Lukáše Bauera uvidíme příští rok opět v brance Boleslavi. Foto: Štěpán Tomš. Lukáše Bauera uvidíme příští rok opět v brance Boleslavi. Foto: Štěpán Tomš.
27. 5. 2016 Superliga (4) KOMENTÁŘŮ

Bauer hlásí návrat do Boleslavi, Rytych dostává konkurenci

 



Jak už bývá v posledních sezonách tradicí, Mladá Boleslav začíná po skončení sezony zbrojit na další ročník. Ze švýcarského Grünenmattu se do města automobilů vrací brankář Lukáš Bauer.

Středočeši letos navzdory velkým očekáváním nepostoupili do Superfinále a nyní posilují už tak nabitý kádr. Po kanonýrovi Radku Krajcigrovi je Bauer druhou výraznou posilou Technologů. „Lukáš před dvěma lety odcházel z Mladé Boleslavi do Švýcarska, kde nasbíral hodně zkušeností, a jsme rádi, že nyní při návratu do Česka míří právě k nám. Své kvality ukázal jak v Boleslavi, tak v Grünenmattu a tomu přiměřená jsou naše očekávání, tedy vysoká,“ uvádí v tiskové zprávě generální manažer klubu Tomáš Pacák.

Brankáři, který v Boleslavi působil už dvě sezony v letech 2012-2014 a vyhrál s ní i Pohár České pojišťovny, se v Grünenmattu dařilo. Byl hodnocen jako jeden z nejlepších gólmanů ligy a v roce 2015 si vysloužil podruhé v životě pozvánku do reprezentace. Na nepovedeném turnaji EFT ve Švédsku ale odchytal pouze zápas s Finskem (2:5). Jeho ambicí nepochybně bude se do národního týmu vrátit.

Bauer je odchovancem Tatranu Střešovice, jemuž jako junior drobně pomohl k titulu v roce 2008. Výrazněji se však neprosadil a před angažmá v Boleslavi chytal extraligu za Liberec.

Nyní dostal 25letý gólman u Technologů smlouvu na 4 roky. „Lukáše – jak je u nás pravidlem – přivádíme s dlouhodobou vizí, domluvili jsme se na čtyřleté spolupráci. Brankářský post je klíčový, cítíme potřebu mít ho kvalitně obsazený a tímto krokem to splňujeme,“ říká Pacák.

Těžší pozici bude mít tím pádem stávající gólman modrobílých David Rytych. Zatímco v této sezoně byl ve dvojici s veteránem Jakubem Korábem jasnou jedničkou, v příštím ročníku se bude muset o místo v bráně prát s novým kolegou. Dvěma mužům s reprezentačními ambicemi bude z pozice trojky krýt záda mladý Dominik Pech, který uplynulý ročník odchytal za juniorský tým.

Velká očekávání, která Boleslav vkládá do nové posily, potvrzuje i trenér Jan Pazdera. „Od Lukášova příchodu si slibuji zvýšení konkurence na brankářském postu. V minulých dvou sezonách se prosazoval ve švýcarské lize, kde byl oporou svého týmu. Jde o brankáře s potenciálem reprezentovat. Očekávám, že se s Davidem Rytychem popere o pozici jedničky,“ prohlašuje mladý kouč.

Dá se očekávat, že Bauer určitě není poslední posilou ambiciózního týmu. Podle informací Florbal.cz má do Boleslavi namířeno útočník Jakub Gruber z Tatranu. Potvrzen je naopak odchod Petra Saláta do Liberce.


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*