Česká juniorská reprezentace při státní hymně. Česká juniorská reprezentace.
22. 9. 2016 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Budoucnost českého florbalu: kdo z debutujících mladíků rychle zazáří mezi dospělými?

 



Už minulý víkend se rozehrála mužská Superliga. A kromě hvězdných tváří typu Curneyho nebo Dóži se opět můžeme těšit na několik talentovaných mladíků, které čeká jejich první sezona v nejvyšší soutěži dospělých. Kdo z nich zazáří mezi superligovými mantinely?

Práci s dorostenci a juniory se zejména v největších oddílech v posledních letech věnují kvalitní trenéři s bohatými zkušeností z vlastní kariéry – Jiří Jakoubek, David Podhráský, Luděk Beneš, Michal Jedlička, Jiří Mojžíšek nebo dokonce Radim Cepek. A jejich práce přináší výsledky.

Předminulý ročník zazářil mezi dospělými Marek Beneš, v tom minulém zase jeho spoluhráč Ondřej Němeček nebo chodovský gólman Daniel Mück. Kdo bude objevem tentokrát? Florbal.cz Vám představuje výběr nejzajímavějších debutantů začínající sezony!

František Trojan – brankář, Chodov

Fanda_Trojan

Daniel Mück v necelých 18 letech vychytal Chodovu vítězství v Superfinále a nedlouho po dosažení plnoletosti i nulu v seniorském reprezentačním dresu. Dalším pokračovatelem chodovské brankářské tradice by mohl být právě Trojan. Syn několikanásobného držitele Českého Lva Ivana bude mít spolu s Mückem a dalším gólmanem Karlem Šantorou možnost učit se od legendárního Jana Baráka, jehož by jednou mohl v chodovské brance nahradit.

Očekávání a cíle: „Chtěl bych po zranění kolene chytnout začátek sezony a být týmu užitečný. Zároveň by bylo super obhájit bronz z minulého ročníku G2 ligy a třeba loňský úspěch ještě vylepšit.“

Matyáš Krebner – obránce, Bohemians

Maty_Krebner

Jako již tradičně vysílají své mládežnické naděje mezi muže pražští Bohemians. Krebner loni svou herní vyspělostí vyčníval v juniorské G2 lize, letos může své umění ukázat i mezi dospělými. Pozornost na sebe upoutal už při Open Air na Štvanici, kde těsně před vynuceným předčasným koncem zápasu krásnou střelou vymetl šibenici chodovské branky.

Očekávání a cíle: „V sezoně bych chtěl určitě předvádět co nejlepší florbal a nabrat zkušenosti v Superlize, které bych mohl zužitkovat v dalších sezónách. Cíle jsou určitě dojít co nejdál jak v mužích, tak v juniorech a dostat se na květnové Mistrovství světa juniorů.“

Filip Zakonov – obránce, Mladá Boleslav

Filip_Zakonov

Také Mladá Boleslav vedle velkých nákupů zapracovává do týmu i vlastní odchovance. Tvořivého beka v rozjezdu kariéry přibrzdila loňská zlomenina nohy, dokázal se ale dostat zpátky do formy a propracovat se do kádru mužů. Hned ve 2. minutě zápasu s Kladnem se trenéru Pazderovi za důvěru odvděčil gólem.

Očekávání a cíle: „Za každý zápas v Superlize od začátku budu moc rád a doufám, že jich bude co nejvíce. V juniorech doufám, že prolomíme čtvrtfinálové prokletí. Věřím, že tato sezóna bude vydařená a skončí až květnovým úspěchem.“

Daniel Maxa – útočník, Chodov

Dan_Maxa

S florbalem začínal v týmu Wizardů z Uhříněvse a dlouho ho kombinoval s hokejbalem v nedaleké Hostivaři. Nakonec se rozhodl pro sport s děrovaným míčkem a vypracoval se v jeden z největších českých talentů. V dorostenecké lize minulou sezonu zaujal gólovým zakončením samostatného úniku s hokejkou mezi nohama ve stylu hokejistů Marka Malíka nebo Tomáše Hertla. V probíhající sezoně budou jeho šikovné ruce kouzlit také v Superlize.

Očekávání a cíle: „Na novou sezónu se velmi těším, rád bych odehrál co nejvíce zápasů a získal co nejvíce zkušeností. Doufám, že budu platným hráčem také v juniorském týmu a že mu pomohu dosáhnout co nejlepšího umístění v lize.“

Martin Ulman – útočník, Vítkovice

Martin Ulman

Extrémně silná generace vítkovických odchovanců je už sice pryč, zajímaví mladí hráči se ale v jednom z nejúspěšnějších klubů české historie objevují stále. Zástupce Moravy v našem výběru v minulé sezoně táhl vítkovické dorostence, v této by se měl už podívat do elitního týmu mužů.

Jakub Kolísko – útočník, Tatran

Kuba_kolísko

Za Tatran už několik sezon válí ostrostřelec Jiří Kolísko a jeho bratr Jan. Teď se k nim přidá nejmladší ze sourozenecké trojice. Jakub má doma medaile z dorostenecké i juniorské ligy. Letos bude střešovickým pomáhat zapomenout na čtvrtfinálový neúspěch z minulé sezony nejvyšší soutěže mužů.

Dalších 10 mladíků, které se vyplatí sledovat
Ondřej Kratěk (B, Bohemians)

Daniel Cabejšek (O, Bohemians)
Jakub Sklenář (O, Chodov)
Ondřej Volf (O, Chodov)

Jan Diviš (Ú, Chodov)
Jan Dobisík (Ú, Bohemians)
Patrik Rozkovec (Ú, Mladá Boleslav)
Ondřej Řezník (Ú, Tatran)
Michal Sládek (Ú, Ostrava)
Jan Wojnar (Ú, Tatran)

 

Foto: Martina Egi, Florbal Chodov, G2 Cup, facebookové profily vybraných hráčů


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*