Lenka Remešová je novou posilou Täby. Foto: Flickr Florbal Židenice
9. 4. 2021 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Nový realizační tým? Museli jsme si zvyknout, ale sedlo si to, říká Remešová. Tatran? Nedáme kůži lacino, varuje

 



Florbalistky Židenic se po více než roce vrátí na příslovečné místo činu, tedy do čtvrtfinále play off. Tentokráte je čeká série s Tatranem Střešovice, protože si je za soupeře týmy s právem volby nezvolily. Podle brankářky Lenky Remešové, která to z Židenic dotáhla již také do české ženské reprezentace to bude série, ve které ani jeden z týmů nedá svou kůži zadarmo.

Lenka Remešová prozradila, že brněnský tým očekával, že nebude soupeřit s Vítkovicemi ani Chodovem. „Tušily jsme, že Vítkovice a Chodov si nás nevyberou, takže zbývala Ostrava nebo Tatran. Tam jsme čekaly na výsledek jejich vzájemného zápasu, kdo bude vybírat jako třetí,“ zmiňuje utkání, které skončilo zhruba 45 minut před samotným výběrem výhrou ostravského FBC.

Co tedy čeká od série s Tatranem? „Očekávám, že se bude jednat o bojovný florbal, kdy ani jeden z týmů nebude chtít dát svou kůži zadarmo,“ predikuje sérii se Střešovicemi.

Ta bude pikantní pro jednoho z trenérů, Luboše Rauera, který ještě v minulé sezoně vedl starší žáky Tatranu. „O žádné speciální odměně nevím, každopádně děkuji za dobrý tip,“ směje se židenická brankářka. „Myslím si však, že velká část holek o Lubovém angažmá v Tatranu nemá tušení, takže žádná diskuse na toto téma neproběhla,“ vyložila.

Druhý vzájemný duel skončil těsným vítězstvím Tatranu v poměru 2:1, dá se tedy očekávat, že se bude jednat o nejvyrovnanější čtvrtfinálovou sérii. „Myslím si, že Tatran byl v minulém zápase více na balonku a dostával se na rozdíl od nás častěji do zakončení. Z toho pramenilo i to, že v zápase dal o jednu branku víc než my,“ popisuje utkání, které bylo pro oba týmy prvním po koronavirové pauze.

V té došlo v Židenicích ke změně, když Petru Prouzovou nahradila dvojice Jaroslav Čížek a již zmíněný Luboš Rauer. Hra brněnského týmu prošla zásadní proměnou a pro Židenice to na začátku znamenalo slabší období. „Změna realizačního týmu je obecně znatelný zásah do chodu týmu, takže i pro mě to byla velká změna. Museli jsme s trenéry zjistit, co od sebe navzájem očekáváme. Myslím si, že si nakonec vše sedlo,“ hodnotí Remešová i s ohledem na to, že se Židenice nastartovaly.

Důkazem může být i poslední zápas základní části, ve kterém Dračice přejely Start98 poměrem 8:2 a zkomplikovaly mu nakonec neúspěšnou cestu do play off. „Přesto, že jsme před posledním zápasem měly již zajištěný postup do play off, chtěly jsme do zápasu nastoupit jako do každého jiného. Prostor dostaly i méně vytěžované hráčky a myslím si, že rozhodně nezklamaly,“ popisuje vysoké vítězství.

Samostatnou kapitolou je pro Lenku Remešovou reprezentace žen, kam nakoukla při zářijových přátelských zápasech se Slovenskem. „Chtěla bych pořád posouvat hranice svého výkonu k lepšímu a pokud bude možnost, ráda bych nakoukla i do zahraničí,“ plánuje Lenka Remešová.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*