Milan Tomašík nastoupil v Superfinále proti svému bývalému klubu. Foto: Flickr Český Florbal
22. 4. 2018 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Vítězná branka je Novotného, spadla z nás velká zodpovědnost, hodnotil Milan Tomašík

 



Milan Tomašík rozhodl v prodloužení svou brankou o zisku premiérového zlata z nejvyšší soutěže pro Mladou Boleslav. Okolnosti přitom nemohly být více peprné: stalo se tak v premiérovém ostravském Superfinále, ve kterém navíc Boleslav hrála proti Vítkovicím, tedy klubu, který Tomašíka vyslal do velkého florbalu a jehož je legendou.

Po Superfinále na něm v mix zóně byla znát úleva. „Spadlo to z nás, cítili jsme, že Boleslav tomu titulu byla několik let blízko, ale povedlo se to až nyní, za což jsme určitě rádi,“ říkal Milan Tomašík. „Za stavu 5:3 jsme si už mysleli, že budeme brát zlato po šedesáti minutách, nakonec se to zkomplikovalo,“ pokrčil rameny.

A zkomplikovalo se to pořádně, vždyť Vítkovice vyrovnaly a prodloužení už je o jedné jediné chybě, střele nebo akci. „Určitě to s týmem pohne, dostali jsme dva šťastné góly a Vítkovice byly na koni. Na druhé straně, do prodloužení jsme šli s tím, že vyhrajeme, což se podařilo,“ ulevilo se mu.

Téma „Ostrava“ se samozřejmě nabízelo. „Halu samozřejmě znám, chodíval jsem tady s kamarády na hokej. Atmosféra byla skvělá, přišlo hodně lidí, kteří fandili celé utkání, takže se hrálo super utkání v super atmosféře,“ pochválil publikum.

Okolnosti zápasu ale byly pořádně pikantní, Tomašík hrál proti Vítkovicím, které ještě v létě stály o jeho návrat. „Samozřejmě, že vím, že se hrálo proti mému bývalému klubu, ale v tom samotném zápase je mi to jedno, chtěl jsem prostě vyhrát,“ nechtěl polemizovat.

V hale měl navíc dobrého známého, který ale byl tváří autogramiády Vítkovic. „Znám se s Ondrou Romanem, vzhledem k tomu, že chodí pravidelně na Vítkovice, tak si nechám pro sebe komu fandil, nechci nikomu křivdit. Ale určitě fandil mi a Vítkovicím,“ usmál se Tomašík.

Na závěr přišla řeč na jeho rozhodující trefu. „Podíval jsem se na Novotňáka, on se podíval na mě, perfektně to načasoval a já to proměnil. Je to jeho branka, samozřejmě, že kdybych to nedal, tak si sypu popel na hlavu,“ chválil legendárního Petra Novotného.

Nakonec tedy protrhl svou střeleckou smůlu. „V celém play off jsem měl asi padesát střel a dal jsem jediný gól, takže produktivní jsem nebyl, ačkoliv jsem se dostával do šancí, to, že se to povedlo v Superfinále je fajn,“ uzavřel Milan Tomašík


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*