9. 4. 2011 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Jakoby hrál sedmý s osmým, říká hrdina prvního zápasu

 



Střelcem rozhodujícího gólu prvního finále mezi Tatranem a FBC Ostrava se stal Jan Daniš. Střešovická obrana nechala šikovné křídlo po Krzyžankově střele na chvilku osamocené a dvaadvacetiletý hráč Remedika pohodlně zakončil.

V zápase přitom nedostával tolik prostoru a na hřiště se dostal až po zranění Michala Šmídy. „Michal špatně došlápl, tak jsem šel na plac za něj. Ale byl jsem připravený, v první třetině jsem prostřídával, takže jsem byl v tempu,“ vysvětluje nejšťastnější muž prvního finále.

Po svém příchodu na hřiště se přitom příliš k Zichově brance nedostal, Tatran v poslední třetině totiž hosty uzavřel v jejich obranném pásmu. „Čekal jsem, že nás zmáčknou, zvlášť ta jejich první lajna má sílu. Ale i po tom gólu, co jsme dostali v powerplay jsem věřil, že ještě rozhodneme. A kdyby ne v prodloužení, tak v nájezdech,“ říká Daniš.

On sám měl padesátiprocentní úspěšnost v zakončení. „Je to tak, v první třetině jedna takové polostřela a teď tahle v prodloužení,“ směje se.

Jen atmosféra duelu jeho ani další aktéry finále nepotěšila. V sobotu dopoledne přišly na Podvinný mlýn pouhé tři stovky diváků. „Je to zklamání, ale prostě za to může televize. V takový čas prostě lidi chodit nebudou,“ myslí si Jan Daniš.

Má Ostrava šanci, aby uhrála i druhý zápas? „Teď jde o to, jestli jsme neprobudili lva. Tatran určitě zítra bude hrát líp, ale ani my jsme nehráli dobře. Tenhle zápas měl tempo jako duel mezi sedmým a osmým týmem v základní části,“ říká muž sobotního dopoledne.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*