Florbalistky Židenic zaplatí vstup za své fanoušky.
10. 11. 2016 Extraliga žen (9) KOMENTÁŘŮ

Extraliga na účet hráček. Židenice spojily trest s charitou

 



Ve světě profesionálních sportů, například hokeje nebo fotbalu to není neobvyklé řešení. Pro diváky se jednou, většinou když se nedaří, vyhlásí vstup zdarma a vstupné za diváky zaplatí samotní sportovci. Ve florbale dost možné poprvé k tomuto kroku sáhli v Židenicích, které tímto způsobem otevřely nedělní utkání s Vítkovicemi. Výtěžek z akce věnují na rozvoj týmu vozíčkářů z Bulldogs.

Je to paradoxní situace. Židenice, dlouhodobě oceňovaný tým, který byl všem nepříjemný svou agresivní hrou, se nyní potácí na konci tabulky a s pouhými pěti body mu mílovými kroky uniká případná účast v play off. Naposledy tak došlo ke změně v realizačním týmu, kde skončil vedoucí družstva Martin Bouček.

Nyní se v Brně odhodlali k akci, která ve světě florbalu dost možná nemá obdoby. V rámci akce „Zatáhnem to za Vás“ budou mít diváci na utkání s mistrovskými Vítkovicemi volný vstup a vstupenku v hodnotě 20,-Kč posléze zaplatí kabina. Symbolicky to vychází tak, že za každého diváka zaplatí hráčka jednu korunu.

Ovšem takové vybírání není samoúčelné. Výtěžek z akce poputuje na konto florbalistů na vozíku, kteří reprezentují Bulldogs Brno. Mimochodem, celá akce se odehraje v nové sportovní hale na Vodově ulici a po zápase ženské extraligy bude následovat utkání Tipsport Superligy mezi Bulldogs a Pardubicemi. Ženské utkání začíná v 13:30, mužské o tři a půl hodiny později.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • fany napsal:

    „Nyní se v Brně odhodlali k akci, která ve světě florbalu dost možná nemá obdoby“:-D To fakt nemá, prober se. Kolik chodí na Židenice běžně diváků, 50?

    • Stewie napsal:

      Mají druhou nejvyšší návštěvnost v extralize, zelenobílé sou před nima jen díky tomu oupenajru. Průměrně tam na pívo a párek zabloudí stovka lidí, ty faníku.

  • Nomoneynofunny napsal:

    Tyhle jelita by měli platit divákům, že tam na tu ostudu lezou. Každý zápas debakl a ostudná hra. Letos snad spadnou a bude klid. Hlavně, že pořád píšou jediný tým z Jihu Moravy co má extraligu. Fuj

  • Ben napsal:

    Fakt super exkluzivní příležitost…ve vítkovicích se na ženy v základní části neplatí nikdy ani koruna.

  • Tomáš napsal:

    *“V rámci akce „Zatáhnem to za Vás“ budou mít diváci na utkání s mistrovskými Vítkovicemi volný vstup a vstupenku v hodnotě 20,-Kč posléze zaplatí kabina. Symbolicky to vychází tak, že za každého diváka zaplatí hráčka jednu korunu.“*
    Možná jsem blbej jak tágo, ale znamená to snad, že každý divák má nárok na 1 volnou vstupenku, tzn. počet diváků*20Kč, nebo že všichni diváci jdou na jednu vstupenku v ceně 20Kč? V prvním případě to vyjde holky trošku dráž, než kačku. V druhém případě jsou chudáci ti vozíčkáři, kteří dostanou symbolický šek na symbolických 20 korun.

  • Brno napsal:

    „Židenice, dlouhodobě oceňovaný tým, který byl všem nepříjemný svou agresivní hrou, se nyní potácí na konci tabulky…“ „Naposledy tak došlo ke změně v realizačním týmu, kde skončil vedoucí družstva Martin Bouček.“

    Gratuluji Židenicím k opravdu velmi originálnímu řešení. Jsou první tým, který odvolal vedoucího týmu, když se nedaří 🙂 Toto mě velmi pobavilo a musel jsem si to přečíst ještě jednou 😀

    Správně se píše „byl všem nepříjemný…“ Toto bohužel přestalo platit začátkem letošní sezony. Letos by se mělo psát… „Židenice, tým, který je příjemný soupeři pro svoji hru, protože vlastně nic nehraje!!!“

  • Židenice fans napsal:

    Jenom by mě zajímalo, jak dlouho se tam ještě udrží stávající trenérka? UŽ JI KONEČNĚ VYHOĎTE, NEDÁ SE NA TO DÍVAT!!!

    Je evidentní, že stávající trenérka nic nepředvedla a tým hraje úplnou tužku. Obraz hry je hrozný!!! Ale pokud chtějí Židenice do první ligy, tak to dělají výborně.

Napsat komentář

*