Pražské derby mezi Bohemians a Panthers je šlágrem kola. Foto: Panthers Praha
29. 10. 2018 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Florbalistky Bohemians porazily Panthers, Plzeň skolila Židenice

 



Deváté pokračování nejvyšší ženské soutěže přineslo druhou výhru Plzně, která si doma poradila s Židenicemi. Její výhra poslala na poslední místo tabulky Liberec, který prohrál ve Vítkovicích. Problémy s houževnatým Jičínem měla Ostrava, FBC rozhodlo až v poslední třetině. Podle očekávání se take největší bitva odehrála mezi Bohemians a Panthers.

Očekávání splnil zápas mezi Panthers a Bohemians. Domácí florbalistky bleskově vedly, srovnat se po deseti minutách povedlo Reischlové. Do konce první části padly ještě dvě branky a skóre tak bylo 2:2. Ve druhé třetině se Bohemians povedlo dostat se do dvougólového vedení, nicméně Nováková se Slanou dokázaly ještě před druhou sirénou srovnat na 5:5.

Po zásazích Florianové s Miklíkovou vedly florbalistky Panthers 7:5, jenže v posledních deseti minutách zelenobílý tým srovnal díky Polákové s Vrátnou. Po třiadvaceti sekundách prodloužení pak dvojice Poláková – Vrátná, která si ze zápasu odnesla osm kanadských bodů, rozhodla o výhře Bohemians.

Zelenobílý tým nakonec litoval ztráty jednoho bodu. „V první polovině utkání by se naše obrana dala nazvat průchodnou. Ve druhé části jsme se viditelně zlepšili a měli zápas vyhrát v základní době. Panterky podaly dobrý a obětavý výkon. S výsledkem jsme nakonec spokojeni,” řekl Tomáš Grigar.

Soupeř hledal na zápase to pozitivní. „Poprvé jsme s Bohemkou hráli vyrovnané utkání, které mohl vyhrát kterýkoliv tým. Naše holky zaslouží pochvalu, že zvládly 2 těžká utkání s prodloužením,” připomněl Daniel Škvor sobotní výhru nad Tatranem.

V preview tohoto kola zaznělo, že bude zajímavé sledovat, jestli si Jičín vyšlápne na Ostravu. To se nakonec splnilo, Ostrava sice rychle vedla, ale po deseti minutách prohrávala 1:3. Ve 25. minutě poprvé vedla, Jičín se ale nevzdal a po čtyřiceti minutách to bylo 6:5 pro domácí. V poslední části se ale Ostrava vzchopila a čtyřmi góly došla k výhře 9:6. “Dvě třetiny nezodpovědnost směrem dozadu a prakticky celý zápas impotence ve finální fázi. Šancí jsme měli určitě na dvacet a více branek. Třetí třetina snese už přísnější měřítko a nakonec jsme zápas kontrolovaně dohráli,” neměl příliš důvodů k úsměvu Jakub Robenek.

Druhou extraligovou výhru získaly florbalistky Plzně. Ty doma vyzvaly Židenice, které potvrdily, že se jim aktuálně příliš nedaří. Plzeň vyhrála první třetinu 2:0, což byl základ jejího vítězství. Brňankám se totiž povedlo jen snížit zásluhou Běhounkové, na konci druhé části odpověděla Böhmová. Hned ve 42. minutě dostala Dernerová Židenice kontaktní brankou opět do hry, další gól ale již v utkání nepadl. “Dnes se nám vydařila první třetina, kdy jsme si vytvořili dvougólový náskok. Druhá třetina byla z naší strany hodně zmatená, ale ve zbytku utkání se nám podařilo 3 body víceméně umlátit,” radoval se trenér Vít Procházka.

Výhra Plzně odsunula na poslední místo Liberec, který Vítkovicím nevstřelil ani branku a odvezl si z Ostravy porážku 0:8. Čtyřmi body se zaskvěla dvojice Zuzana Šponiarová – Barbora Husková, brankářka Petra Klečková pak potřebovala na čisté konto 10 zákroků. “Dnes spokojenost až s třetí třetinou, ty první dvě byly od nás nepřesné, zbrklé a technicky nekvalitní. Když jsme se na hřišti uklidnili, tak jsme dokázali předvést i kvalitní kousky,” nebyl trenér Tomáš Martiník příliš nadšený.

Roli favorita zvládly take florbalistky Ivanti Tigers, které o svém vítězství v Olomouci rozhodly už v první části, kterou dokázaly získat poměrem 0:4. Druhou třetinu sice prohrály, ale v poslední části se vrátily do sedla a z Hané si odvezly tři body za výhru 9:1. Čtyřmi body k tomu pomohla Iveta Hyršlová. “První třetina byla z naší strany trošku na rozjezd i když se nám podařilo vstřelit góly. Přesto nebyla hra ideální. V druhé třetině jsme nehrály tak dobře a byly jsme rády že jsme nedostaly více gólů. Třetí třetina už byla dle našich představ,” zhodnotila zápas Markéta Šteglová.

Jednoznačnou výhru 11:2 si nad Tatranem připsal Chodov. Pikantní muselo být utkání pro brankářku Hanu Ranochovou, která nastoupila proti týmu, ze kterého v Tatranu hostuje. Nakonec vydržela v brance dvě třetiny a osmkrát inkasovala. O osudu utkání bylo podobně, jako u Ivanti Tigers, rozhodnuto velmi brzy, už v polovině utkání vedl Chodov 6:0. „Dnes to bylo z naší strany celkem OK, měli jsme pohyb, zvládali situace 1-1 a zejména byli pozornější i do obrany,” řekl k utkání Lukáš Procházka.

Výsledky 9. kola Extraligy žen

FBŠ SLAVIA Fat Pipe Plzeň – K1 Florbal Židenice 3:2
branky: 5. Helena Böhmová, 20. Anna Alexandra Suková, 40. Nikola Křemenáková – 25. Anna Běhounková, 42. Andrea Dernerová; rozhodčí: Zbyněk Pěnička – Michal Šafář; vyloučení: 0:1; využití: 0:0; diváků: 93; zásahy brankářů: Kateřina Fialová 14 – Karolína Krištofová 20; po třetinách: 2:0, 1:1, 0:1;

1. SC TEMPISH Vítkovice – Crazy girls FBC Liberec 8:0
branky: 11. Barbora Husková, 13. Barbora Husková, 28. Barbora Husková, 32. Zuzana Šponiarová, 36. Eliška Planková, 48. Justyna Krzywak, 55. Zuzana Šponiarová, 58. Zuzana Šponiarová; rozhodčí: Jan Drška – Jiří Meisner; vyloučení: 2:2; využití: 2:0; diváků: 60; zásahy brankářů: Petra Klečková 10 – Martina Lerchová 33; po třetinách: 2:0, 3:0, 3:0;

KM automatik FBK Jičín – FBC ČPP Bystroň Group OSTRAVA 6:9
branky: 2. Kristýna Bachmaierová, 5. Gabriela Žůrková, 10. Gabriela Žůrková, 32. Nikola Kuchařová, 33. Karolína Strejcovská, 36. Karolína Strejcovská – 2. Kristína Hudáková, 20. Denisa Kotzurová, 23. Kristína Hudáková, 25. Nela Kapcová, 35. Denisa Kotzurová, 41. Veronika Káčová, 52. Karolína Šablaturová, 55. Paulína Hudáková, 59. Paulína Hudáková; rozhodčí: Lucie Hejnová – Daniel Jireček; vyloučení: 1:1; využití: 0:1; diváků: 111; zásahy brankářů: Veronika Samková 17 – Veronika Tomšová 12, Jana Dupčáková 3; po třetinách: 3:2, 3:3, 0:4;

FAT PIPE FLORBAL CHODOV – Tatran Střešovice 11:2
branky: 2. Kristína Belicová, 9. Gabriela Tožičková, 20. Adéla Jůzová, 24. Nela Jiráková, 24. Magdaléna Plášková, 32. Martina Řepková, 33. Johana Vrbová, 38. Nikol Pekárková, 56. Kristína Belicová, 58. Magdaléna Plášková, 59. Tereza Peštová – 39. Natálie Višvaderová, 45. Karolína Vlachová; rozhodčí: Karel Balla – Vojtěch Typl; vyloučení: 0:0; využití: 0:0; diváků: 72; zásahy brankářů: Jana Christianová 20 – Hana Ranochová 16, Tereza Humlová 13; po třetinách: 3:0, 5:1, 3:1;

FBS Olomouc – Ivanti Tigers Jižní Město 1:9
branky: 26. Jitka Oháňková – 1. Nikola Hermannová, 7. Denisa Billá, 10. Lucia Jelínková, 17. Iveta Hyršlová, 47. Dagmar Surá, 48. Adéla Polívková, 51. Denisa Billá, 55. Lucia Jelínková, 60. Eliška Chudá; rozhodčí: Martin Petřík – Tomáš Podlesný; vyloučení: 0:1; využití: 0:0; diváků: 44; zásahy brankářů: Lenka Kubíčková 41 – Kristýna Karli 16; po třetinách: 0:4, 1:0, 0:5;

Panthers Praha – FbŠ Bohemians 7:8p
branky: 1. Dominika Steinbachová, 15. Veronika Zittová, 21. Dominika Tůmová, 29. Anežka Slaná, 34. Andrea Nováková, 42. Lucie Florianová, 46. Ivana Miklíková – 11. Eliška Reischlová, 15. Jessica Zlámalová, 22. Eliška Reischlová, 25. Adéla Bočanová, 28. Hana Poláková, 52. Hana Poláková, 55. Eliška Vrátná, 61. Hana Poláková; rozhodčí: Kateřina Hátlová – Lenka Jansová; vyloučení: 1:0; využití: 0:0; diváků: 75; zásahy brankářů: Karolína Červová 16, Kristýna Horňáková 8 – Daniela Kreisingerová 25, Jitka Omelková 5; po třetinách: 2:2, 3:3, 2:2, 0:1;


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*