O výhře Střešovic v Pardubicích rozhodla až vydařená třetí třetina hostů. Foto: Tatran Střešovice O výhře Střešovic v Pardubicích rozhodla až vydařená třetí třetina hostů. Foto: Tatran Střešovice
17. 9. 2016 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Rekordní návštěva v Pardubicích! Tatran přesto zlomil odpor domácích, Ostrava vyhrála v Liberci

 



Pardubickou Tipsport Arénu navštívilo 2112 diváků. Východočeši tak stanovili rekord v návštěvnosti duelu základní části. K výhře je však plné ochozy nedotlačily. Tatran zabral v závěrečné části a otočil vývoj zápasu ve svůj prospěch. V úvodním kole vyhrály oba ostravské celky, duel na Štvanici nebyl kvůli nepřízni počasí dohrán.

Po úvodní třetině střetnutí v Pardubicích byli spokojenější domácí, kteří vedli 3:2. Tatranu se nedařilo dle představ, navíc Pražané museli hrát pět minut v oslabení, jelikož si Beneš vysloužil za ostrý zákrok pětiminutový trest.

V prostřední dvacetiminutovce se dvakrát prosadil Zozulák, Tatran také skóroval dvakrát, a tak si Východočeši udržovali jednogólový náskok. To bylo ale nakonec málo, jak ukázal vývoj v závěrečné periodě.

Střešovičtí hned v úvodu třetí části výsledek otočili. Tři minuty před koncem sice srovnal Teichman, na Řehořovou branku z poslední minuty už ovšem domácí odpověď nenašli. Tatran tak zvítězil 7:6 a v Pardubicích vyhrál počtvrté za sebou.

Dařilo se ostravským celkům. Vítkovice doma zdolaly Otrokovice 5:1. Vicemistři vedli po první třetině 2:0, Panthers však v úvodu třetí části snížili a domácím hrozilo vyrovnání. Jenže pak Vítkovičtí vstřelili tři góly během sedmi minut a definitivně rozhodli o své výhře.

Ostrava v přestřelce porazila Liberec. Divoký zápas byl po čtyřiceti minutách vyrovnaný. Ostravané ale ve třetím dějství nasázeli nováčkovi šest branek a na úvod si připsali cenné tři body do tabulky. Čtyřmi body jim k tomu dopomohl Dominik Eichner.

Zápas mezi Bohemians a Chodovem na pražské Štvanici byl přerušen po zranění Miloš Tyla za stavu 5:2 pro Chodov. Zanedlouho se navíc spustil déšť, a utkání se proto odehraje v náhradním termínu pod střechou.

V nedělních duelech se nedařilo domácím týmům. Sparta věčně doháněla náskok a nakonec dvakrát inkasovala ve hře bez brankáře. Buldoky táhli za vítězstvím svými góly Jakub Mendrek a David Coufal. Klíčový okamžik nastal dvě minuty před koncem, když byli Pražané v šesti blízko vyrovnávacímu gólu. Gólman Kuhn ale svůj tým podržel a hosté pečetili tříbodový zisk do prázdné brány.

Kladno bylo v duelu s Mladou Boleslaví outsiderem a také brzy inkasovalo. Pak ale gólman Dominik Pech, který ve městě automobilů florbalově vyrůstal, dlouho držel pro Kladno šance. Druhý gól přidali hosté až v průběhu druhé třetiny. Odskočení na 0:5 si vzal za své Jan Natov, který stihl dát v prvním utkání sezony hattrick. Skóre pak korigoval při svém návratu na florbalová hřiště Ondřej Riebauer, jenž zároveň zaznamenal první kladenský gól sezony.

Výsledky 1. kolo Tipsport superligy:

PARDUBICE – TATRAN 6:7
VÍTKOVICE – OTROKOVICE 5:1
LIBEREC – OSTRAVA 7:10
BOHEMIANS – CHODOV přerušeno
SPARTA – BRNO 4:7
KLADNO – MLADÁ BOLESLAV 1:5

  • Stánek na Štvanici během florbalového zápasu Bohemians - Chodov. Foto: Ondřej Deml
  • Fanoušci Bohemians během florbalového Open Air. Foto: Ondřej Deml
  • Florbalisté Bohemians se radují z branky. Foto: Ondřej Deml
  • Miloš Tyl sice na Štvanici vstřelil gól, ale po nárazu do zdi a do nemocnice ho vezla záchranná služba. Foto: Ondřej Deml

Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*