16. 4. 2011 Superliga (6) KOMENTÁŘŮ

Zimák jsme zvažovali. Báli jsme se ale atmosféry, říká Lubomír Šimon

 



Ostravské FBC řešilo jedno velké dilema. Pojme divácký zájem tradiční hala Sarezy na Hrušovské ulici? Nakonec se vedení klubu rozhodlo právě pro tuto relativně malou halu. A čas začátku sobotního zápasu má na tomto rozhodnutí velký vliv.

„Když jsme odjížděli do Prahy, tak jsme byli rozhodnutí, že za jakéhokoliv stavu 2:0 budeme hrát na naší domácí hale na Hrušovské ulici. Ve chvíli, kdyby to bylo 1:1, věděli jsme, že budeme jednat o tom, zda přesunout finále na Zimní stadion Poruba,“ říká sportovní manažer ostravského FBC Lubomír Šimon.

Stav byl po prvním víkendu nerozhodný 1:1, proč tedy Ostrava, která je známá diváckým zájmem, nakonec zvolila halu s omezenou kapacitou?

„Když jsme viděli blamáž, jaká byla díky času zápasů a s tím souvisejícímu diváckému zájmu v Praze, rozhodli jsme se, že zůstaneme na malé Sareze. Ta atmosféra uškodila hráčům, divákům i florbalu. Komorní atmosféra v hale byla prostě špatná. Nechtěli jsme, aby se diváci na Zimním stadionu v Porubě utopili. V sobotu dopoledne by jich tolik nepřišlo,“ říká Šimon.

O tom, že bude v neděli plno, klubové vedení nepochybuje. A zkoušku diváků tak zažije ostravské publikum v sobotu dopoledne. Televizní duel začne už v 10.30.

„Myslím, že v sobotu přijde 700 diváků a v neděli bude tisíc, takže vyprodáno,“ tipuje manažer FBC Ostrava.

„My samozřejmě chceme být v televizi a akceptujeme nastavené časy. Ale je to nešťastné. Věřím, že kdyby nám Česká televize mohla dát lepší prostor, tak ho dostaneme,“ myslí si Lubomír Šimon.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • Jura napsal:

    Ano, zcela jistě bude v neděli vyprodáno. A to se ještě mnozí kteří na zápas přijdou, dovnitř ani nedostanou. Vede mě k tomu porovnání návštěvnosti finálových zápasů posledních čtyř let. Oproti Ostravě se v Praze ani tehdy s návštěvností nepřetrhli. Čas zahájení utkání v tom přitom hrál roli minimální.
    Možná rozhodující nedělní finále bude pouze pro 1000 diváků. PŘIJĎTE DŘÍV JINAK NEUVIDÍTE NIC !!! V TV4 je totiž baráž hokeje a podle telefonické informace z diváckého centra není v programu zatím (16.4.2011 v 7:00) domluven ani pozdější záznam. Bude fungovat alespoň on-line zápis ? Či kamera TVcom ? Ta těžko, když vysílací práva má ČT.
    Skvělý marketingový tah uspořádat finálové zápasy v komorní scéně.
    Pánové, z obavy o utopení diváků na stadionu v Porubě jste raději utopili florbal a (ne)řádně tím ocenili skvělé výkony svých vlastních hráčů. Jim přeji výhru a vám dávám palec dolů.

  • ... napsal:

    Haha, dneska nevyprodali ani tu svoji halu na Hrušovské.. Jak vůbec mohli uvažovat u velké SAreze? FBC je banda komediantů..

    • Jura napsal:

      Však taky pořadatel hraje „zaháněnou“. Kdyby přijeli i diváci z jiného města, kde by zaparkovali? Tam je problém zaparkovat i u normálních utkání.
      Vstupenka, benzín, botička od městské policie případně auto na odtahovém parkovišti – to raději zůstanu sedět u televize. A protože dneska FBC vyhrálo, může zítra získat titul před zraky tolika diváků kolik si jich manažeři zaslouží. Zbytek si počká do 22:30 na záznam.

  • floyd66 napsal:

    Jura, že ty jsi ten idiot co má na pleši nápis WOOW ? Neskutečný chytrolín ! Ovšem tvůj příspěvek z pravidel naší mateřštiny v článku s Ostřanským je unikát.

    • Jura napsal:

      Nevím proč idiot.
      A ano hodně mi vadí že jste zrovna tenhle zápas takhle zprznili. Už během sezóny i semifinále jsem se domlouval s vašimi fanoušky že se sejdeme a podpoříme jeden nebo druhý tým. Ale naprosto vážně jsme mysleli Porubu.
      Tím končím.

  • janek napsal:

    Tak sledovanost florbalu na CT4 je prakticky nulová a jestli je to dopoledne nebo v 18:00 v televize je furt sledovanost hodně malá tak se nemůžete divit že to vysílaj bud tak brzo nebo ze záznamu.

Napsat komentář

*