Patrik Dóža se stal hrdinou Superfinále a Chodov slaví první titul v historii! Foto: Štěpán Černý. Patrik Dóža. Foto: Štěpán Černý
27. 5. 2016 Superliga (2) KOMENTÁŘŮ

All Star Team sezony 2015/2016: Kromě známých tváří zazářilo i mládí

 



Před více než měsícem pozvedli hráči Chodova v O2 Aréně nad hlavu mistrovský pohár a skončila tak další sezona Superligy mužů. Náš server uplynulý ročník definitivně zakončí vyhlášením celosezonního All Star Teamu! Kteří hráči si podle naší redakce zasloužili nominaci mezi hvězdy české elitní soutěže?

V základní části i v obou sériích play off dominoval mistrovský Chodov, a tak není překvapením, že ho ve výběru reprezentují hned dva hráči. Stejné zastoupení má navzdory semifinálovému neúspěchu i Mladá Boleslav. Zato přemožitelé a finalisté z Vítkovic doplatili především na tragickou první polovinu sezony a zůstávají bez jediného zástupce.

Zbývající dvě místa obsadili hráči z Brna a Tatranu. Vzrůstající úroveň české práce s mládeží dokazuje fakt, že se do All Star Teamu nejvyšší seniorské soutěže vešli hned dva junioři ročníku 98.

All Star, sezona 2015/2016

DANIEL MÜCK (FLORBAL CHODOV)

Stejně jako loni byl jednou z hlavních postav Superfinále jeden z nejmladších hráčů v soutěži. 17letý gólmanský supertalent v zápase o titul zničil střelce Vítkovic. Svoji extratřídu ale skromný dříč ukazoval v průběhu celé sezony, z pozice jedničky chytající nejdůležitější zápasy brzy vytlačil klubovou legendu a medailistu z MS Jana Baráka. V brance mu pomáhá i jeho nekonfliktní a introvertní povaha. Když mu píle a chuť do sportu vydrží, určitě se od něj celý český florbal ještě dočká velkých věcí.

ONDŘEJ NĚMEČEK (TATRAN STŘEŠOVICE)

Vysoký zrzek na sebe poprvé upozornil už na bronzovém MS juniorů, mezi dospělé ale stejně jako Mück naskočil až letos. Zajímavé záblesky svého florbalového umění předvedl už na Poháru mistrů v (jinak pro Tatran tak nešťastném) zápase proti Falunu. A v Superlize pak naplno ukázal, proč patří mezi největší české talenty. Vyniká výbornou střelou, už v takto mladém věku má navíc skvělý přehled na hřišti. Nejen Němeček a Mück jsou předzvěstí toho, že by současná juniorská reprezentace mohla dokázat opravdu hodně.

JAN JELÍNEK (TECHNOLOGY MLADÁ BOLESLAV)

Stálice v obraně Mladé Boleslavi. Během celé sezony předváděl, proč je už dlouho kapitánem českého národního týmu. Síly má za dva, navíc těží z bohatých zkušeností zahrnujících vedle spousty zápasů v reprezentaci i působení ve finské lize. Od trenéra Pazdery logicky často dostával velkou porci minut na hřišti. Velmi platný umí být také v ofenzívě.

RADEK KRAJCIGR (BULLDOGS BRNO)

Už při svém působení v Pardubicích ukazoval, že je to kanonýr k pohledání. Ale když se těsně před sezonou kvůli pracovní nabídce narychlo přesunul z východu Čech do Brna, málokdo čekal, že mu to v moravské metropoli půjde až tak skvěle. V základní části nastřílel 39 gólů a stal se králem střelců celé Superligy! Odměnou mu byla pozvánka do národního týmu, za který v kvalifikaci na MS nasázel v 5 zápasech dalších 8 branek.

PATRIK DÓŽA (FLORBAL CHODOV)

70 kanadských bodů v 22 zápasech základní části mluví za vše. Útočník s geniální technikou je od svého návratu z Pixba klíčovým mužem Chodova, dokáže tým pozvednout o úroveň výš. Partu z Jižního Města nyní dotáhl až k vytouženému titulu, když Superfinále rozhodl nádhernou kličkou, po níž předložil míček skórujícímu Tomu Ondruškovi. Už teď se můžeme těšit, co předvede mezi světovou elitou na říjnovém Poháru mistrů.

JIŘÍ CURNEY (TECHNOLOGY MLADÁ BOLESLAV)

Třinecký odchovanec našel druhý domov v Mladé Boleslavi a stal se postupně jedním z vůdců ambiciózního týmu. Podával výjimečné výkony, v útoku Technologů s nimi ale zůstal tak trochu osamocen. K ničemu tak nakonec nebyl jeho parádní bekhend do sítě Willeru na domácím Poháru mistrů, nevystřílel ani vytoužený postup do Superfinále. Za individuální práci si ale ocenění nepochybně zaslouží.


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*