • Jirka Bareš napsal:

            no to je v háji každej gólman po rychlý kombinaci

  • rebel napsal:

    No tak Kafka je dobrej golman a rozhodně jeho umění není jen v tom, že je poněkud rozměrnější. To je asi trochu závist ne? Ale myslím si, že ze své nejlepší formy už je pryč a jsou u nás lepší golmani, kteří by měli být v nominaci

    • Umberto Eco napsal:

      Závist? Kdeže… jen je přeceňován 😉 Svý léta již má opravdu za sebou a bohužel i tak je „golman“ číslo jedna…proč je tak protežován v zápasech se švédskem? Mělo to být z důvodu respektu ze strany švédských hráčů a ejhle…11 fíků..

  • G napsal:

    tak urcite

  • ... napsal:

    Stejne vsichni zavidite Kafkovi jeho klobasu …. Rytych je ale lepsi

Napsat komentář

*