Michal Dudovič (vlevo) s deseti body vede kanadské bodování. Foto: Ondřej Klíma, Flickr IFF
2. 12. 2018 Mistrovství světa (0) KOMENTÁŘŮ

Souhrn 2. hracího dne MS: Slováci nasázeli Japoncům 15 branek

 



Také druhý den poutal největší pozornost zápas české reprezentace. Češi potvrdili nepřesvědčivý vstup do turnaje a překvapivě prohráli s Lotyšskem 3:4. Švýcaři si naopak s chutí zastříleli proti Německu, prvního soupeře českého týmu porazili 13:1. Vysokou výhru má za sebou také Slovensko. Úspěšný vstup do mistrovství zvládlo Norsko, když porazilo Dánsko 9:3. Druhou výhru ve skupině přidalo Estonsko, utkání mezi Kanadou a Singapurem skončilo nerozhodně. 

SKUPINA A:

ŠVÝCARSKO – NĚMECKO 13:1 (4:0, 3:0, 6:1)

Švýcaři neopakovali včerejší pomalý začátek a Němce zatlačili od samého úvodu. První třetinu ovládli suverénně 4:0, jeden gól přitom vstřelili v oslabení. Další vývoj pokračoval v podobném duchu, Švýcaři drtivou většinu času drželi míček a útočili na hluboce bránicí Němce. Svému soupeři nakonec nastříleli 13 branek, nejvíce byl vidět Deny Känzig, který se k týmu připojil teprve v sobotu. O zápase podrobněji v tomto článku.

LOTYŠSKO – ČESKO 4:3 (0:1, 3:1, 1:1)

Nejsledovanější zápas nedělního odpoledne přinesl největší překvapení. Domácí Češi nestačili na bránící Lotyše a zaznamenali tak velkou komplikaci k cestě za medailí. Češi do utkání sice vstoupili lépe, úvodní branka ve 4. minutě ale Čechům příliš nepomohla. V dalších minutách už žádnou branku nepřidali a hra postrádala potřebné tempo. Ještě horší se ukázaly být další minuty, během deseti minut Lotyši otočili stav na 3:1. Opaření domácí florbalisté ještě zvládli vyrovnat, na střelu Stepanse v čase 43:47 ale už ne. Podrobnosti o českém zápase najdete zde.

SKUPINA B:

DÁNSKO – NORSKO 3:9 (3:2, 0:5, 0:2)

Nory čekal první zápas až dnes, premiéru mají úspěšně za sebou. Utkání bylo zpočátku velmi vyrovnané, po první třetině překvapivě vedlo Dánsko 3:2. Nůžky mezi soupeři se začaly rozevírat až během druhého dějství, kdy Norsko přidalo pět gólů. Nechyběl mezi nimi ani druhý freestylový gól Olesena v utkání, na který se už těšila řada fanoušků. A právě Olesen byl největší hvězdou utkání, v zápase si připsal celkem pět bodů (2+3). Třetí třetina už přinesla pouze dva góly na straně Norska, které tak dokráčelo k pohodlnému vítězství 9:3.

Ole Mossin Olesen při první freestylové brance. Photo: Martin FLOUSEK

SKUPINA C:

ESTONSKO – POLSKO 4:3 (0:1, 2:1, 2:1)

Na Podvinném mlýně se střetly dva týmy, které do turnaje vstoupily výhrou. Větším rozdílem vyhrálo v předchozím utkání Estonsko, k výhře nakonec dokráčelo i dnes, ačkoliv většinu zápasu dotahovalo. Poláci nejdříve vedli 2:0, ve třetí třetině pak šli do vedení znovu po využité přesilovce. Estonci ale zabrali v pravý čas a během tří minut otočili na 4:3. Polákům tak nepomohl ani hattrick zkušeného Lukasze Chlebdy.

Estonci předvedli ukázkový obrat ve třetí třetině. Foto: Flickr IFF

SKUPINA D:

SLOVENSKO – JAPONSKO 15:1 (7:0, 4:0, 4:1)

Nejvyšší dosavadní výhra letošního šampionátu. Slovensko znovu potvrdilo roli jasného favorita své skupiny a v utkání s Japonskem bylo hotovo už po první třetinou, kterou naši sousedé vyhráli 7:0. Počet branek se sice v dalších třetinách už lehce snížil, Slováci ale i tak dokráčeli k vysoké výhře 15:1. V utkání si zastřílela řada hráčů, nejvíce byl vidět Michal Dudovič, který byl u šesti branek (3+3) a vede tak kanadské bodování celého turnaje před Adamem Delongem z Česka.

Martin Kubovič byl v zápase také hodně vidět (2+3). Foto: Ondřej Klíma, Flickr IFF

KANADA – SINGAPUR 4:4 (1:2, 1:2, 2:0)

Ve druhém utkání se urodil první nerozhodný výsledek, Singapur ve svém prvním zápase na letošním MS remizoval s Kanadou 4:4. Asijský tým sice vyhrál první dvě třetiny shodně 2:1, série vyloučení ve třetí třetině ale dosavadní průběh významně nabourala. Dvojí vyloučení Singapuru nejdříve Kanada nevyužila, aby Singapur vzápětí neproměnil trestné střílení. Utkání ale nakonec rozhodlo pětiminutové vyloučení Suria R za sekání. Během přesilovky zvládla Kanada vyrovnat na 4:4, k úplnému obratu to už nezvládla. Situace ve skupině D je tak za prvním Slovenskem nadále velmi otevřená.

Kanada nakonec ze zápasu vydolovala jeden bod. Foto: Flickr IFF

VÝSLEDKY 2. DNE:

TABULKY ZÁKLADNÍCH SKUPIN:

PROGRAM 3. DNE:


Autor: Ondřej Sluka



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*