Štáb Chodova může mít radost z postupu. Foto: Florbal Chodov
14. 12. 2016 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Velký návrat: Lukáš Procházka pomůže Marešové s ženami Chodova

 



Realizační tým chodovských florbalistek hlásí dvě nová jména: s kondiční přípravou pomůže týmu Michaely Marešové Radek Plíhal, ona sama pak bude mít k ruce jednu z největších legend florbalového Chodova – Lukáše Procházku. Změny jsou reakcí na dva odchody, které Chodov v průběhu sezony postihly.

Vedení Chodova muselo reagovat: nejprve totiž dosavadní kondiční kouč Petr Brabec přijal nabídku na dohled nad kondicí mužské fotbalové reprezentace, posléze se tehdejší kouč juniorek Petr Pastor rozhodl pro pracovní pobyt v zahraničí.

Brabce, bývalého extraligového házenkáře, nahradí u ženského týmu Radek Plíhal. Ta pravá bomba ale vybuchla na pozici asistenta. Na tu se totiž podařilo Chodovu dosadit Lukáše Procházku, jednu z největších legend historie klubu, který slaví 25 let od svého založení.

Marešová v tiskové zprávě přiznává, že situace nebyla snadná. „Podzimní odchody části realizačního týmu samozřejmě tým ovlivnily, ale bereme to tak, jak to je. Těžkostmi je třeba si projít, pokud chceme byt silnější,“ prohlásila pro web klubu.

Spolupráce Marešové s Procházkou přitom nebude ničím novým, už před lety spolupracovali na bázi hráčka – trenér. „Lukáš hrál zásadní roli jako trenér už v mém hráčském florbalovém životě, takže se známe velmi dlouho a z jeho návratu k florbalu v jakékoliv formě mám upřímnou radost. Jeho ochoty pomoci týmu si vážím a těším se ohromě na spolupráci,“ netají se tím, že je se změnou spokojená.

Potěšení vyjádřil také prezident oddílu Michal Bauer. „Věřil jsem, že Lukášovi jednou začne florbal trochu chybět. V kontaktu jsme byli po celou dobu jeho florbalové pauzy. Mám obrovskou radost, že se nám podařilo Lukáše i Radka přivést zpátky. Oba jsou to skvělí lidé a špičkoví trenéři, za které bych dal ruku do ohně!,“ prohlásil nejvyšší představitel Chodova.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*