Martin Šindelář se raduje z postupu do superfinále. Foto: Matyáš Klápa, Tatran Střešovice Martin Šindelář se raduje z postupu do superfinále. Foto: Matyáš Klápa, Tatran Střešovice
4. 4. 2024 Superliga (10) KOMENTÁŘŮ

Tatran je potřetí za sebou v superfinále! Vítkovicím chybí jeden krok

 



Tatran si potřetí za sebou zahraje v O2 areně! Rozhodla o tom jeho domácí výhra 8:5 nad Chodovem v pátém semifinále. Střešovičtí tak budou usilovat o třetí trofej v této sezoně a zároveň o obhajobu loňského triumfu. Blíže k finálovému boji jsou ve druhé sérii Vítkovice, které vyhrály v Mladé Boleslavi 6:4 a v pátek se budou snažit proměnit první mečbol.

Pouze jedno zaškobrtnutí zaznamenal Tatran v dosavadním průběhu vyřazovací fáze. Prohru ve třetím utkání série s Chodovem ale dokázal odčinit následnými dvěma úspěchy a s předstihem postoupil do superfinále. Rozhodující triumf nese podpis Marka Beneše. Český reprezentant zapsal hattrick a k tomu dvě asistence a potvrdil, že on i jeho spoluhráči z lajny jsou v ráži. Střešovičtí vedli na začátku třetí části už 6:1. Chodov pak sice dokázal díky třem slepeným gólům snížit, Tatran už si ovšem rozhodující vítězství nenechal vzít.

Foto: Martin Flousek, Florbal Mladá Boleslav

Foto: Martin Flousek, Florbal Mladá Boleslav

Na soupeře si svěřenci Milana Fridricha ještě musejí počkat, a to minimálně do pátku, kdy se hraje šesté střetnutí série mezi Vítkovicemi a Boleslaví. Domácí půjdou do duelu s vědomím, že jim výhra vynese postup do boje o superligové zlato. Výhra v páté bitvě se zrodila především díky skvělému úvodu ze strany Ostravanů, v 11. minutě to bylo 0:3. Boleslav se vrátila do zápasu, ani jednou se jí však nepodařilo srovnat a Vítkovičtí brali triumf 6:4.

Výsledky 5. zápasů semifinále Livesport Superligy:

Florbal Mladá Boleslav – 1. SC Vítkovice 4:6 (0:3, 3:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 25. Tokoš (Gašparík), 26. Vařecha (Delong), 27. Suchánek (Tokoš), 51. Suchánek (Gašparík) – 1. Matejčík (R. Gattnar), 5. Fukala (Zubek), 11. Šebesta (Šindler), 25. M. Gattnar (Jankovský), 38. R. Gattnar (Pažák), 50. Matejčík (Šindler). Stav série: 2:3.

Tatran Střešovice – Florbal Chodov 8:5 (2:0, 3:1, 3:4)
Branky a nahrávky: 13. Meliš (Mare. Beneš), 20. Kreysa (Mare. Beneš), 31. Mare. Beneš (Kisugite), 33. Mare. Beneš (Meliš), 39. Kolísko (Šindelář), 41. Mare. Beneš (Kreysa), 50. Havlas (Kreysa), 57. Čelakovský (TS) – 39. Sýkora (Matoušek), 45. Komárek, 47. Ondrušek (TS), 50. Skřivánek (Komárek), 53. Ondrušek (Matoušek). Konečný stav série: 4:1.


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

  • hudino napsal:

    Dobře, že redakce konečně napsala alespoň tohle, zhruba 18 hodin po dohrání. V tomhle dělá Dannhofer ženám velkou práci.

    Včera asi nejlepší zápas sezony, posazený Bauer, Šebek (právem) a Tomašík (zde bude příčinou zdraví), neuznaný gol po něčem co předtím pouštěli a do 5 sekund na druhou stranu branka. Skvělý Souček. A najednou vítkovický „no-name“ tým může zítra ukončit dle jmen „galacticos“.

    V bráně čekám Bauera, a daleko lepší nástup Boleslavi, přesto mi nyní příjde, že Vítkovice hrají v takové pohodě, že jsou schopni doma vyhrát. Pažák vypadal půl ZČ jako člověk, kterému překáží míček, ale v PO opravdu roste.

    ——
    Tatran zařadil možná tak trojku, Chodov odehrál na své poměry velmi dobrou sérii, i tak vlastně „v klidu“ 4-1.

    Musím říct, že na zítřek se fakt těším.

  • Kopec napsal:

    Klasicky Bolka 4/6 zápasů hrála do kopce, kvalitní florbal na obě strany, bohužel celou sérii vidím slabost v rozhodčích, v té rychlosti, kterou oba týmy hrajou nestíhají na obě strany… nicméně včera neuznaný gól na 4:4, místo toho 3:5 velké ovlivnění… Arogant Šedivý a Štengl, predtim Čížek a Lastovicka a Kačer s Vasickem, to jsou kombinace, které jsou úplně mimo, snad bude 7 zápasů, které si tato série zaslouží

  • Semi napsal:

    Chodov se snažil, ale to je těžký, když se poslední dva zápasy byli schopní nějak prosadit jen při hře v šesti a že teda šance měli, hlavně včera.

  • Vladislav napsal:

    1. lajna Tatranu, i navzdory vypadnutí Hanáka a nahrazením Kreysou, obrovská síla. Obrana Kisugite s Melišem neustále nebezpečná v rozehrávce a jsou nejproduktivnější obránci v playoff. Útok je podle mě jeden z nejlepších na světě. Těšil bych se na finále s Vítkovicemi, které se s tím v ofenzivě moc nepářou a nyní hrají ve velké pohodě. Ve Vítkovicích hraje neskutečně Pažák, ten je rozdílový.

    • Kavec napsal:

      Souhlas. Hraji v pohodě a na nejvyšší urovni. Beneš pro mě až neuveřitelný.
      – někdy možná se štěstím. Škoda indispozice Hanáka. Jsem zvedav, jak do SF treneri postavi lajny, když se teď ukazalo, že nějaká změna je vhodným impulsem (i pro tu první lajnu).

  • Petr napsal:

    Trio Fukala Zubek Gatnar je radost sledovat.
    Pažák velký provokáter, divím se, že mu to rozhodčí stále tolerují.
    Bauer za očekáváním.
    Standartní situace MB – na to že je Joonas Naava Fin, tak naprostý skandál.

Napsat komentář

*