1. 11. 2012 Reprezentace - Muži (0) KOMENTÁŘŮ

Boj o místo na MS vrcholí! Reprezentanti hrají ve Švédsku o nominaci

 



Poslední šance! Víkendový turnaj Euro Floorball Tour ve švédském Växjö rozhodne o tom, jaká sestava pojede na prosincový světový šampionát do Švýcarska. Osm hráčů bude mít smůlu. Jasno bude už v pondělí, trenér Tomáš Trnavský musí oznámit 20 jmen vyvolených po návratu z turnaje.

Kdo všechno je ve hře? O 20 míst bojují 3 brankáři, 10 obránců a 15 útočníků. A jaké škrty se chystají?

GÓLMANI:
Mezi brankáři je asi jasno. Střešovický Tomáš Kafka je momentálně jedinou jistotou. Ohrožena je pozice Davida Rytycha, který v klubu příliš nedostává příležitost, a navíc ho trápila kolena. Pokud zkušený gólman trenéra Trnavského nepřesvědčí, asi by dostal šanci Lukáš Souček.

Tomáš Kafka

Šance podle florbal.cz:
Tomáš Kafka (Tatran) 99%
David Rytych (Helsingborg/Švéd.) 85%
Lukáš Souček (Vítkovice) 15%

OBRÁNCI:
Mezi zadáky je zatím hodně neznámých. Z desítky beků neodcestovali na poslední přípravný turnaj Jan Jelínek, Aleš Jakůbek a Petr Krzyžanek. O tom, že by měli všichni 3 jistou nominaci, lze ale jen polemizovat. Zdá se, že Jelínek s Jakůbkem by mohli nakonec na MS jet, zda ale dostane důvěru i ostravský Krzyžanek, je hodně nejisté.

Petr Kološ

Do hry se vrací Tomáš Chrápek, který skoro zázračně léčí operované koleno. Pokud to bude s jeho zdravím dobré, kouč Trnavský bude chtít mít ofenzivního beka v týmu. Dobrý pocit ale musí cítit i samotný zadák švýcarského druholigového Langenthalu.

Jisté je jedno: 3 z 10 beků budou mít smůlu.

Martin Vladař

Šance podle florbal.cz:
Jan Jelínek (Nokian KrP/Fin.) 99%
Aleš Jakůbek (GC Curych/Švýc.) 99%
Milan Garčar (Helsingborg/Švéd.) 99%
Marek Deutsch (Tatran) 80%
Patrik Suchánek (Vítkovice) 60%
Pavel Brus (GC Curych/Švýc.) 60%
Tomáš Chrápek (Langenthal/Švýc.) 60%
Petr Kološ (Vítkovice) 50%
Petr Krzyžanek (Ostrava) 50%
Martin Vladař (Grünenmatt/Švýc.) 30%

ÚTOČNÍCI:
V útoku je ve hře zatím stále 15 florbalistů. Tomáš Trnavský pravděpodobně bude chtít vzít sebou na šampionát do Švýcarska 11 mužů.

Aleš Zálesný

Kouč bude mít těžké rozhodování zejména na pozici levých křídel. Díky přetlaku určitě cítí nejistotu Dan Šebek, Tom Ondrušek, ale i Aleš Zálesný, který hraje až 4. nejvyšší soutěž ve Švýcarsku.

Pro Zálesného zatím mluví velmi dobré vystoupení na turnaji v Pardubicích, kde se dokázal prosadit. Nyní to bude muset zopakovat i v duelech s týmy o level silnějšími.

Dan Šebek

Možná poněkud slabší konkurence je na pravém křídle. Jedinou jistotou je Martin Ostřanský. Národní tým ale dlouho piloval hru s vysunutým hrotem, při kterém by pravé křídlo mělo tuto pozici zaujmout. Proto stoupají šance Martina Tokoše nebo Štěpána Slaného, který se stal v národním týmu z obránce vyloženě ofenzivním specialistou. Naději má vzhledem k systému i Matěj Koňařík.

Skoro jistou pozici mají naopak jasné stálice Milan Tomašík, Martin Ostřanský, Martin Richter, kteří umějí zahrát jak na centru, tak i na křídle. Milan Fridrich nebo Matěj Jendrišák zase drží stabilní formu na centru.

Stálice: Milan Tomašík a Jan Jelínek

Varování dostal další střední útočník Tomáš Sladký. Ale možná i Vojtěch Skalík, který ve Švýcarsku dává gól za gólem, v národním týmu však hledá střeleckou formu, anebo stálejší formaci, na kterou by si navykl.

Šance podle florbal.cz:
Milan Tomašík (Dalen/Švéd.) 99%
Milan Fridrich (Tatran) 99%
Martin Richter (Tatran) 99%
Martin Ostřanský (Malans/Švýc.) 99%
Matěj Jendrišák (Chodov) 95%
Vojtěch Skalík (GC Curych/Švýc.) 95%
Martin Tokoš (Vítkovice) 80%
Tomáš Sladký (Koovee/Fin.) 80%
Štěpán Slaný (Česká Lípa) 70%
Aleš Zálesný (Gordola/Švýc.) 70%
Daniel Šebek (Grünenmatt/Švýc.) 50%
Michal Rybka (Langenthal/Švýc.) 50%
Tom Ondrušek (Tatran) 40%
Matěj Koňařík (Otrokovice) 30%
Ondřej Fojta (Ml. Boleslav) 30%

Český národní tým

Český celek čekají ve Vaxjö tři náročné duely. První už v pátek proti Švédsku, poté v sobotu proti mistrům světa z Finska a nakonec v neděli proti Švýcarsku.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*