8. 3. 2011 Superliga (1) KOMENTÁŘŮ

Hněvkovského odplata. Za křivdu z podzimu se pomstil, byl u všeho

 



Sparta si možná před utkáním na Kladně ani neuvědomovala, s jakou motivací proti ní nastupuje domácí Jan Hněvkovský. Její bývalý hráč si chtěl spravit chuť, neboť na podzim vzájemný zápas nedohrál zápas kvůli administrativní chybě. A satisfakce vyšla: jedním gólem a dvěma nahrávkami poslal svůj dřívější klub do bojů o záchranu.
Jan Hněvkovský společně s bratry Rynešovými zařídili všechny tři góly Kladna. A jelikož hosté překonali gólmana Bobisuda jen dvakrát, odjížděli domů s pocitem zmaru. „Měl jsem proti Spartě velkou motivaci, protože jsem tam pět let hrál. A znásobil to navíc fakt, že jsem na podzim dostal kvůli administrativní chybě červenou kartu,“ vzpomíná hrdina nedělního zápasu na první vzájemný duel Sparty a Kladna. Tehdy na konci první třetiny skóroval, ale protože jeho jméno chybělo v zápisu, musel pod sprchy.

„Kvůli tomu jsme tam tehdy prohráli. Dal jsem gól, ale vzápětí jsme dostali pětiminutový trest, který Sparta potrestala dvěma góly. Kluci ze Sparty mi pak s úsměvem děkovali, že jsem jim to vlastně vyhrál. Dneska to byla pro mě taková malá satisfakce,“ říká Hněvkovský.

Pro Kladno byl zápas se Spartou navíc jednodušší, než se zdálo. „Asi propto, že jsme prostě chtěli hrát, měli jsme chuť, a nic nás netlačilo. Užívali jsme si hru bez toho, abychom byli pod tlakem. Šli jsme do toho s tím, že se musíme připravovat na zápasy v play down. A lépe to dopadnout nemohlo. Jdeme do dalších bojů s vítězstvím,“ říká střelec dvou gólů, který dokáže najít tu správnou formu vždy v ostře sledovaných zápasech.

Naposledy hrál jednu z hlavních rolí při postupu Kladna do extraligy. „Jo, je to pravda, to se pamatuje dobře a přesně. Když jsme hráli minulý rok o postup do extraligy, v semifinále jsem dal tři góly a na jeden nahrál. Vyhráli jsme tehdy 4:3.“

Ve spolupráci se Štěpánem Sedláčkem


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*