Patrik Suchánek (vpravo) byl v takové euforii, že uzvedl mnohem většího i těžšího střelce Martina Tokoše.
1. 4. 2016 Švédsko (0) KOMENTÁŘŮ

Tokoš pomohl převrátit semifinálovou sérii na stranu Dalenu

 



Dalen sice v semifinále play off proti Linköpingu na začátku série prohrával, po 3. zápase už je vše naopak. Tým, jenž 2 sezony chyběl v play off, je nyní blíž Superfinále, nad úřadujícím vicemistrem vede po dnešním úspěchu 4:1 na zápasy 2:1. Stejné je skóre zápolení mezi Storvretou a Falunem, obhájci titulu inkasovali doma 8 branek!

To duel v Umeå byl, co se týče počtu gólů (5), nejstřídmější v celém letošním švédském boji o pohár. O to byl však napínavější. Hosty nejdřív poslal do vedení svým 1. zásahem v tomto play off Milan Tomašík, který se prosadil dalekonosnou střelou obklopen 3 bránícími hráči.

Pak už ale střílel přesně jen Dalen. Za stavu 1:1 předvedl šílenou chybu z nepozornosti Jesper Johansson, který z volného úderu z rohu poslal míček před branku zcela volnému Johanu Erikssonovi. Těsný stav vydržel až do posledních 3 minut.

Tehdy přišel čas Martina Tokoše. Linköping vysunul presink vysoko, uprostřed hřiště se otevřela snad 10metrová země nikoho, kterou opanovali čeští reprezentanti. Patrik Suchánek si počkal, až naláká obránce, pak míček poslal na střed Tokošovi a ten mířil přesně.

Snajpr, jenž nastoupil se všelijak oblepenou levačkou, mohl vzápětí přidat další zásah do prázdné branky. Jeho střelu jednoruč v tísni však zpomalila soupeřova sekera, míček se odrazil od tyčky, kuriózně prošel vracejícímu se Eriku Björkovi mezi nohama a pro Jonase Svahna nebyl problém trefit zblízka prázdnou branku.

Linköping, který v play off nasázel Pixbu i 9 gólů, se najednou musel spokojit s jediným. A gólman Dalenu Måns Parsjö-Tegnér se za to dočkal od opory svého týmu Alexandera Bodéna uznalé chvály. „Je to monstrum, v tuhle chvíli nejlepší gólman ve Švédsku. Navíc je to skvělý motivátor,“ podotkl na adresu energického strážce brankoviště.

Muž s maskou na hlavě hrál klíčovou roli i v duelu Falunu se Storvretou. Její brankář Viktor Klinsten byl totiž za stavu 3:2 pro svůj tým ve 49. minutě faulován Johannesem Larssonem v souboji o míček. Jeho vražení zády do Klinstenovy hlavy ohodnotili rozhodčí vyloučením na 5 minut. A hráči s orlem na prsou tuto nezrušitelnou početní výhodu využili 4x.

Semifinále play off – 3. zápasy:

Dalen – Linköping 4:1 (0:0, 1:1, 3:0)
Branky: 34. a 59. Svahn (na druhou TOKOŠ), 48. Eriksson, 58. TOKOŠ (SUCHÁNEK) – 21. TOMAŠÍK. Diváci: 2218. Stav série: 2:1.

Falun – Storvreta 2:8 (0:1, 1:2, 1:5)
Branky: 26. C. Hajo, 47. Johansson – 27. a 54. Rudd, 52. a 53. Sundstedt, 11. Winroth, 31. Berggren, 51. Stenberg, 55. Olsson. Diváci: 2389. Stav série: 1:2.


Autor: Pavel Křiklan



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*