Deštníky a smutné podání rukou. Zápas Bohemians s Chodovem skončil dřív, než si všichni přáli.
17. 9. 2016 Superliga (17) KOMENTÁŘŮ

Na Štvanici se nedohrálo, svůj zápas stihly jen ženy

 



Černá prognóza se vyplnila. Jedinečnou a premiérovou akci pod širým nebem v historii českého florbalu v rámci nejvyšší soutěže ukončil na pražské Štvanici déšť. Zatímco ženy pořádajících Bohemians a Chodova svůj zápas stihly odehrát bez komplikací, jejich kluboví spoluhráči museli své snažení vzdát po necelých 2 třetinách, než je z centrkurtu vyhnal déšť.

Fanoušky, jichž se ve slavném tenisovém areálu sešlo skoro 1700 a ve zvláštním sektoru košatých tribun se usídlil i kotel fotbalových Bohemians, nejdřív namlsal pohledný a dramatický duel žen. Bohemians v něm nakonec ukořistily zásluhou dalekonosné střely Moniky Slavíkové skalp úřadujících vicemistryň a zdolaly je 7:6 v prodloužení. Po zápase drobně sprchlo a na téměř 2 hodiny se na zelený tarkett nastěhovali dobrovolníci s nejrůznější vysoušecí technikou – od gumových stěrek až po růžové peřiny.

Krápat přestalo a jejich úsilí bylo korunováno, když se po dlouhé pauze vrátili na hřiště florbalisté obou celků. Obhájci titulu z Chodova mířili za vítězstvím, po polovině zápasu zakončil nádhernou souhru s Martinem Koutným z brejku Miloš Tyl, jenže o chvíli později show skončila. V čase 37:59 narazil Tyl do zdi a než jej odvezla záchranka, oba týmy se dohodly, že zbytek 2. třetiny dohrají po přestávce.

Na to už nedošlo. Začalo drobně pršet a v momentu, kdy hlasatel oznámil, že zápas bude muset být ukončen a z ochozů se ozval pískot, dalo se do hustého lijáku. O osudu utkání rozhodne Ligová komise, dá se však očekávat, že výsledek bude anulován a duel se bude opakovat od začátku. Tentokrát už klasicky pod střechou.

  • Stánek na Štvanici během florbalového zápasu Bohemians - Chodov. Foto: Ondřej Deml
  • Fanoušci Bohemians během florbalového Open Air. Foto: Ondřej Deml
  • Florbalisté Bohemians se radují z branky. Foto: Ondřej Deml
  • Miloš Tyl sice na Štvanici vstřelil gól, ale po nárazu do zdi a do nemocnice ho vezla záchranná služba. Foto: Ondřej Deml

Autor: Pavel Křiklan



KOMENTÁŘE

  • Jirka Bareš napsal:

    Nápad zajímavej, bohužel to skončilo na vyšší moci. Teď by mě ale dvakrát tolik zajímalo to financování akce

  • Šaškárna napsal:

    Takže celá akce pro cca 1700 lidí, nedohráno, zraněný Tyl… jaký to mělo smysl, pane Musile???

  • honza napsal:

    Kdo nic nedělá,nic nezkazí….Byl to super nápad a zaslouží pochvalu.Jen to počasí bohužel nepřálo…..

    • Divák napsal:

      Byl to super úlet! Že bude pršet se tušilo měsíc, vědělo týden. Klasická ukázka nesoudnosti a toho, že organizátorům, potažmo unii vůbec nejde o sport.

    • Petr napsal:

      Promiňte, ale Vaše první věta je hloupý příměr. Ze strany Bohemky, jak se pan Musil přiznal, na tuto akci padla velká část rozpočtu. Tento rozpočet, jak je známo, je tvořen různými dotacemi, podnájmem tréninkových hodin na hale a dále příspěvky od početného davu rodičů, protože klub se pyšní největší členskou základnou. Je mi těch dětí a rodičů líto.

  • Michal napsal:

    Kdo tam nebyl, píše hlouposti… Moc povedená myšlenka, které chybělo trochu štěstí a zhruba hodina času. Díky za odvahu a odhodlání. Cenné zkušenosti nejen pro Bohemku a věřím, že to nebylo poslední utkání na netradičním místě!

    • kamil napsal:

      Naprostá pravda.

    • Divák napsal:

      Na letní pouťák dobrý, na superligové utkání?
      Zelenobílí malí mužíci s peřinami?
      Zelenobílí větší mužíci skákající v loužích?
      OK, tak potom je v pořádku, že vás to tam bavilo.
      A navíc si trochu přivydělal i Rey 😀

    • Petr napsal:

      Já v tom cenné zkušenosti nijak nevidím, snad jen to, že v září může pršet.

  • Jirka napsal:

    Florbal není NHL a ven prostě nepatří. Byla chyba Unie, že vůbec venkovní zápas dovolila. Tady nejde o sportovní hledisko, marketing vše válcuje. Bojím se toho, že si venkovní zápas teď bude chtít organizovat každý 🙁 Když už, tak takovýto zápas měl být exhibiční a organizovaný Unií. Děkuji, nechci. To, že na tom p. Musil vydělal, o to bych se nebál.

  • Fans napsal:

    Za mě super…bylo by počasí bylo by možná plno…

  • Pepa napsal:

    Za mě super nápad..Kdyby vyšlo počasí, nikdo by tu nepíp..Bohužel v sobotu chybělo štěstí na počasí, selský rozum, nesoudnost pořadatelů, neúcta ke zdraví hráčů a hlavně nedodržování legislativních předpisů..

  • FBK napsal:

    Nevim nevim, vstupné bylo symbolické, to to asi zachraňuje… Ale nejdřív posouvání času, ok, počasí nepřálo. Člověk přišel na třetí a půl hodiny nic a čekalo se, jestli přestane pršet.. Organizace k divákům (i hráčům) stála za prd, jednou bylo řečeno, že se uvidí ve čtyři, tím to haslo. Takže hodinu se koukala na to, jak se organizátoři snaží vysušit plochu, ale moc si nevěděli rady, co s tím. Pak se hrálo, pak zase déšť, kdy už to začala většina lidí balit a po půl hodině rozhodnutí, že je konec.
    Jasně, počasí se poručit nedá, ale vzhledem k zdraví hráčů i diváků měli jít sny stranou a mělo se to odpískat už den předem, kdy bylo jasné, že pršet prostě bude…
    Pro mne osobně to bylo ve výsledku zklamání…

    • FBK napsal:

      PS: Stačilo by, mít plachtu na hřiště, a čas vysoušení hřiště by se rapidně zkrátil… Takhle jsme většinu času koukali na děti s peřinama nebo s obložením hran….

Napsat komentář

*