21. 4. 2013 Zahraničí (1) KOMENTÁŘŮ

Mistrem je i Ostřanský! Nejlepší sezona, říká muž, který chce končit v reprezentaci

 



V sobotu neměly radost jen Vítkovice. Několik set kilometrů na západ vypukly ve Švýcarsku oslavy mistrovského titulu týmu Alligator Malans. Jednou z ústředních postav nových šampionů se stal Martin Ostřanský!

Český útočník byl po celou sezonu jedním z hlavních tahounů Alligatorů a po celou sezonu dokazoval, že je na něj spoleh. Ve chvílích, kdy ze hry o švýcarský titul vypadl dlouholetý šampion Wiler, stal se Ostřanského tým jedním z hlavních favoritů.

Jenže hráči Malans museli přejít právě přes Rychenberg, který tým Wileru porazil a ve finále zdolali stále se lepšící Köniz s Emanuelem Antenerem v sestavě.

„Ty pocity jsou neskutečné. Vyhráli jsme titul a konečně je po letech je nový mistr Švýcarska. Naše největší síla byla v tom, že jsme byli opravdu tým, výborně namíchaný z talentovaných hráčů a starších zkušených borců. Byli jsme výborně připravení fyzicky. To, co jsme naběhali v letní přípravě, to jsme v průběhu sezony prodali,“ říká česká opora Malans.

Dalšími bonusy Aligátorů byly ještě dva důležité fakty. „Neměli jsme skoro žádná zranění. A také nám hodně pomohlo, že po vánocích přisel Matthias Larsson, neskutečný borec, jak na hřišti, tak i jako člověk. Když ho vidím, tak se nedivím, že Jágr hraje ve 40 letech. Larssonovi je taky 40 a to, jak hrál, klobouk dolů. Klidně by mohl hrát další 3 roky,“ myslí si Martin Ostřanský.

Zatímco Švéd Larsson se ještě bude rozhodovat, co dál, Malans už mají jasno o nové posile. Přijde střelec Vojtěch Skalík.
„Je to skvělé, už je podepsaný. Po dlouhé době budu mít v týmu Čecha, i když to už je skoro Švýcar. Těším se, příští sezonu budeme zase silní,“ věří druhý nejproduktivnější hráč Malans.

Ostřanský dal během letošního ročníku 44 gólů ve 37 zápasech, přidal navíc 22 nahrávek.

„Opravdu jsem se celý rok cítil výborně. Dařilo se mi, dával jsem hodně gólů, byla to prostě moje nejlepší sezona,“ říká navzdory nezdaru na mistrovství světa. „Tam se to nepovedlo. Prostě nám to nesedlo, ale to je sport,“ dodává Martin Ostřanský.

Možná i proto přemýšlí o tom, že by už pro něj byla kapitola v národním týmu uzavřená. V nominacích pod novým trenérem Radimem Cepkem nefiguruje.

„S Radimem jsme to probírali. Řekl jsem mu, že zvažuju konec v reprezentaci,“
přiznává muž, který za národní tým odehrál přes 100 zápasů.

Zpátky do Čech se navíc také ještě nechystá, i když projekt Superfinále je výzva pro každého florbalistu.

„Zahrát si takový zápas, to mě samozřejmě láká, ale musel bych se vrátit do Česka. Ale je to celkem nereálné, teď jsem podepsal novou smlouvu na další dva roky a potom se uvidí, co bude dál. Ale na návrat do Česka to už asi nevypadá,“
říká Martin Ostřanský.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*