Herbadent na Czech Open 2016 skončil mimo play off. Foto: Martin Flousek - xflorbal.cz
13. 8. 2016 Ženský florbal (0) KOMENTÁŘŮ

Herbadent je ze hry venku, v semifinále může nastat repríza Superfinále

 



Po prvním dnu FlorbalExpert Czech Open se dalo předpokládat, že jeden ze dvojice českých gigantů nepostoupí ze své základní skupiny do play off. Černý Petr nakonec padl na Herbadent, který paradoxně vyřadily Slovenky. Markéta Šteglová tak může na turnaji pokračovat jako trenérka Slovenska, tato role zatím patřila jen Michalu Jedličkovi.

Přitom oba čeští zástupci, kterých se hrozba týkala, začali dobře: Vítkovice porazily Umeu a Herbadent Slovensko. Vzájemné utkání pak pro sebe získaly Ostravanky, které následně večer porazily ELITE a ve skupině končí druhé.

Herbadent po výhře nad Slovenskem a prohře s Vítkovicemi podlehl také Pixbu a musel čekat na výsledek zápasu Slovensko – Umea. Mladé Slovenky zase jednou předvedly, že jim Czech Open sedí, a po výhře 3:2 Herbadent na dálku vyřadily.

Druhou skupinou prošel Chodov jako nůž máslem. Skóre 25:4 budí respekt a především čtyři obdržené branky jsou skvělým defenzivním počinem. Dech naopak trochu došel Ostravě, která ke čtvrtečním šesti bodům přidala jediný za remízu s Bohemians.

Zvedl se také Burgdorf, který se sice ve čtvrtek trápil, ale nakonec ve skupině třikrát vyhrál a se ziskem deseti bodů získal ve skupině druhé místo.

Program play off
12:00 Pixbo – Ostrava (Jižní Město)
12:30 Vítkovice – Bohemians (Jedenáctka)
13:10 Burgdorf – Slovensko (Jižní Město)
15:50 Chodov – Umea (Jedenáctka)

16:30 Pixbo – Ostrava / Burgdorf – Slovensko (Jižní Město)
20:00 Vítkovice – Bohemians / Chodov – Umea (Jižní Město)


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*