Sparta pokračuje ve zlepšených výkonech. Foto: ACEMA Sparta Praha, Český florbal
22. 1. 2017 Superliga (4) KOMENTÁŘŮ

Sparta se postarala o další překvapení, Pardubicím se vzdálilo play off

 



Sparta potvrdila zlepšenou formu ve druhé polovině základní části. O vítězství nad střešovickým Tatranem rozhodli hosté ve druhé třetině, kterou vyhráli 5:2. Na účast ve vyřazovací části tak ztrácí jeden bod. Opačné starosti mohou trápit hráče Pardubic. Po vyrovnaném souboji s Brnem nakonec podlehli a na poslední Kladno tak mají náskok pouhé tři body. Bohemians byli v zápase s Libercem aktivnější, slabá produktivita je ale stála tři body. Tomáš Marek v prodloužení vystřelil vítězství pro Liberec.

Střešovickým se do sestavy vrátily dvě opory. V základu se poprvé v letošní sezóně po návratu z Německa objevil Jiří Kolísko a po zranění nastoupil i Petr Heřmanský. Dobře vzpomínat ale na zápas nebudou.

Po bezbrankové první třetině se vedení ujala Sparta. Dva góly si připsal Jan Krejča a zejména ten druhý stál za to. Po fotbalových přihrávkách ve středním pásmu se dostal do šance a nezaváhal.

Domácí ve třetí třetině zvýšili aktivitu a výsledkem bylo snížení Beneše. Když se v 56. minutě prosadil Ujhelyi, bylo již o zápase rozhodnuto. Sparta tak navázala na výhru proti Bohemians a přibližuje se play off.

JIří Kolísko se vrátil do sestavy Tatranu Střešovice. Foto: Tatran Střešovice, Český florbal

JIří Kolísko se vrátil do sestavy Tatranu Střešovice. Foto: Tatran Střešovice, Český florbal

Nepříjemnou prohru musí skousnout Pardubice. V první třetině zásluhou Krigovského a Pakosty dvakrát vedly, Buldoci ale vždy dokázali srovnat. Od této chvíle tahali za delší část provazu hosté, nedokázali odskočit na rozdíl více jak jedné branky. Rozhodujícím okamžikem se ukázal gól Petra Kadlece v 51. minutě. Brněnští zvýšili na rozdíl dvou gólů a to již hosté srovnat nedokázali.

Zápas mezi Bohemians a Libercem nečekaně dospěl až do prodloužení. To trvalo pouhých 36 sekund, než zápas rozhodl Tomáš Marek. Liberec se tak díky tomu dostal před Pardubice na 10. místo.

Kolo uzavře zítřejší televizní duel mezi Mladou Boleslaví a Vítkovicemi od 18:00.

Nedělní výsledky 17. kola Tipsport superligy:

TATRAN – SPARTA 4:6
PARDUBICE – BRNO 5:7
BOHEMIANS – LIBEREC 5:6p


Autor: Ondřej Sluka



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*