Dominika Šteglová nějakou dobu do florbalového dění aktivně nezasáhne. Foto: Martin Dvořák - MAD Photography
17. 3. 2016 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Riziková pozice? Kapitánka elitního týmu. Pro Šteglovou sezona skončila, další 2 by ale hrát měly

 



Herbadent, Chodov a Vítkovice. Tři elitní celky letošního ročníku nejvyšší ženské soutěže řešily v průběhu čtvrtfinále totožný problém: absence své kapitánky kvůli zranění. Ať už se jedná o kotník, jako v případě Denisy Ferenčíkové, nebo o kolena v podání Anet Jarolímové s Dominikou Šteglovou. Všechna zranění mají rovněž společné to, že byla způsobena nezaviněně. Šteglové vystaví koleno stopku téměř na rok, Ferenčíková s Jarolímovou by do semifinále měly zasáhnout.

Jarolímová si do play off přinesla zranění kolene a vynechala úvodní 2 duely série s Židenicemi. „Udělala jsem si to v zápase s Libercem před začátkem play off,“ vzpomíná. „Soupeřka mi přišlápla kotník a pohyb kolene už jsem nedokázala zastavit. Naštěstí to ale nebylo nic vážného,“ oddechne si.

Ferenčíková se zranila na začátku 2. třetiny úvodního čtvrtfinálového duelu s Ostravou. „Špatně jsem došlápla,“ pokrčí rameny. „Na středu hřiště byla skrumáž, vběhla jsem do ní a kotník to nějak nezvládl,“ popisuje.

První čtvrtfinále nedohrála ani Šteglová. „Po standardce soupeřek, asi minutu před koncem, jsem šla do hráčky, na niž šel míček. Ona udělala pohyb do protisměru, já také a v tu chvíli mi ruplo v levém koleni. Nebyly jsme ani v kontaktu, pouze jsem kopírovala její pohyb,“ líčí poměrně kuriózní příčinu zranění, které ji ale na dlouho vyřadí z florbalového kolotoče.

Všechny 3 hráčky tak strávily část čtvrtfinále na lavičkách a v civilu. „Samozřejmě mě dost štve, že nemůžu hrát v nejdůležitější části ligy a pomoci tak týmu,“ smutní Šteglová. „Díkybohu nemusím sledovat holky z hlediště, ale jsem s nimi na střídačce a v šatně a mohu tak nadále být jeho součástí,“ hledá pozitiva. „Další 3 utkání sehrály holky na výbornou, takže mě ani nesvrběly ruce,“ usměje se hořce.

Denise Ferenčíkové vystavilo čtvrtfinálovou stopku špatné došlápnutí. Foto: Flickr IFF

Denise Ferenčíkové vystavilo čtvrtfinálovou stopku špatné došlápnutí. Foto: Flickr IFF

To Jarolímová je na podobnou roli zvyklá, vždyť je asistentkou trenérky Michaely Marešové. „Takže to nebylo nic výjimečného, navíc máme široký a kvalitní kádr, tudíž jsem věřila, že to holky zvládnou,“ zůstává nad věcí.

Trenérskou tabulku nafasovala ve 3 utkáních také Ferenčíková. „Pro mě osobně to bylo velmi zvláštní, ale musím říci, že jsem se cítila klidně a holkám jsem v každém zápase stoprocentně věřila,“ prozrazuje. „V průběhu zápasů, které jsem neodehrála, jsem se snažila soustředit na věci, které nemám možnost sledovat, když hraju. A musím říci, že člověk vidí dost věcí jinak, než když je přímo na ploše,“ pochvaluje si novou florbalovou perspektivu.

Anet Jarolímová vynechala úvodní dva duely série s Židenicemi. Foto: Vlaďka Zoubková - florbalvitkovice.cz

Anet Jarolímová vynechala úvodní dva duely série s Židenicemi. Foto: Vlaďka Zoubková – florbalvitkovice.cz

Výron kotníku vítkovickou kapitánku na hřiště v semifinále zřejmě pustí. „Měla bych být fit. Už v úterý jsem byla na tréninku a kotník funguje jako předtím. Ještě mám více než týden čas a věřím, že na zápasy budu na 100% připravená,“ neztrácí optimismus.

Dominika Šteglová je v úplně jiné pozici, na florbalových palubovkách ji dost možná uvidíme až za rok. „Bohužel to vypadá přesně tak, jak jsem předpokládala: mám utržené křížové vazy a dost možná i meniskus,“ povzdechne si. „Na konci dubna mě čeká operace. V žádném případě už letos nemůžu nastoupit, ačkoliv bych moc chtěla,“ smutní.

Jarolímová už odehrála 2. čtvrtfinálový víkend, jako jediná tedy může prognózovat sérii s Herbadentem, bitvu o Prahu 11. „Se semifinálovou sérií proti Herbadentu jsme počítaly, v zápasech bude rozhodovat to, kdo udělá méně chyb, protože oba týmy se dobře znají,“ předvídá.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*