Radim Cepek. Foto: Štěpán Černý Radim Cepek nastoupil překvapivě v dresu prvoligového Startu98. Foto: Štěpán Černý.
1. 11. 2016 Reprezentace - Muži (7) KOMENTÁŘŮ

Rébus pro reprezentační trenéry: Mikešovi chybí herní praxe, nahradí ho Koutný?

 



Dvouletý cyklus mužské reprezentace se blíží ke svému vrcholu, kterým je prosincový světový šampionát. Generálkou na mistrovství v Rize je víkendový turnaj Euro Floorball Tour ve švédském Växjö. Někteří hráči ještě mohou zabojovat o místo v dvacetičlenné nominaci. Jedním z nich může být i Martin Koutný, který by v konečné nominaci mohl nahradit Ondřeje Mikeše. Do Rigy teď nemá chodovský útočník daleko.

Ondřeje Mikeše už v loňské sezoně sužovaly zdravotní potíže. Šikovný forvard tak musel podstoupit operaci kolene, ze které se přes léto zotavoval. Vše už by mělo být v pořádku, útočníkovi Thorengruppenu však chybí herní vytížení. A tak ho v nominaci na EFT nakonec nahradil Martin Koutný.

„S Ondrou jsem se před 14 dny sešel a situaci jsme probírali osobně. Vše jsem konzultoval i s trenéry. Jeho koleno už je v pořádku, prošel všemi testy, akorát mu prostě chybí herní praxe,“ řekl na tiskové konferenci před EFT kouč národního týmu Radim Cepek.

Ondřej Mikeš. Foto: Facebook Granlo

Ondřej Mikeš. Foto: Facebook Granlo

Šance Mikeše na nominaci do Rigy se zmenšují, Cepek však odmítá, že by byly nulové. „Šanci pořád má, protože je to velice kvalitní hráč a jeho přínos pro tým není pouze herní. Musíme ale být stoprocentně jistí, že může hrát a že bude zdravý,“ dodal reprezentační lodivod.

Trenéři národního týmu, tedy kromě Cepka i jeho nový asistent Radek Sikora, už mají v hlavě jednotlivé vazby a složení útočných formací. Počítá se s tzv. „vítkovickou“ trojkou ve složení Tokoš – Sladký – Tomašík. Trojice Curney, Jendrišák, Šebek už je také osvědčená.

Zbývá tedy vyřešit hádanku, kdo se postaví vedle Ondruška a Dóži. Do „chodovské“ formace se nabízel právě Mikeš. Nahradit by ho alespoň pro EFT měl Martin Koutný, který si souhru s Dóžou a Ondruškem vyzkoušel v minulé sezoně právě na Chodově.

Martin Koutný slaví gól. Foto: Štěpán Černý

Martin Koutný slaví gól. Foto: Štěpán Černý

Už nadcházející víkend může napovědět, jak to jednotlivým útokům a vůbec všem hráčům půjde a zda potvrdí předpoklady a očekávání. Jasno ještě například úplně není o brankářské dvojici, která nejspíše vzejde s kvarteta Kafka, Mück, Souček, Rytych.

Radim Cepek na tiskové konferenci před EFT. Foto: Flickr Český florbal

Radim Cepek na tiskové konferenci před EFT. Foto: Flickr Český florbal

Mistrovství světa se uskuteční 3. až 11. prosince v lotyšské Rize. Předcházet mu bude soustředění v Teplicích na konci listopadu. Závěrečnou nominaci zveřejní Radim Cepek 14. listopadu. Na soustředění odcestuje dvacet nominovaných a dva náhradníci.

Rozpis zápasů českého týmu na EFT:

pátek 19:10 Švédsko – Česko
sobota 15:30 Česko – Finsko
neděle 9:15 Švýcarsko – Česko

Konečná nominace hráčů na EFT ve Växjö:

Brankáři:

Tomáš Kafka (Tatran Střešovice), Daniel Mück (Chodov)

Obránci:

Jan Jelínek, Petr Kološ (oba Mladá Boleslav), Marek Beneš (Tatran Střešovice), Tomáš Sýkora (Chodov), Michal Podhráský (HC Rychenberg/Švýc.), Patrik Suchánek (IBK Dalen/Švýc.), Daniel Šešulka (SV Wiler-Ersigen/Švýc.), Lukáš Veltšmíd (Alligator Malans/Švýc.)

Útočníci:

Marek Matejčík, Lukáš Hájek, Jan Šebesta (všichni Vítkovice), Patrik Dóža, Martin Koutný (oba Chodov), Matěj Jendrišák, Milan Tomašík (oba Linköping IBK/Švéd.), Jiří Curney (Mladá Boleslav), Tom Ondrušek (Warberg/Švéd.), Tomáš Sladký (Alingsas/Švéd.), Daniel Šebek (SV Wiler-Ersigen/Švýc.), Martin Tokoš (IBF Falun/Švéd.)


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

  • Šéf modelingové agentury napsal:

    Nemůžu si pomoct, Šebek mě nějak za celou tu dobu nepřesvědčil. Myslím, že Natov by tam byl lepší…

  • Honza D. napsal:

    Dočetl jsem k tomu „zužovaly“ – pak už mi bylo jasné, že Mikeš byl zúžen tak, že byl úplně úzký a na EFT asi nepojede….

  • Florbalfanda napsal:

    Tak s tim Kološem si děla srandu. A s Kafkou asi taky .

  • florbalfanda napsal:

    Rozhovor Kološe na Český florbal parada tak se vlastně nominoval umí hrát s klukama z Ostravy i s klukama z Chodova tak to tam nesmí chybět 😀 😀 To je blb ale zapoměl že ti kluci běhají a to mu moc néjde .

  • Pavel napsal:

    Nevím no, Mikešovi chybí herní praxe? Myslím, že praxe má od žáku dost. Trénink v SSL bude pravděpodobně na vyšší herní úrovní než kdejaký zápas naší nejvyšší soutěže, takže lovit místo toho ve zdejších vodách je takové nouzové. Nechápu tedy, když je to pro trenéry takový otazník, proč na EFT nejede, aby ukázal formu, případně ať jedou oba a může se objektivně vybrat.

Napsat komentář

*