Alexander Galante Carlström a Alexander Rudd
12. 4. 2014 Švédsko (2) KOMENTÁŘŮ

Švédský titul obhájil Falun! V Malmö se hrál možná nejlepší zápas všech dob

 



Švédský florbalový titul obhájil tým Falunu. Finále Superligy v Malmö vyhráli svěřenci Thomase Brottmanna nad Storvretou 7:6 v prodloužení. Dramatický duel rozhodl v čase 64:59 Alexander Galante Carlström.

Fantastické florbalové představení a jedno z nejlepších švédských finále všech dob sledovalo v Malmö 11 324 diváků.

První polovina zápasu patřila Falunu, který titul obhajoval. A i když si Storvreta dobře hlídala produktivní dvojičku Enström – Carlström, brzy prohrávala. Odpovědnost na sebe vzal zbytek týmu a důležité góly dala i třetí formace.

Do posledního dějství šel Falun s vedením 4:1, tým z Uppsaly však pomohly do hry přesilovky. Obě početní výhody dokázal tým Miky Kohonena proměnit, z brankoviště se trefili Stenberg a Holtz.
I když na první gól v oslabení dokázal ještě Enström odpovědět, po druhé trefě a snížení na 5:4 začaly velké chvíle Joakima Olssona.

Poctivý dříč se trefil po výzvách Kanebjörka a Hyvärinena dvakrát za sebou a strhl vedení na stranu Storvrety. Jenže necelé dvě minuty před koncem odčinil své vyloučení dalším krásným gólem po samostatné akci Emil Johansson.

Prodloužení začínalo za stavu 6:6 a šťastnějším týmem se nakonec stal Falun. Rozhodl do té doby téměř neviditelný a velmi dobře hlídaný Alex Galante Carlström, který si v šesté minutě nastavení doběhl do brankoviště a dorazil skákající míček za Viktora Klinstena. Falun získal svůj druhý mistrovský titul v historii.


Falun – Storvreta 7:6pp (2:1, 2:0, 2:5 – 1:0)


Branky:
7. Larsson, 16. Backby, 29. Billy Nilsson, 36. Adriansson, 45. Enström, 58. Johansson, 65. Galante Carlström – 11. Winroth, 41. Stenberg, 42. a 52. Holtz, 55. a 57. Olsson. Rozhodčí: Pettersson, Skoog. Vyloučení: 2:0. Využití: 0:2. Diváci: 11 324.

Falun: Rehn – Holmgren, Johansson, Larsson, Fernqvist – Carlström, Adriansson, Enström – Nilsson, Svahn, Skog – Backby, Hajo, Lundmark. Trenér Thomas Brottmann.

Storvreta: Klintsten – M. Samuelsson, Berggren, Sundstedt, Jacobsson – Ohman, Mika Kohonen, Stenberg – Holtz, Winroth, Sjogren – Olsson, Kanebjörk, Hyvärinen. Trenér: Magnus Jäderlund.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*